TIPS: 15. PLASS

Stabæk skal få det tøft med å få fornya Eliteseriekontrakten sin, og sannsynligvis så klarer de heller ikke å gjøre det. Må klare seg uten spillere som tidligere kunne bidra poeng. Guttene fra Bærum er velkjent med bunnstrid, men det er heller tvilsomt om det holder til at de skal klare å sikre plassen denne gangen. Det er rett og slett for mye som mangler i dette laget. De har heller ingen nye signeringer som virke å kunne ta dem ut av det trøbbelet de er i. Forsøker seg med et samarbeid med Ullern og har henta inn to nye derfra, men det holder nok ikke.

KEEPER:

Hadde ingen etablert førstekeeper i 2018. Mande Sayouba ble benytta mest med sine 17 seriekamper. Har henta inn Jonas Brauti som en del av samarbeidet som er inngått med Ullern, men det skal godt gjøres at en målvakt på snaut 20 år, en posisjon det normalt sett tar lengre tid å bli klar for, skal snu det for en klubb som opplever motgang.

FORSVAR:

Ser enkelt og greit ikke godt nok ut. Bare de lagene som rykka direkte ned i fjor slapp inn flere enn Stabæk, som skal få svetta mye også i den kommende sesongen. Vadim Demidov bidrar dog med mye rutine. Det er likevel mye uerfarent ellers i forsvarslinja, og kvaliteten holder ikke nivået. Har lånt inn Madis Vihmann fra Flora Tallin. Andre som er verdt å nevne er Jeppe Moe og Daniel Granli som har vært faste, og Andreas Hanche- Olsen fikk mye tillit i fjor.

Foto: highlights.eliteserien.no

MIDTBANE:

En ting skal Stabæk ha. De våger å satse på sine unge spillere. Tobias Børkeiet (snaut 20 år) er nær sagt fast på laget. Det samme kan man si om Hugo Vegard Vetlesen som bare er et år yngre. Flott at man tar å satse på talenter, men kvaliteten er ikke god nok for Stabæk som sida i fjor Høst har måtte klare seg uten Tonni Brochmann som valgte overgang til Mjøndalen. Akkurat det at han valgte å flytte på seg de milene til Nedre Eiker sier jo egentlig ganske mye ettersom de på det tidspunktet spilte Obos- fotball. Klarer ikke å se at de har noen som skal hjelpe laget nok.

ANGREP:

Skal prise seg lykkelige over å ha beholdt Franck Boli som satte inn hele 17 scoringer i fjor. Det er altså nært halvparten av scoringene til hele laget som totalt hadde 37. Han ble Eliteseriens toppscorer og det er en vanvittig prestasjon når man spiller på et bunnlag. Spissmakkeren Ohi Omoijuanfo har gått til Molde og dermed mangler de den som hadde nest flest nettkjenninger i fjor med åtte. Legger man til sammen de resterende scoringene bidro med andre ord resten av laget med bare 12. Daniel Braaten har kommet inn fra Brann der han ikke klarte å finne veien til nettmaskene etter å ha spilt lite i 2018.

TRENER:

Henning Berg er en meget spesiell herremann, og han har kommet med uttalelser som er så merkelige at det er man lurer på om han har fått med seg kampen.  Man tar en sjanse når man ansetter en trener som har fått sparken i fire klubber på rad, og det er nettopp det berg har opplevd. Var en betydelig bedre spiller enn trener. Blir han den første til å få fyken i 2019?

BENKEN:

Det blir for tynt her også. Emil Bohinen og Martin Ovestad fikk prøvd seg en del i fjor og kan komme til å få mer spilletid i den kommende sesongen. Har ikke en benk som klarer å gi et lag som i utgangspunktet ikke holder nivået et løft.