Foto: dbu.dk

Torsdag formiddag ble det danske midtbanetalentet Oliver Kjærgaard endelig klar for Tromsø IL. Det kunne Svein- Morten Johansen bekrefte til Nordlys og iTromsø. Avtalen strekker seg over tre år og er dermed gjeldende ut TIL sin jubileumsesong i 2020. Samtidig blir det meldt at Fredrik Michalsen overraskende for mange er fristilt fra si kontrakt.

Kjærgaard har gjort seg bemerka på aldersbestemte landslag for hjemlandet sitt. Ifølge det danske landslaget sine hjemmesider står han bokført med tilsammen 15 kamper på U18, 19 og 20- nivå. Det har også resultert i fire scoringer. Han ble tatt opp på førstelaget til Lyngby i fjor sommer. Statistikken til Transfermarkt viser at han der har notert seg for tre kamper i Superligaen, ytterligere tre kamper i Superligaens mestergruppe som de seks beste lagene i Danmark kvalifiserer seg til og fire cupkamper.

19- åringen har først og fremst blitt benytta som innbytter når han har fått tillitt på førstelaget, så det må muligens påberegnes at han også trenger tid på seg for å kunne etablere seg i Eliteserien for TIL. Samtidig veit man jo at unge spillere kan ta steg fort, så det er lov å ha forhåpninger om at han kan han spille en avgjørende rolle for de røde og hvite allerede i 2018.
Nysigneringinga har spilt TIL sine to foregående kamper i sesongoppkjøringa, og har med sine prestasjoner overbevist Simo Valakari om at det er fornuftig å hente han til Nordens Paris. Mot Rostov viste Kjærgaard lovende tendenser, gjorde en solid match på midtbanen, og var flink til å bryte spillet til russerne. Han spilte enkelt og hadde presise pasninger til lagkameratene, og det er helt greit i en sånn type kamp når han er såpass fersk. Mot Vålerenga var han ifølge rapportene nær å tegne seg på scoringslista ved både en og to anledninger.

En offentliggjørelse av overgangen har vært venta i flere dager, men har som kjent drøyd ettersom det har vært viktig for TIL å ha alt på stell med Kjærgaard sin tidligere klubb som har vært på randen av konkurs. Unggutten ble den femte spilleren som fristilte seg fra kontrakten med Superligaklubben etter å ikke ha mottatt lønn innen fristen. Det melder nettstedet bold.dk.
Ifølge Kjærgaard sjøl har det vært interesse fra flere hold, men han har personlig først og fremst ønska seg til Tromsø. Nå har han altså fått viljen sin og blitt en av Gutan. Dette er en spennende signering,  som kan vise seg å bidra for TIL som en sentral boks til boks- spiller som gjør en viktig defensiv jobb i tillegg til å bidra med tempo og bevegelighet offensivt.
Vi ønsker Oliver hjertelig velkommen og håper han får en strålende karriere i 9000- byen.