For drøye 3 uker siden var altså 4 år med en spiller de fleste vil savne over. I en av de kjedeligste dagene for undertegnede og sikkert mange andre som TIL-supporter ble som kjent Gjermund Åsen etter rett over 100 kamper solgt fra vårt Tromsø til Rosenborg.

Som den sporty og omgjengelige personen Gjermund er har han stilt opp på ett lite avskjedsintervju og her skal dere få det.

Gjermund Åsen slik vi elsket å se han (Bilde: Fotballnerd.no)

Beste og verste minner.

Ett av de mest klassiske spørsmålene er hva man anser som sitt beste minne fra tiden i en klubb og Gjermund har trukket fram to minner som har utmerket seg.

«Det er mange gode minner som utmerker seg, men seieren på Lerkendal 16 Mai 2017 henger veldig høyt. Ikke bare det å vinne, men det å oppleve 17.Mai-toget neste dag, det å så så mange smil i Tromsø, det var fantastisk.

Åsens beste minne i Tromsø-drakta, seieren mot RBK borte 16 mai 2017. (Bilde: Nidarosfoto)

Høsten 2017 henger nok høyest for meg. Med flere seiere på rad og det til slutt å berge plassen etter å ha vært dømt nord og ned i August. Det å berge plassen sammen med fansen, spillergruppa og hele Nord-Norge på måten vi gjorde var helt fantastisk»

Gjermund har også trukket fram sine verste minner i TIL-drakta.

«Tapene 6-0 borte mot Aalesund og 6-0 hjemme mot Strømsgodset. Slike tap tærer virkelig på sjela»

Beste og verste personlige prestasjoner.

Selvom fotball er en lagsport har undertegnede og utfordra Åsen på hva han selv anser som sine beste og verste prestasjoner for TIL.

«Vanskelig spørsmål. Min beste kamp var kanskje 16 Mai 2017 på Lerkendal. Vi var vel tidenes underdog å kom dit og vant. Min verste kamp må vel være Mjøndalen hjemme i 2015. Jeg spilte venstrekant og lyktes veldig lite.

For oss fans er det ikke vanskelig å skjønne at Gjermund har blitt glad i TIL. Jeg spurte han om det var slik at selvom fokuset nå er på RBK, vil klubben og sitte i hjertet hans framover?

«Selvfølgelig vil den det. Tromsø by og Tromsø IL har gitt meg verdier som jeg vil ta med meg for resten av livet. Det er i Tromsø jeg ble voksen som person, det var her jeg utviklet meg som spiller og person.

Gjermund Åsen forlot klubben med stil og respekt, men ikke alle forsto hvorfor det var så viktig for han at klubben fikk noe tilbake i form av en overgangssum. Selv sier han følgende om dette.

«Jeg er evig takknemlig ovenfor Tromsø som ga meg sjansen i Eliteserien. De satset på meg, utviklet meg og ga meg tillit. Alt en fotballspiller trenger. I tillegg var det ett folk i nord som var så imøtekommende og hjelpsom. Og når TIL sliter med penger så er det enda mer gledelig at de får igjen noe som de kan bruke videre på eventuelle spillere eller i driften»

Gjermund Åsen har alle muligheter til å bli en profil i Eliteserien skrev Itromsø etter at han ble kjøpt. Selv mener han at klubben ga han alt en fotballspiller trenger og lokalavisen fikk rett. (Bilde: Øyvind Sivertsen/Itromsø)

Reaksjonene.

Reaksjonene på at Gjermund ble solgt var mange, men de aller fleste har takket han for alt han har gjort og synes det er trist at han ble solgt. Hovedpersonen selv ble spurt hvordan det det føltes at så mange ble trist når han ble solgt og hvordan det føles at han har fått den store respekten og autoriteten blant fansen.

«Det henger selvfølgelig veldig høyt, men jeg håper ikke folk er triste og heller ser tilbake på alle fine øyeblikkene vi har sammen. Det gjør hvert fall jeg. Jeg tenker på alt vi oppnådde sammen og de fine stundene. De store tapene og nedturene ligger nedgravd på Kvaløya en plass. Jeg tok med meg alle de positive opplevelsene og jeg har med meg en sekk full med minner som får meg til å smile her jeg sitter å skriver «(jour.anm, Gjermund svarte på intervjuet skriftlig)

Simo Valakari, TIL i 2019 og den neste som tar steget.

Det er godt kjent for alle hva Simo Valakari har betydd for TIL. Her er Åsens egne ord om Simo og hvor viktig det er å beholde han framover

«Han kom inn på en måte som gjorde at vi spillerne syntes det var artig å spille fotball igjen. Man gledet seg til hver trening og hver kamp siden man skulle holde på med ballen. Det er jo derfor man startet med fotball, man elsket å leke med ballen. Den leken har han innført igjen.

Om hva TIL kan få til i 2019.

«TIL er i gode hender med Kristian Høydal, Svein-Morten Johansen og Simo Valakari. Spillerne er fantastisk og det blir ett veldig bra år i Tromsø med masse gode opplevelser.»

Den neste spilleren som tar steget i rødt og hvitt?

«Sigurd Grønli, den mannen har skjønt at ingenting kommer gratis. Hardt arbeid over tid gir utvikling og man må aldri bli mett og alltid være sulten på mer. Han blir knallgod!!»

Sigurd Grønli har allerede markert seg for TIL i Eliteserien og hans tidligere lagkamerat mener at dette er mannen som tar det neste store steget i rødt og hvitt. (Bilde: Nordlys.no)

Dobbel Isbjørn.

Gjermund sitt mantra er at klubben alltid er størst, men også personlig har han fått fortjent heder med 2 ganger årets isbjørn utdelt av Isberget. Hva har en slik pris/verdsettelse betydd for han personlig?

«Det har betydd litt. Misforstå meg rett, jeg synes det er morsomt og fint å bli satt pris på, men jeg er mer opptatt av felleskapet. Alt vi er gjør, gjør vi sammen så det er like mye en pris til lagkompisene mine som har spilt meg gode»

Denne isbjørnen har Åsen stukket av med både i 2017 og 2018. Men han mener selv at den er like mye lagkameratene sin pris som sin.

Returen til Alfheim.

23 juni 2019 returnerer Gjermund til Alfheim, da som RBK-spiller. Dette er noe han har opplevd mange ganger som spiller for TIL mot nettopp RBK og ikke minst Ranheim. På spørsmål om hvordan returen blir sier han følgende.

«Det blir nok spesielt før dommeren blåser i pipa, men når kampen er i gang går jeg selvfølgelig for å vinne (Journ.anm:Noe han aldri la skjul på som TIL-spiller heller). Jeg hater å tape så da skal jeg gjøre alt for at vi vinner»

Vi opplevde i 2018 at mål og seiere mot Ranheim ikke ble feiret, noe Gjermund fikk stor forståelse og respekt for. Da ble det naturlig å spørre han om det ville skje mot oss og etter 4 gode år i Tromsø.

«Om jeg scorer mot Tromsø blir det ikke noe feiring. Det er av respekt for mine venner i nord. Hadde dere bare vært fans og spillere hadde jeg feiret, men igjennom 4 år har dere blitt mine venner.

Til oss supportere.

Gjermund om hvordan han føler fansen har tatt vare på han og satt pris på han.

«Fansen har vært fantastisk fra dag 1. Fra dag 1 følte man seg velkommen i byen og landsdelen. Hvordan dere står der og synger om man vinner eller taper. Enkelte kamper i den verste tapsrekken så har jeg oppriktig syntes synd på dere som har fått servert en slik prestasjon. Men dere har stått der i medvind og motvind. Smilt tappert og klappet eller jublet sammen med oss. Det som er med dere er at jeg føler dere er en skikkelig del av klubben. Og det er viktig, at vi gjorde alt sammen»

Som supporter lurer man ofte på hvilke øyeblikk spillere opplever som gode supporterøyeblikk. Gjermund har trukket fram følgende.

«Det er mange øyeblikk dere har imponert meg. I mange tunge stunder har dere stått å sunget. Men Sarpsborg hjemme i i 2017 var stort. Vi ledet 5-0 og de siste 6-7 minuttene stod alle og klappet å sang. Da husker jeg at jeg tenkte: Wow, så fantastisk»

Avslutningsvis ba jeg Gjermund komme med noen siste ord til fansen.

«Tusen takk for 4 fine år i nord. Evig takknemlig for at dere alltid har vært støttende og imøtekommende. Jeg håper at dere husker meg som en som alltid jobbet hardt og som satte felleskapet først. 4 år jeg aldri kommer til å glemme. Støtt guttene i år, i tykt og tynt så blir det her kjempebra. Sammen er dere sterke! EYYA TIIL!!!

Undertegnede vil dypt gjerne, på vegne av seg selv og ikke minst Isberget takke deg for 4 flotte år og alt du har gjort for klubben en aller siste gang. Du vil bli ett enormt savn på banen, men også vel så mye utenfor!. Jeg kan ikke snakke for alle, men jeg tror de aller fleste vil ønske deg all hell å lykke på nye eventyr. Husk at det er lov med 2 dårlige kamper i året og 28 gode 😉

Lykke til videre i karrieren Tiki, du er alltid velkommen tilbake til Nordens Paris!