Av Adrian Bjørkan Pedersen

Foto: palloliitto.fi

Juhu! TIL har som forventa etter de siste dagenes rapporter i dag signert den finske spilleren Juha Pirinen. Det har klubben offentliggjort på sine egne nettsider. Pirinen skal være en anvendelig spiller som kan benyttes i flere roller på banen, men det er kanskje mest i de bakre rekker som midtstopper han først og fremst kommer til å bli benytta ettersom behovet for forsterkninger der er prekært. – Dette er veldig fin mulighet for meg og jeg ønsker å hjelpe laget til å oppnå gode resultater, sier han i annonseringa av at han nå er en av Gutan.
27- åringen er en del av det finske landslaget og kom inn som innbytter i begge kampene demmes mot Hellas i høstens Nations League, og i hjemmekampen som ble spilt på Tampareen Stadion ble oppgjøret avgjort i favør av våre naboer etter at han var kommet inn på banen når de da satte inn 2-0. Han var også delaktig i forrige VM- kvalifisering.
Juha Pirinen kommer til 9000- byen som nybakt seriemester i Veikkausliiga etter å ha spilt 21 av 33 serierunder for HJK (15 fra start og 6 som innbytter). Han har noterte seg for ei scoring og hadde fem målgivende i den foregående sesongen (kilde: altomfotball.no), og forhåpentligvis kan denne signeringa bidra til å dekke tomrommet etter Ulrik Yttergård Jenssen. Det var forventa at TIL kunne komme til å få trøbbel i forsvar etter salget av han, og det fikk vi jo ettertrykkelig bekrefta i 2018- sesongen. Ulrik er nemlig en spillertype som passa utmerket inn i Simo Valakari sin filosofi, og innehar egenskaper som foreløpig ikke har blitt erstatta på en god nok måte. Dersom Juha Pirinen kan vise kontroll med ballen og bidra med presise pasninger, så vil det være viktig for det oppbyggende spillet til Gutan. Det er vel ikke helt utenkelig at det er derfor Simo ønska å få han med på laget, er det vel?

TIL er som kjent i en vanskelig økonomisk situasjon, og har tradisjon tro har klubben fått hjelp med å få en ny spiller inn. Det kan man være kritisk til, men samtidig er det rimelig åpenbart at de røde og hvite trenger noen helt konkrete forsterkninger, og derfor er selvfølgelig det gledelig at det kommer inn noe nytt som vi håper og trur kommer til å gå direkte inn og klarer å løfte laget.

Svein-Morten Johansen omtaler Pirinen som en robust spiller. – Han gir oss litt mere fysikk samtidig som vi følger vår strategi på å signere spillere med god forståelse for spillet, uttaler sportsjefen til til.no.
Med Robert Taylor og Onni Valakari i stallen fra før av blir Juha Pirinen den tredje spilleren fra de tusen sjøers land i TIL sine rekker. Velkommen skal han være!