TIPS: 10. PLASS
Vålerenga har nok sikkert forhåpninger om å komme høyere opp en midt på/ nedre halvdel av tabellen, men fakta er at de ikke har et lag som er i stand til å hevde seg i toppen, og de kan på ingen måte bli sett på som en reell utfordrer. Har gjort en del signeringer av spillere som har slitt med å få tid på banen i andre klubber, og det lukter ikke akkurat krutt av de som er henta inn. Dessuten må de klare seg uten sin toppscorer Sam Johnson som har reist over dammen og til Real Salt Lake. Det er sikkert mange i Oslo som blir skuffa over en plassering såpass langt ned på tabellen, men VIF ser ut som de fortsatt ikke kommer til å få ut potensialet i klubben og får det noke vanskeligere enn i fjor.

KEEPER:

Adam Larsen har gjort plassen som Vålerenga sin bakerste mann til sin. Helt på det jevne, men ingen spesiell poengplukker og han har sett bedre dager. Usikkert hvem de skal sette inn dersom han blir skada.

Foto: dagsavisen.no (Terje Peedersen, NTB scanpix)

FORSVAR:

Slapp inn 44 scoringer i fjor og det var flere bak dem på tabellen som slapp inn færre. Jonatan Tollås Nation og Amin Nouri er bankers. Markus Nakkim kommer tilbake etter et vellykka opphold i Viking og blir sannsynligvis til å få mye spilletid. Johan Lædre Bjørdal er henta fra Zulte- Waregem i det som antageligvis er tiltenkt som en direkte forsterkning, men forsvarslinja ser ikke veldig overbevisende ut.

MIDTBANE:

Ser ikke ikke akkurat fryktinngytende ut, men samtidig ikke så dårlig at de roter seg helt vekk. Har mista Abdisalam Ibrahim Pafos og det kommer de til å merke. Samtidig er også Daniel Fredheim Holm borte og sjøl om han tapte seg de siste sesongene så er det ingen tvil om at han var en viktig bidragsyter for dem. Herolind Shala er ankommet fra Start i et forsøk på at de skal få mer offensiv brodd.

ANGREP: 

Deyver Vega er henta fra Brann og Mathias Vilhjalmsson fra Rosenborg etter å ikke å ha fått tillit der. Riktignok spillere som har kommet fra gode lag, men samtidig virker jo det liksom ikke betryggende heller. Fitim Azemi vender tilbake etter et utlån til Sandefjord der han ikke noterte seg for noen scoringer for et lag i fritt fall. Vålerenga kommer til å få det tøft med å true de lagene de møter, og med Sam Johnson ute ser det ekstra tamt ut.

TRENER: 

Ronny Deila var en suksess i Strømsgodset der han fikk behagelige arbeidsvilkår og ting lagt til rette for seg. Fikk det dog ikke til i Celtic og det er veldig vanskelig å se for seg at han skal løfte Vålerenga. Han gjør likevel en bedre jobb enn mange av sine forgjengere og det er ikke tvil om at han har en del viktige ferdigheter for en trener. Var en humørspreder i Drammen, men har ikke helt klart å ta det med seg.

BENKEN:
Har en spennende 20- åring i Felix Horn Myhre som kan få sitt store gjennombrudd denne sesongen. Totalt sett har de innbyttere som er helt på det jevne. Med andre ord mangler de typer som kan gi dem det lille ekstra, men samtidig blir laget neppe nevneverdig svekka dersom de må rotere.