Alt om Isberget

/Alt om Isberget
Alt om Isberget2017-02-04T12:12:38+00:00

Om Isberget

Isberget / publikum TIL Roma 1-2, Gutan tapte mot Roma hjemme på Alfheim

Isberget / publikum
TIL Roma 1-2, Gutan tapte mot Roma hjemme på Alfheim

Informasjon om Isberget, medlemsfordeler, isberget.no og Isbergets vedtekter.

Isberget er Tromsø Idrettslags supporterklubb. Supporterklubben ble dannet på vinteren før 1996-sesongen. Isberget har som mål å organisere Tromsø-supportere som ønsker å støtte laget gjennom sanger og rop på kampene.

Siden oppstarten i 1996 har medlemstallet ligget på mellom 300 til i overkant av 600 betalende medlemmer pr. år. 2007 var første året supporterklubben hadde over 600 medlemmer, med en topp på 633. Isberget har mange medlemmer av begge kjønn og i alle aldre. For tiden har Isberget ca 520 medlemmer (november 2012). De fleste har adresse i Tromsø, men mange av medlemmene bor utenfor fylkets grenser.

Isberget har medlemmer spredt rundt i hele landet, men flertallet har tilholdssted i Tromsø og omegn. Vi har også mange medlemmer i østlandsområdet rundt hovedstaden. I 2006 hadde Isberget medlemmer i 18 av landets 19 fylker.

Kontingenten for å være medlem i supporterklubben er for 2013 på kr 200 for medlemmer over 18 år, mens de under 18 betaler kun kr 100. Isberget styres av en leder og et styre som blir valgt på supporterklubbens årsmøte. I 2009 var Jørgen Storvig leder av supporterklubben. Før det var det Petter Markussen som var Isbergets leder i noen år. Isbergets første leder var Knut Karlsen.

Alf Edvard Masternes ble i januar 2010 valgt som ny styreleder i Isberget. Han ble gjenvalgt i 2012 for to nye år.

Kort om Isberget:

 • A-feltet: Isbergets felt på Alfheim er i 2013-sesongen Felt A på Coop-tribunen. Vi flyttet til A-feltet før 2010-sesongen. Sesongkortene kjøpes på Fokus Aurora kino i Tromsø sentrum, eller bestilles fra TILs nettsider. Det selges også enkeltbilletter til kampene. Disse kan kjøpes hos Isberget før kampene, og selges til medlemmer i Isberget.
 • Tidligere Isberget-felt: I 2009 hadde Isberget tilholdssted på felt L på TIL.NO-tribunen (gamle ståtribunen). Der stod vi fra og med 2007 til ut 2009-sesongen. I 2006 stod Isberget på en midlertidig tribune bak nordmålet. Isberget var plassert på D-feltet på dagens coop-tribune i 2005. I 2004 stod Isberget bak sørmålet på bautastribunen/ståtribunen som fortsatt står der. Fram til og med 2003 stod Isberget på gamle «store stå» på ståtribunen som idag er den moderne TIL.NO-tribunen.
 • Samlingssted/Stampub: Rogers i Tromsø sentrum er Isbergets samlingssted, eller «stampub». Rogers har storskjerm og flere mindre skjermer, og viser alle TILs kamper som overføres på en eller annen TV-kanal. Det er live musikk på scenen før og etter hjemmekampene. Vi får rabattert pris på drikke på kampdag på Rogers dersom medlemskort fremvises ved kjøp. Kom på Rogers før og etter kamp!
 • Isberget Sør: Isberget Sør er en gruppering av Isberget som ble startet før 2004-sesongen. Målet er å samle Isbergets medlemmer bosatt i østlandsområdet. I dag har Isberget Sør Tordenskiold Pub i Rådhusgata 27 i Oslo (inngang fra Rosenkrantzgate) som sitt samlingssted. Stedet vil vise TILs kamper på tv. I sør arrangeres det bussturer til stort sett alle TILs bortekamper på østlandsområdet, men lengre turer har også blitt gjennomført (bl.a. til Kristiansand).
  Isberget Sør har sin egen lokale ledelse, som må godkjennes av styret. I 2013 er det Oddvar Hansen som er kontaktperson for Isberget Sør. Les mer om Isberget Sør i siden på undermenyen (velg øverst på siden).
 • Isberget Vest og Isberget Finnmark: To nye «avdelinger» som ble startet opp i 2012. Det er viktig å presisere at ALLE er medlem i ISBERGET, og at begrepene Isberget Sør, vest, Finnmark ikke er egne klubber, men en fullverdig del av Isberget. Isberget Vest har Champs Sportsbar i Stavanger som samlingssted. I likhet med Isberget Sør har også Isberget Vest sin lokale ledelse, og her er det Susanne Kristensen som er kontaktperson.
 • Isberget Tifo: Isberget har en egen tifogruppe som har eksistert siden høsten 2005. Tifogruppa har siden oppstarten satt farge på Alfheim med flagg og bannere. Kontaktperson er Anja Bråten. Vil du bidra for Tifo, send en e-post til post ætt isberget punktum no eller til anja ætt isberget punktum no. Se også samlesiden som du finner i menyen øverst.
 • Isberget-TV er Isbergets «TV-kanal». Se samlesiden for Isberget-TV som du finner i menyen øverst eller sjekk jevnlig nyhetssaker og kamprapporter. Alle innslag legges også ut på facebook/twitter, samt selvsagt på vår publiseringsplattform som er YouTube.
  Isflaket: Isflaket er Isbergets fanzine (supporterblad). De første utgavene av fanzinen kom ut på 90-tallet. Etter flere års pause ble den relansert høsten 2005. Siden den tid har Isflaket kommet ut hvert år med jevne mellomrom. Det er usikkert om fanzina kommer ut i flere utgaver enn den hittil siste som kom i 2012.
 • Dugnadsgruppa: Gruppa ble startet opp på årsmøtet i 2008 og vil bl.a. være med på å profilere TIL og Isberget gjennom stands i byen gjennom hele sesongen. Ta kontakt med styret om du ønsker å bidra for Isberget og TIL.
 • Sanggruppe: Vi har ikke noen fast sanggruppe. Ta kontakt med Isbergets styre dersom du har idèer å komme med!
 • Bortesupportere: Bortefansen på Alfheim blir plassert på en ståtribune uten tak bak det ene målet. Bortesupportere er velkommen på Isbergets samlingssted i sentrum før og etter kamp. Isberget selger ikke billetter til bortefeltet. Isberget selger vanligvis heller ikke billetter til TILs bortekamper. Kontakt hjemmelaget eller TIL for eventuelle spørsmål rundt billetter til bortekampene våre. På organiserte turer med Isberget sør kan det i enkelte tilfeller være mulig å få kjøpt billett hos Isberget Sør. I disse tilfellene vil informasjon komme på sidene våre.
 • Hotellavtale: Isberget har i 2013 fått en ny avtale med Thon, og kan tilby gode rabatter ved ledig kapasitet på Thon Hotel Polar i Grønnegata i Tromsø. Avtalen kan brukes av alle tilreisende i forbindelse med TILs kamper, enten man er supporter av TIL eller av bortelaget. Alle bestillinger må gjøres via styret ved Halvard Fredriksen.
  Les mer her om avtalen i Tromsø: http://www.isberget.no//news/1179/66/Ny-hotellavtale-i-Tromso
  Avtalen er en del av Thon Sport og Isberget kan også benytte dette i forbindelse med bortekamper.
  Klikk her for mer info om dette.
 • SMS-tjeneste: Klikk her for å lese om sms-tjenesten.

MEDLEMSFORDELER

Fordeler med å være medlem i Isberget Supporterklubb:

 • Sesongkort på eget felt (ståplasser under tak) på A-feltet: kr.1700,- for voksne, kr. 1000,- for ungdom mellom 15 og 18 år, studenter og honnør, og utrolige kr 500,- for ungdom og barn under 15 år! Det kommer i tillegg en kortavgift på 100 kroner til TIL. (Prisene gjelder for 2013).
 • Meget god sjanse til å få kjøpt billett når TIL spiller Europacup *, og ofte til rabatterte priser.
 • Meget god sjanse til å få kjøpt billett ved cupkamper og cupfinale *
 • Tilbud på borteturer til gunstige priser
 • Rabatt på drikke på Isbergets samlingssted Rogers (mot fremvisning av medlemskort)
 • Andre medlemsrabatter som varierer fra år til år
 • Mulighet for billige billetter på Norges landskamper på eget felt (ståplasser) sammen med NSA på Ullevaal
 • Mulighet for billetter til landslagets bortekamper, samt EM/VM-sluttspill
 • Konkurranser

For å melde deg inn trykk her.

VIKTIG!
* Ved Europacup og Cupfinale er det ikke en 100 % billettgaranti – men Isbergets medlemmer har PRIORITET, og vi gjør alt vi kan for at alle våre medlemmer som ønsker billett får billett. Ved stor pågang vil innehavere av sesongkort kunne bli prioritert først, og deretter de andre, ut fra tid man har stått som medlem, for eksempel. Om 2000 personer melder seg inn i Isberget om det blir cupfinale vil det av forståelige grunner ikke være mulig å garantere billett til alle i de «store» kampene.

DIVERSE INFORMASJON OM ISBERGET.NO

isberget.no er Isberget Supporterklubb sitt offisielle nettsted. I Isbergets vedtekter som ble endret i 2013 er det slått fast etter bestemmelse fra årsmøtet at isberget.no skal følge pressens «vær varsom-plakat».

NETTREDAKTØR

Alf Edvard Masternes er som Isbergets leder for øyeblikket ansvarlig for Isbergets nettsider. Lars Jørgen Grønli var i årene fra ca 2008/09 til juli 2013 redaktør for isberget.no.

Artikler skrevet på isberget.no står for den enkeltes regning, og er ikke en offisiell uttalelse fra Isbergets styre med mindre slikt fremgår i teksten.

Har DU lyst til å bidra for isberget.no? Alle bidrag er ønskelig for å gjøre isberget.no til ett enda bedre nettsted.

ISBERGET-TV
Om noen der ute har utstyr tilgjengelig, eller har lyst til å lage videoinnslag for Isberget, ta kontakt med oss.

Vi legger ut alle klipp på isberget.no og/eller på facebook, og benytter YouTube som publiseringsplattform. Klikk her for å komme direkte til Isberget-TV sin «kanal» på YouTube, der vi publiserer under navnet Tromso1920.

ISBERGET PÅ FACEBOOK
Isberget er også på facebook med egen side og en egen gruppe. Ved å klikke «Liker» på vår facebook-side vil du få nyheter og diverse annet stoff direkte fra Isberget inn på nyhetsoppdateringene dine, i likhet med statusmeldinger fra dine andre facebook-venner. Facebook-siden og facebook-gruppa har ulike funksjoner og vi oppfordrer dermed alle å bli med i begge.

KLIKK HER FOR Å KOMME TIL ISBERGETS SIDE PÅ FACEBOOK

KLIKK HER FOR Å KOMME TIL ISBERGETS GRUPPE PÅ FACEBOOK

FØLG ISBERGET PÅ TWITTER

Vi er også på twitter, og der finner du oss ved å søke på @IsbergetSupport

Klikk her for å komme til Isbergets side på twitter.

Isbergets vedtekter

Isbergets vedtekter ble sist revidert på årsmøtet 6. februar 2016, og kan lastes ned her.

Ta kontakt med leder Alf Edvard Masternes for spørsmål.