Duoen FraMor lanserer ny hyllest til byen og Tromsø IL under isbergets kickoff på Rogers fredag 24.mars. Duoen består av Frank Gjersvik og Morten Elverum, to livsglade gutta fra henholdsvis fra Brønnøysund og Vardø.

Hvorfor ny låt?
Tanken bak prosjektet er å skrive fengende musikk og dele av vårt gode humør sier Morten.

Tittelen på låta er «Til Tromsø by og TIL», hva er grunnen til en slik tittel? Sangen ble til på grunn av Mortens store kjærlighet til Tromsø by og Tromsø IL sier Frank. Når Morten ser GUTAN spille er hele følelsesregisteret i bruk. Alt fra glad, fornøyd, lykkelig, spent, nervøs, irritert, frustrert, sur og til tider trist sier Frank og da er det ikke unaturlig å lage en sang som hyllest.

Morten og Frank har ulike musikkprosjekt der de bor midt i landet, der det ofte spilles med sorte drakter. Morten bruker samelue under sine opptredener på fotballscenen. Hvorfor det? Mange undrer seg nettopp om dette, da jeg i virkeligheten er fra et «samefritt» Vardø. Svaret er alltid det samme: Når jeg sier jeg er fra Finnmark tenker alle på samer, jeg gidder ikke ta den diskusjon med alle så, ja, jeg bruker samelua! Det sies at vi har noen sameaner litt lengere bak i slekta, men usikker på om dette stemmer. Jeg synes samer er et fantastisk folk så jeg bærer gjerne lua for å sette samene og Finnmark på kartet og at den er jo jævlig kul også, sier en alltid leende Morten.

Hvem er da Frank? Frank er en enkel sjel som ble hardt rammet av musikken før fotballen tok han. Han går gjerne på kamp, men da mest på grunn av den sosiale delen samt å få ut aggresjon gjennom rop fra tribunen, forklarer Morten. Frank har også alltid hatt et nært forhold til byen Tromsø, så da jeg presenterte ideen var det umiddelbar tommel opp fra Frank!

Hva med sangen Til Tromsø by og TIL. Det kunne kanskje være lett å tolke hva innholdet er men vi spør likevel. Tanken med sangen var og lage en sang som ikke bare handlet om fotballaget TIL, men som den vanlige «mann i gata» kunne kjenne seg igjen i. En sang til folket og byen. Tromsø er jo så mye mer enn bare fotball, forklarer Frank og Morten. Teksten blir lett en guidet tur fra du lander på Langnes sier de begge i kor.

Lander på Langnes gjør FraMor på fredag og i løpet av helga håper de å ha gjort så mye opptak at videoen til låta er klar før sesongstart. Generalprøven for årets sesong spilles på søndag. Morten kribler etter å få fremført sangen på Alfheim stadion, det hadde vært det optimale dersom vi fikk mulighet til det, sier Morten. Vi håper låta faller i smak selv om den ikke er i valsetakt sier en smilende Morten avslutningsvis.

Før dette får alle som kommer på isbergets kick-off oppleve FraMor laive på Rogers.

Roger stiller med liveband, det blir quiz, FIFA17, møte med GUTAN og vi håper jo så mange som mulig stikker innom kick-offen. Merk at de som har bestilt sesongkort via Isberget kan få disse utlevert på Rogers.

Det blir mulig å bestille kylling- eller biffgryte med ris fra Lotus til kr 50,- pr pers. Bestilling må skje innen 23.mars kl 21 til Susanne Kristensen mobilnr 917 70 142

Kickoffet starter kl 19:30 – GUTAN kommer – Be there – Heia TIL!