Om Isberget

Isberget / publikum TIL Roma 1-2, Gutan tapte mot Roma hjemme på Alfheim

Isberget / publikum
TIL Roma 1-2, Gutan tapte mot Roma hjemme på Alfheim

Informasjon om Isberget, medlemsfordeler, isberget.no og Isbergets vedtekter.

Isberget er Tromsø Idrettslags supporterklubb. Supporterklubben ble dannet på vinteren før 1996-sesongen. Isberget har som mål å organisere Tromsø-supportere som ønsker å støtte laget gjennom sanger og rop på kampene.

Siden oppstarten i 1996 har medlemstallet ligget på mellom 300 til i overkant av 600 betalende medlemmer pr. år. 2007 var første året supporterklubben hadde over 600 medlemmer, med en topp på 633. Isberget har mange medlemmer av begge kjønn og i alle aldre.

Isberget har medlemmer spredt rundt i hele landet, men flertallet har tilholdssted i Tromsø og omegn. Vi har også mange medlemmer i østlandsområdet rundt hovedstaden.

Kontingenten for å være medlem i supporterklubben er pr 2023 kr 200,- for medlemmer over 18 år, mens de under 18 betaler kun kr 100,-. Isberget styres av en leder og et styre som blir valgt på supporterklubbens årsmøte.

Isbergets første leder var Knut Karlsen. Petter Markussen var leder i flere år, deretter var Jørgen Storvig leder. Alf Edvard Masternes ble i januar 2010 valgt som ny styreleder. Han ble gjenvalgt i 2012 for to nye år. Han har deretter blitt gjenvalgt flere ganger. I februar 2020 gikk han av som leder og ny leder ble Martin Brynjulfsen som trakk seg og etter ekstra ordinære årsmøte ble Karin Mikalsen ny leder.

Susanne Kristensen ble valgt til ny leder i 2022.

Kort om Isberget:

 • A-feltet: Isbergets felt på Alfheim er i 2013-sesongen Felt A på Coop-tribunen. Vi flyttet til A-feltet før 2010-sesongen. Sesongkortene kjøpes via denne linken Det selges også enkeltbilletter til kampene. Disse kan kjøpes hos Isberget før kampene, og selges til medlemmer og andre som vil stå på Felt A. Vi bemerker at Felt A er for stående og syngende supportere som støtter Tromsø IL i tykt og tynt. Det forventes dersom mer engasjement på dette feltet enn det som er normalt for tilskuere.
 • Tidligere Isberget-felt: I 2009 hadde Isberget tilholdssted på felt L på TIL.NO-tribunen (gamle ståtribunen). Der sto vi fra og med 2007 til ut 2009-sesongen. I 2006 sto Isberget på en midlertidig tribune bak nordmålet. Isberget var plassert på D-feltet på dagens coop-tribune i 2005. I 2004 sto Isberget bak sørmålet på bautastribunen/ståtribunen som fortsatt står der. Fram til og med 2003 stod Isberget på gamle «store stå» på ståtribunen som idag er den moderne TIL.NO-tribunen.
 • Samlingssted/Stampub: No24 har fra 2018 vært isbergets samlingssted etter at det tidligere samlingsstedet Rogers ble lagt ned. No24 er i Tromsø sentrum og har flere mindre skjermer, og viser alle TILs kamper som overføres på en eller annen TV-kanal. Kom på No24 før og etter kamp! Ved å vise gyldig medlemskort oppnås rabatter på kampdag.
 • Isberget på Østlandet: Isberget har gruppering på østlandsområdet. Målet er å samle og tilby Isbergets medlemmer bosatt i østlandsområdet til kamper. Frem til 2019 har Isberget tilhold på Tordenskiold Pub i Rådhusgata 27 i Oslo (inngang fra Rosenkrantzgate). Stedet vil vise TILs kamper på tv. I sør arrangeres det bussturer til stort sett alle TILs bortekamper på østlandsområdet.
 • Isberget Vest og Isberget Finnmark: På Vestlandet er det Marianne Elizabeth Gudmundsen. For noen år siden (2012) ble det gjort forsøk på å skape supporterkultur i Hammerfest. Her har aktiviteten vært laber de senere årene.
 • Isberget Tribunekultur: Isberget har en egen tifogruppe som har eksistert siden høsten 2005. Tifogruppa har siden oppstarten satt farge på Alfheim med flagg og bannere. Kontaktperson er Magne Nilsen. Vil du bidra for Tifo, send en e-post til post ætt isberget punktum no. Tribunekultur er også innen sang og kamprop. På facebook er det egen gruppe som handler om tribunekultur. Her kan det legges inn tips på sang, kamprop eller tifo.
 • Billett til bortekamp: Isberget selger vanligvis ikke billetter til TILs bortekamper. Kontakt hjemmelaget eller TIL for eventuelle spørsmål rundt billetter til bortekampene våre. På organiserte bussturer med Isberget kan det i enkelte tilfeller være mulig å få kjøpt billett hos Isberget. I disse tilfellene vil informasjon komme på sidene våre eller på facebook.
 • Bortesupportere: Bortefansen har de siste årene blitt plassert på Felt H under tak eller på tribunen bak sørmålet. Bortesupportere er velkommen på Isbergets samlingssted i sentrum før og etter kamp. 
 • Historie:
 • Isberget-TV var Isbergets «TV-kanal» og hadde innslag og intervjuer om Tromsø IL. Alle innslag ble lagt ut på facebook/twitter, samt selvsagt på vår publiseringsplattform som er YouTube. Siste innslag fra kanalen var i 2013.
 • Isflaket: Isflaket var Isbergets fanzine (supporterblad). De første utgavene av fanzinen kom ut på 90-tallet. Etter flere års pause ble den relansert høsten 2005. Siden den tid har Isflaket kommet ut hvert år med jevne mellomrom. Det er usikkert om fanzina kommer ut i flere utgaver enn den hittil siste som kom i 2012.

MEDLEMSFORDELER

Fordeler med å være medlem i Isberget Supporterklubb:

 

 • For voksne er medlemskontingenten kr 200,-. For de under 18 er kontingenten kr 100,-.
 • Meget god sjanse til å få kjøpt billett når TIL spiller Europacup *, og ofte til rabatterte priser.
 • Meget god sjanse til å få kjøpt billett ved cupkamper og cupfinale *
 • Andre medlemsrabatter som varierer fra år til år
 • Mulighet for billige billetter på Norges landskamper på eget felt (ståplasser) sammen med NSA på Ullevaal
 • Mulighet for billetter til landslagets bortekamper, samt EM/VM-sluttspill

For å melde deg inn trykk her.

VIKTIG!
* Ved Europacup og Cupfinale er det ikke en 100 % billettgaranti – men Isbergets medlemmer har PRIORITET, og vi gjør alt vi kan for at alle våre medlemmer som ønsker billett får billett. Ved stor pågang vil innehavere av sesongkort kunne bli prioritert først, og deretter de andre, ut fra tid man har stått som medlem, for eksempel. Om 2000 personer melder seg inn i Isberget om det blir cupfinale vil det av forståelige grunner ikke være mulig å garantere billett til alle i de «store» kampene.

DIVERSE INFORMASJON OM ISBERGET.NO

isberget.no er Isberget Supporterklubb sitt offisielle nettsted. I Isbergets vedtekter som ble endret i 2013 er det slått fast etter bestemmelse fra årsmøtet at isberget.no skal følge pressens «vær varsom-plakat».

NETTREDAKTØR

Etter årsmøte i 2020 er det ikke fastsatt hvem som er ansvarlig for Isbergets nettsider. Lars Jørgen Grønli var i årene fra ca 2008/09 til juli 2013 redaktør for isberget.no og isbergets tv-kanal. Senere har Adrian B Pedersen og Alf Edvard Masterens vært ansvarlige for nettsidene.

Artikler skrevet på isberget.no står for den enkeltes regning, og er ikke en offisiell uttalelse fra Isbergets styre med mindre slikt fremgår i teksten.

Har DU lyst til å bidra for isberget.no? Alle bidrag er ønskelig for å gjøre isberget.no til ett enda bedre nettsted.

ISBERGET-TV
Om noen der ute har utstyr tilgjengelig, eller har lyst til å lage videoinnslag for Isberget, ta kontakt med oss.

Vi legger ut alle klipp på isberget.no og/eller på facebook, og benytter YouTube som publiseringsplattform. Klikk her for å komme direkte til Isberget-TV sin «kanal» på YouTube, der vi publiserer under navnet Tromso1920.

ISBERGET PÅ FACEBOOK
Isberget er også på facebook med egen side og en egen gruppe. Ved å klikke «Liker» på vår facebook-side vil du få nyheter og diverse annet stoff direkte fra Isberget inn på nyhetsoppdateringene dine, i likhet med statusmeldinger fra dine andre facebook-venner. Facebook-siden og facebook-gruppa har ulike funksjoner og vi oppfordrer dermed alle å bli med i begge.

KLIKK HER FOR Å KOMME TIL ISBERGETS SIDE PÅ FACEBOOK

KLIKK HER FOR Å KOMME TIL ISBERGETS GRUPPE PÅ FACEBOOK

FØLG ISBERGET PÅ TWITTER

Vi er også på twitter, og der finner du oss ved å søke på @IsbergetSupport

Klikk her for å komme til Isbergets side på twitter.

Isbergets vedtekter

Isbergets vedtekter sist revidert 2023

Vedtekter for Isberget Supporterklubb Stiftet 14

Ta kontakt med leder for eventuelle spørsmål.