Det startet vel i desember 2019, med den sure uavgjortkampen mot Stabæk.

Vi brukte, som de fleste med hjerte for GUTAN, noen uker på å komme over nedrykket. Men så gikk vi på med krum hals, vi SKAL opp igjen!

Så da var det bare å sette i gang med å planlegge årsmøte, eventer, sesongkortsalg, hvilke bortekamper vi skulle ha satsingsturer på, utsendelse av medlemskort og alt det andre som styret jobber med før sesongstart.

Vi fikk arrangert årsmøte og årsfest. Ny leder ble valgt og det nye styret begynte å jobbe mot første seriekamp.

Vi fulgte spent med på treningskampene som TIL har og vi kjenner oss veldig klare.

Covid-19 kom og hele Norge stengte ned og alt var plutselig utsatt.  Vi visste ikke når, og om det i det hele tatt kunne spilles kamper i år.

Før vi i det hele tatt fikk muligheten til å støtte GUTAN så var det å arrangere ekstraordinært årsmøte. Dette for å velge ny leder, ettersom den valgte varslet at han ikke klarte oppgaven.

Det var mange kandidater som meldte seg til tjeneste – det er jo i grunnen fantastisk. Det var spennende frem til møtet og sterke følelser under møtet. Det endte med at Karin Mikalsen ble valgt – den første kvinnelige lederen for Isberget.

Så fikk vi endelig klarsignal til at man kunne starte med kamper igjen og sommerfuglene begynte å melde sin ankomst i manges mager over hele landet. Men kampene ble med sterke begrensninger i forhold til tilskuere. Det ble tillatt med kun 200 tilskuere, der Isberget kun fikk 5 billetter før det videre steg til 10-15 for hver kamp. Senere ble tilskuertallet økt til 600. Det ble loddtrekning om hvem som fikk muligheten til å være på Alfheim.

Gutan startet bra, 8 seire på de 8 første lar seg høre. Så kom 3 kamper med totalt bare ett poeng. Typisk kom kritikken, men så ble det 7 poeng på 4 kamper, før GUTAN leverte 4 morsomme kamper med 0-7 mot Ull/kisa borte som høydepunkt. Det kom en dårlig periode med mye opp og ned før vi sikret opprykket på overtid mot Raufoss, takk Ruben TAKK!!!

Ett stort antall isbergere og andre supportere møtte opp på Langnes for å hylle Gutan når dem landa på natta etter kampen. Sang, flagg og konfetti var vår gave til GUTAN.

Vi vil med dette gratulere hele laget og trener Gaute og Tromsø IL med opprykket.

Vi ser fram til sesongen 2021 i ligaen der vi hører til og gleder oss til nye store presentasjoner der. Så nå begynner forarbeidet til neste sesong. Det skal lages sanger og kamprop, enda flere TIFO og kanskje får vi bruke pyro ved innmarsj. Ja, tifo, det har vi laget mange av i år, men flere skal det bli.

Siste hjemmekamp er også blitt kampen da vi deler ut Årets Isbjørn.  Det ble klart for siste hjemmekamp mot Ranheim, vi skulle fortsatt kjempe for seriegullet som vi SKAL ha! Og for en kamp det ble!

Det starta med pyro og flaggborg ved innmarsj, før Magnus fikk heder for 300 kamper, vel fortjent Magnus. Isberget fikk, tradisjonen tro, delt ut Årets Isbjørn som går til den spilleren som medlemmene stemmer frem som sesongens beste spiller. Den gikk i år til Kent Are «Balsfjordslegga» Antonsen. Gratulerer.

Da var vi klare for hovedretten, Gutan skulle kjøre over trønderan på andre banehalvdel, og gjett om gutan leverte på bestillinga! Ren overkjøring, sluttresultatet 3-0 ble litt misvisende, 6-1 hadde nok vært mer rett.

Nå er det 2 uker til siste serierunde mot Strømmen, og når vi vinner der kan vi heve trofeet og komme med følgende advarsel:

Eliteserien, OBS OBS, VI E TILBAKE

OG NO KOMMER VI Å TAR DOKKER

 

Sesongen 2021 starter for styret i Isberget lenge før dommeren blåser i fløyta. Vil du delta i å lage kampsanger, kamprop og banner så er det flott om du kommer med ideer. Det er ikke nødvendig at alt er perfekt men kom med forslag så kan flere hjelpe til for å lage det bra til slutt.

Til alle medlemmer og andre TIL venner. Takk for kampene, så ses vi i Eliteserien 2021.

Men før vi tar i mot det nye året skal vi ha ei hyggelig advent med isbergets adventskalender. Følg med!

Mvh

Styret