TIPS: 5. PLASS

Østfoldingene har gått fra å være en klubb som det forventes skal få problemer med å holde seg til å bli en klubb man snarere forventer er med på å kjempe om medaljer. De får mer behagelige arbeidsvilkår i Eliteserien ettersom de i høst ikke skal spille gruppespill i Europaligaen. Det var i den turneringa de først og fremst brukte energi mot slutten av forrige sesong ettersom de kjempa om en plass i sekstendelsfinalen. Til tross for en drøss av utskiftninger i troppen, som gjør at det kan ta tid å få laget samkjørt i Eliteserien, ser det ut som de har en stall som er i stand til å plukke bra med poeng i den kommende sesongen.

KEEPER:

Hadde konkurranse om plassen i 2018 og både Aslak Falch og Aleksander Vasyutin ble brukt en del, så er spørsmålet om en av får mer fast spilletid eller om det fortsatt blir jevn fordeling.

FORSVAR:
Ser grei nok ut i denne lagdelen. Joachim Thomassen er rutinerte og  en viktig bidragsyter. Derimot er Joackim Jørgensen og Joonas tamm som har vært sentrale borte, så da er det andre som skal forsøke å temme angripere og unngå at det står 0-8 i målkontoen. Har henta inn Nicolai Næss fra Heerenveen og Pablo Arboine fra Santos de Guapiles. Amin Askar kan brukes både her og på midtbanen. Er muligens ikke svekka spiller for spiller, men rekker de å bli samkjørte i tide?

Foto: tv2.no (Håkon Mosvold Larsen)

MIDTBANE:

Tar nivået på øvre halvdel og er i stand til å sette mange lag på plass, men samtidig er de ikke like gode som de beste lagene. Spennende nysignering i Jonathan Lindseth som kommer fra Mjøndalen. Viktig for dem at Kristoffer Zachariassen og Matti Lund Nielsen får det til å fungere. Har mista Tobias Heintz og det er en svekkelse, men kanskje er det noen andre som får en ketchupeffekt.

ANGREP:

Har mista sin toppscorer Patrick Mortensen til Kasimpasa og blir avhengige av at andre klarer å score oftere. Har henta inn Steffen Lie Skålevik fra Brann som erstatter og det virker som en god ide. Skålevik spilte de fleste kampene for et Brann- lag som forsøkte å ta tittelen i fjor og satte inn ni scoringer for bergenserne.

TRENER:

Geir Bakke har leda mannskapet sida 2015, og det er ingen tvil om at han er rett mann på rett plass. Har fått ut det absolutte potensialet til en klubb som har prestert over forventning. Bakke har sin filosofi og sine kunnskaper på plass, og sitter nok meget trygt i jobben.

BENKEN:

På det jevne. De Sarpsborg har i bakhand kommer nok tol å klare seg brukbart for en klubb på deres nivå. Midtbanespiller Kristoffer Larsen er blant dem som ønsker seg mer spilletid. Har mista Mikkel Agger hadde en del innhopp som spiss en del ganger i fjor til Viborg.