Av: Adrian Bjørkan Pedersen, Karin Mikalsen, Simon Rubbås, Magne Nilsen

Som seg hør og bør og tradisjon tro skal Isberget kåre Årets Isbjørn, altså den spilleren suppoerterklubben mener har vært best i året sesong. I 2019 har juryen som har valgt ut kandidatene bestått av Karin Mikalsen, Simon Rubbås og Magne Nilsen. Som i fjor vil det også være en kandidat basert på stemmer i forbindelse med avsteming av TIL sin beste spiller etter kampene.

For å stemme sender du sms til 2030 med kodeord Isberget og nummeret på den kandidaten du vil stemme på. Det nummeret du skal benytte er det kandidatnummeret som er opplyst i denne saken. Vil du for eksempel stemme på Magnus Andersen skriver du Isberget 3 og sender det til 2030.

Du kan stemme så mange ganger du vil! Oppdatert 18.11.19: Siste frist for å stemme er innen 26. november. 

Utdeling av den gjeve pokalen vil som tidligere skje i forbindelse med sesongens siste hjemmekamp, som i år altså er mot Stabæk den 1. desember.

Kandidat 1: Gudmund Kongshavn

Kongshavn er den spilleren som får nominasjonen basert på stemmer gitt av supporterne i kåringa av TIL sin beste etter kamp. Kan varte opp med feberredning på strek i det ene øyeblikket, før han vakler ordentlig med fotarbeidet seinere. Har fått stadig tøffere konkurranse av Jacob Karlstrøm om plassen mellom stengene. Står med 16. opptredener etter at 27 runder er spilt av Eliteserien, så han vil likevel ende opp med å være den som har vokta buret oftest også i 2019. Bidro til at TIL tok en del poeng i en periode der det virkelig var nødvendig.

Kandidat 2: Fitim Azemi

Fitim Azemi kom i sommer til Tromsø etter å ha slitt med tillit i Vålerenga. Mange av oss håpa at han kunne prestere noe lignende som Mos gjorde i sitt låneopphold, og Azami har virkelig levert varene. Kjemper som en løve når han er i aksjon for TIL, og har scora jevnt og trutt sjøl når han har måtte gjøre mye på egenhand. Han er blitt en skikkelig publikumsyndling, og det snakkes høyt om at man vil ha han på permanent kontrakt, Noe Fitim sjøl er åpen for. En verdig kandidat fordi han har vært så viktig etter at han kom til klubben, sjøl om det var et godt stykke inn i sesongen.

Kandidat 3: Magnus Andersen

Har med hardt og målretta arbeid slått tilbake. Satt lenge på innbytterbenken etter  at Simo Valakari ankom klubben. Lot være å klage, og fokuserte på det han skulle gjøre på trening. Har blitt belønna for det i form av spilletid. Framstår som viktig for garderoben og stemninga i spillergruppa, så det blir også tatt med i betraktninga. Har gitt flere valgmuligheter og konkurranse om plassen på laget. Har takka for de sjansene han har fått med å være bidragsytende både offensivt og defensivt. Tar gjerne sugene løp, og slutter ikke å jobbe sjøl om han er sliten.

Kandidat 4: Onni Valakari

«Han e bedre enn faren», synges det på Isberget. Valakari jr. er for øyeblikket toppscorer i TIL med sine med sju nettkjenninger. Har utvikla seg godt i forhold til det tekniske.  Har funnet seg mer til rette i sin offensive midtbanerolle, og har blitt enn mer tydelig ballfordeler enn tidligere. Har vist også vist seg å være mer skuddvillig denne sesongen. Kan kritiseres for å slurve i den defensive jobben, og trekker seg ofte unna dueller. Har likevel prestert nok til å bli tatt inn på det finske  U21- landslaget. Viktig for TIL sin offensive rytme med presise pasninger og de nevnte scoringene.

Kandidat 5: Anders Jenssen .

En mann som kom inn som en ordentlig fersking Eliteserien. Som mange andre midtstoppere trengte han tid på å tilpasse seg, men etter at Jenssen ble varm i trøya har han spilt seg stort opp. Gir TIL viktig duellstyrke i og rundt egen boks, og Gutan har hatt en klar tendens til å gå i oppløsning i kamper som Jenssen ikke har kunnet spille. Det er ikke tilfeldig. Er også viktig i det oppbyggende spillet, og er essensiell i den typen fotball Simo Valakari ønsker at laget skal spille. Har blitt belønna med ny kontrakt, og det ligger til rette for at Jenssen kommer til å være en sentral del av mannskapet de kommende årene. At han i debutsesongen danker ut Kent-Are Antonsen og Simen Wangberg i nomineringa sier også noe om hvor viktig han er for den defensive strukturen.

Foto: Karin Mikalsen, Isbergets styre