Ei helg med pause fra TIL-fotball er over og alle lader opp til neste kamp. Søndag 18.juni skal GUTAN ta poengene på Røkkeløkka. Men tilbake til sesongen så langt. Det smerter enhver supporter å se GUTAN gjøre store feil på matta. Det smerter når vi får poengtap mot antatt dårligere lag uavhengig om det er på Alfheim eller på bortebane.
Da hjelper det lite å tenke på den gang da vi overraskende vant på bortebane eller hjemme på Alfheim.

FORT Alfheim skulle på nytt etableres ble det lovt før sesongen. Vi skal være på øvre halvdel av tabellen var en annen av ambisjonene. Tilskuerantallet skal økes var et tredje. Nå er ikke noen av de ambisjonene kvittert ut. Det er mange meninger ikke minst på sosiale medier.
Eder og galle har det vært nok av både under forrige hjemmekamp, i samtaler i byen og på sosiale medier. Dersom det hadde vært kilopris på eder og galle hadde vi vært en rik klubb!

Tromsø IL har mange supportere med ulike meninger og forventninger. På isbergets facebookside er det over 3000 personer. Det er over 400 betalende medlemmer i supporterklubben og ja, meningene er ikke alltid samstemt. En ting er felles, vi vil vinne! Fasiten på hvordan det skal vinnes er derimot veldig ulikt.
Hvordan skal Tromsø IL gjenopprette tilliten til supporterne, til de trofaste på Alfheim stadion, til de som reiser på borte- og hjemmekampene for å støtte GUTAN var ett av mange spørsmål styret i Isberget supporterklubb stilte sportsdirektør Svein-Morten Johansen under onsdagens styremøte i Isberget. Neida, han var ikke innkalt på teppet. Han var invitert til møte for å dele tanker og få tilbakemeldinger, ja til og med konstruktive tilbakemeldinger.

Styret i Isberget er bindeleddet mellom supporterne og klubbens styre, administrasjon og sportslig ledelse. Vi har fra tid til annen møter med administrasjon, styreleder(e) i TIL, sportsdirektør og trener. Ikke bare når tap smerter oss alle men for å ha samtaler om og for klubben og med gjensidig respekt for rollene. Vi forstår at det er mer oppmerksomhet på innholdet i slike møter når tapene smerter enn dersom alt bare hadde vært glede.
Ikke at GUTAN tape men måten det tapes på var ett annet stikkord under møtet.
Det nytter ikke med bortforklaringer som at «varmen tok oss», «vi var ikke påskrudd». Vi supportere aksepterer ikke det. Vi spør; har dere ikke lyst å spille? Har ikke den enkelte spiller et eget ansvar for å være forberedt?

Men størst av alt er GUTAN.
For supporterne er det kjærlighet til klubben som er hovedessensen, hvem som sitter i styrene, administrasjon, i sportslig utvalg, i trenerteamet er i noen grad forsåvidt underordnet. Det er GUTAN vi er der for. Vi vil være med å vinne, vi vil stå der når GUTAN tape men vi kan ikke akseptere tap som er kommet i den siste tida. Vi vil se tydelige resultater som viser at klubben gjør nødvendige tiltak – NÅ!
Joda, det har vært og er mange dyktige folk i og rundt klubben i vårt hjerte, både spillere og ledere.
Vi forventer tiltak som gjør spillerne klar for kamp. Tiltak som gjøres må gjøres på en ryddig og ikke panikkartet måte. For størst av alt er GUTAN!
Forresten folkens; Selv om ikke spillet har vært glitrende så er GUTAN videre til fjerde runde i cupen. Glem nå ikke det.
Utenom spill og resultater så er det en ting som har irritert supportere når kampen er over. Det er at ikke GUTAN selv med seier i cuprundene gidder å komme til tribuna for å takke for støtta – ja, uansett resultat. Kunne de like gjerne kunne spilt for tomme tribuner, spør vi?
Vi vil være der når det går tungt – «seier eller tap, vi syng for TIL hver dag» men forventer at både spillerne og ledere tar tak – Gjør nødvendige tiltak! Gjenskap underholdninga – For størst av alt er GUTAN!