TIPS: 14. PLASS

Drammens fotballstolthet går etter alt å dømme nok en vanskelig sesong i møte, og dersom tipsene til Isberget- lupen slår til blir det månelyst på Marienlyst ettersom de da kommer bak sin erkerival og lillebror Mjøndalen. Solgte Eirik Ulland Andersen til Molde for det som ble en meget trivelig overgangssum for Godset sin del, men ser ikke ut til å ha erstatta han. Det er ingen tvil om at klubben administrativt har blitt styrt på en fornuftig måte i ei årrekke, men reint sportslig sett har det blitt verre og verre. Var ekstremt nære på å rykke ned i fjor, men berga plassen med nød og neppe da ettersom de utligna på overtid borte mot Stabæk og i tillegg at Start rota bort sin ledelse i Haugesund. Tipset er at de i år dog må ut i to kvalikkamper som kan bli ubehagelig spennende.

KEEPER:

Her er det mye urutinert, og det er ikke gunstig for en klubb som sliter. Målvakter blomstrer ofte seint, og sjøl om en del av de blir fortere klar for førstelagsfotball så må man ta en del mindre gode innvolveringer  med i betraktninga. Bare 21 år gamle Morten Sætra danka i fjor ut både Espen Bugge Pettersen og Pål Vestly Heigre etter masse keepertrøbbel. Har lokka til seg Viljar Myhra fra Odd, som kun er et år eldre enn Sætra. Det kan fort bli konkurranse om plassen.

FORSVAR:

Må forsøke å få orden på rekkene som havna i trøbbel flere ganger i fjor. Har mye rutine i Jonathan Parr og Lars Vilsvik. Jacob Glesnes er fast i førstelleveren. Får tilbake Stian Ringstad som har vært lånt ut til Sandefjord. Fikk snappa til seg Nicholas Mickelson fra HamKam som flere skal ha vært ute etter. Helhetlig ser det ikke bra ut.

Foto: dt.no (Ola Niemann)

MIDTBANE:

Har en del brukbare spillere i denne lagdelen. Herman Stengel viste seg å være viktig for Godset i sin debutsesong i fjor. I tillegg blir det viktig for dem at Henning Hauger fortsatt bidrar. Spennende forsterkning i Martin Spelmann som ble henta fra Aarhus. Det virker dog som at det er litt lite fres over midtbanen. Må klare seg uten Tocmac Nguen og Francisco Junior som har forsvunnet til henholdsvis Ferencvaros og Vendsyssel.

ANGREP:
Utvilsomt Strømsgodset sin sterkeste lagdel. Det er mange og gode grunner til å ikke like Marcus Pedersen, men han er en god spiss. Det vitner også 14 fulltreffere på 23 oppgjør for et bunnlag i fjor om. Dessuten er Mos fortsatt frisk og det er absolutt grunn til å tru at han kommer til å levere scoringer. Spørsmålet er hvem som kan komme inn å bidra dersom de to ikke leverer eller er ute med skade.

TRENER:
Det er fremdeles Bjørn Petter Ingebretsen som skal lede Godset til dyst. Han kjenner klubben ut og inn og det er ingenting å si på fotballforståelsen hannes. Skal man sette fingeren på noe så er det at han mangler det lille ekstra som gir laget gnist, men nå skal det sies at han har leda en klubb som har vært i fall. Er så avgjort en mye riktigere mann for denne jobben enn sin forgjenger Tor Ole Skullerud.

BENKEN:

I likhet med en del andre på nedre halvdel så mangler Godset litt spillere som kan komme inn å gi dem det de trenger. 18- årige Johan Hove banker på døra til førstelaget og det vil ikke overraske dersom han får flere muligheter i år.