Av Adrian Bjørkan Pedersen
På det tredje forsøket kom det endelig en etterlengta seier for TIL i oppkjøringa til 2020- sesongen. På toppen av det hele ble det 4-1 etter ei imponerende forestilling mot Odd i Spania. I dag var det mange positive aspekter å ta med seg videre.

For det første spilte TIL godt.
For det andre gjorde Gutan det mot et lag som bare var målforskjellen unna å ta medalje i Eliteserien i fjor, og som på mer enn bare papiret er langt sterkere enn både Lillestrøm og Sogndal, og som TIL har slitt mot tidligere.
For det tredje fikk man i gang den spissen som klubben har tilgjengelig i stallen ettersom han satte inn scoring.
For det fjerde lot man seg ikke knekke av å ligge under.

Lagene tok og følte på hverandre innledningsvis, og begge kom til sin første sjanse forholdsvis tidlig. Det var TIL som kom til den første muligheta når Brage Berg Pedersen kom seg i brukbar posisjon og fikk testa skuddfoten, men keeperen hadde ikke de alt for store vanskeligheter med å avverge avslutninga som gikk på mål. Brage skulle dog gi keeperen mer trøbbel seinere.
Tobias Lauritsen kom til Odd sin første sjanse og sendt avgårde et skudd som ikke var så aller verst, men Jacob Karlstrøm varta opp med ei solid redning. Desverre skulle det ikke ta lang tid før Odd fikk ei ny mulighet, og da var det nettopp Lauritsen som sendte telemarkingene i ledelsen, men han var heldigvis ikke den eneste som fikk anledning til å stille inn avslutningsferdighetene.
Magnus Andersen svidde av en kjempesjanse etter en snau halvtime med ei avslutning som så mest ut som den var sikta inn for å treffe sola. Cirka ti minutter seinere fikk øksfjordingen en ny sjanse fra lignende hold, og da kunne vi endelig juble for scoring ettersom han satte den kontant i nettmaskene.
Det slutta heller ikke der, for like før dommeren blåste av før pause fikk også Brage Berg Pedersen en ny sjanse, og denne gangen satte 20- åringen ballen sikkert i mål. Selvfølgelig veldig gledelig at nettopp han noterte seg for scoring. Noe av det som bekymrer mest om dagen er at TIL mangler spisser, og da er det ordentlig godt at han som er i klubben og aktuell for førstelaget kommer i gang. Forhåpentligvis får Brage en boost av denne.

Dermed gikk Gutan til pause med en 2-1- ledelse som var fortjent nok etter jevnspilt førsteomgang, der man kan si at TIL hadde vært hakket vassere enn Odd.

Det var heller ikke så mye som skilte lagene reint spillemessig de siste 45 minuttene. Det florerte ikke med sjanser noen av veiene, men kvaliteten på mye av det som skjedde i banespillet var god. Særlig når man tar i betraktning at det enda er relativt tidlig i sesongoppkjøringa. På tampen ble TIL tildelt to straffespark. Først etter en hands som det vel var lite å si på, sjøl om det hender at det ikke blir blåst i sånne situasjoner. Den andre gangen var det ei soleklar felling som det hvertfall ikke var noe å diskutere på.
Kent- Are Antonsen tok begge straffesparkene, og var sikker fra krittmerket ved både første og andre anledning. Dermed ble det en solid 4-1- seier for TIL. Resultatet føles nok flatterende for Odd, men det driter vi i. Vi trengte denne her.

Så skal vi selvfølgelig ikke ta for mye av etter en enkeltseier. Vi har fremdeles kampene mot Lillestrøm og Sogndal som skrekkeksempler på hvor dårlige TIL kan være på dager det ikke fungerer. Vi skal heller ikke glemme at TIL ofte har slått gode lag før, bare for å ramle sammen mot svakere motstandere like etterpå. De problemene og utfordringene man tidligere har hatt er der fortsatt, og det er enda mye som ikke er på plass, men dette var som sagt et langt sted i riktig retning og det tar vi helt klart med oss som en god opplevelse.

Ellers?
Lars Sætra så virkelig solid ut. Trolig og forhåpentligvis blir han og TIL snart enige om en kontrakt. Trygg defensivt og kult at han involverer seg litt framover.
Eric Kitolano så tidvis ikke like komfortabel ut med ballen som sist, men det stabiliserer seg forhåpentligvis etterhvert.
Lasse Nilsen kom til nok en sjanse på ganske nøyaktig samme tidspunkt som mot Sogndal. Begynner han å sette de der blir det fort noen scoringer framover.
Kent- Are Antonsen ser ut til å bli en viktig bærebjelke for TIL. Ingen overraskelse i det.
Ruben Yttergård Jenssen ser ut til å komme mer og mer inn i laget. Enda en del å gå på, men han kan nok tilføre mye.