Daniel Mikal Aas Berntsen ble i morgest presentert som TIL- spiller. Det offentliggjorde klubben via sine hjemmesider og på Facebook. 24- åringen som er født i Tromsø har tidligere spilt for Fredrikstad, våre erkerivaler Glimt, Rosenborg, Djurgården i Sverige og nå sist altså for Vålerenga før han skrev under avtalen som har tatt han hjem til Nord Norge og Nordens Paris for å bidra for laget som ving og/ eller offensiv midtbane.

Vår nye signering har tidligere gjort seg sterkt bemerka i Allsvenskan der han spilte fast for Djurgården. Han gjorde 25 oppgjør i 2016 og spilte 28 av 30 kamper året før det. 24- åringen forlater VIF etter 18 Eliteseriekamper og seks opptredener i Norgesmesterskapet, inkludert semifinalen, i fjor. Det er med andre ord en spiller som har bred erfaring fra skandinavisk toppnivå som nå er klar for å ta på seg den røde og hvite drakten.
Berntsen markerte seg i Tippeligaen i 2014 med 18 kamper fra start og to som innbytter. Den sesongen spilte han for Rosenborg fram til august. Der fikk han i tillegg til kamper i serie og hjemlig cup til sammen  fire opptredener (to av dem i førstelleveren) i Europaligakvalifisering, og kom også inn som innbytter for Morten Gamst Pedersen. Til sammen har han ni opptredener i Europaligakvalikk. På høsten gikk han på lån til Glimt. (Kilde: altomfotball.no). 2014  var også det foreløpig siste året vi har fått oppleve europacupkvelder på Alfheim, men forhåpentligvis kommer både Berntsen og Gamst få oppleve det sammen med oss og resten av Gutan i 2019.                                     Foto: allsvenskan.no

Totalt har Berntsen 121 kamper i serie og cup på førstelagsnivå i Norge, og foruten de to første sesongene i Glimt, i 2010 og 2011,  har han da representert klubber som har spilt i den øverste divisjonen. Ifølge Wikipedia fikk han vår gamle kjenning Runar Berg til å legge opp umiddelbart etter at han hadde kommet inn som innbytter for han og briljert.
Det er verdt å ta med seg at Berntsen også har gjort seg markert med det norske flagget på brystet på aldersbestemte landslag. Han står bokført med 10 kamper på G18- nivå, sju oppgjør for G-19- laget, han har representert U21- guttene ved 11 anledninger og har to opptredener for U23- mannskapet. (Kilde: fotball.no)
Vi ønsker Daniel hjertelig velkommen til Tromsø- familien og 9000- byen og har store forventinger til han kan bidra med mye med TIL- logoen på brystet! Han er naturligvis klar til oppgjøret mot Strømsgodset kl 18:00 på søndag, så da oppfordres det til å møte opp på Alfheim for å få med seg debuten.