Forumregler

Følgende retningslinjer gjelder for Isbergets diskusjonsforum:

1. Ansvar

Isberget, administrator eller moderator er ikke ansvarlig for det som postes her inne. Poster som er upassende vil bli slettet så fort som mulig, og forfatteren risikerere utestengelse.

Husk at det som skrives på forumet er forfatterens egne meninger, og at de ikke nødvendigvis samsvarer med Isbergets, administrators eller moderators meninger.

Poster med:

  • Rasistisk innhold
  • Injurierende innhold
  • Trusler, etc.

vil bli omgående bli slettet, og kan medføre etterspill for forfatter.

2. Folkeskikk

Dette er et diskusjonsforum, og det hender at andre ikke er enig i dine synspunkter. Ha respekt for andres meninger, og hold en saklig tone i debatten. Bruk normal folkeskikk.

3. Språk

Dette er et skriftlig forum og det er ønskelig at man skriver enten bokmål eller nynorsk. Enkelte ord på dialekt skader ingen, men lengre setninger og innlegg bør ikke skrives på dialekt, da det er tungt å lese for mange. SMS-språk er ikke ønskelig.

Ved lengre innlegg bør avsnitt brukes da det blir lettere for andre å lese innlegget ditt.

Før du poster innlegget, bruk forhåndsvisning, og les igjennom innlegget ditt. Rett eventuell skrivefeil, og legg i avsnitt etc. hvis nødvendig.

4. Temafelt

Når du starter en ny tråd så må du angi et navn på tråden. Navnet på tråden bør fortelle hva temaet handler om.
Eksempel:
Skriv :
Kamptråd TIL-Viking 23.oktober
istedenfor :
Kampen på søndag om 3 uker.

5. Tvillingtråder.

Før du poster et innlegg, se deg litt rundt og sjekk om det finnes en tråd som allerede omhandler temaet du hadde tenkt å skrive om.
Hvis det finnes en tråd om ditt tema skal den benyttes.

6. Bruk av smileys, effekter etc.

Bruk av smileys , emotions, etc. bør begrenses. I de fleste tilfeller holder det med en for å understreke et poeng e.l.  Det samme gjelder utropstegn, spørsmålstegn osv.

7. Hold trådene relevante.

Prøv å hold trådene relevante. Off topic innlegg vil mange tilfeller bli slettet, og husk at man ved å la debatten skli ut tar bort mye av poenget i tråden. Start heller en ny tråd hvis nødvendig.

8. Nettikette

Nettikette er noen regler laget av internettbrukere selv, som forteller hvordan en bør oppføre seg på internett. Nettiketteregler finner du her: Nettikette-søk