TIPS: 2. PLASS

Den neste klubben i årets Isbergets- lupe er de regjerende mesterne, som nok helt sikkert vil være med å kjempe om tittelen i år også. Riktignok har resultatene variert veldig i treningskampene i vinter, men vi skal ikke la oss lure av den grunn. Rosenborg er Rosenborg og har en tropp som er proppfull av vinnerskaller. De er ikke akkurat den av våre konkurrenter som er best likt i Tromsø for å si det mildt, men det er ei kjennsgjerning at dette er et bra lag. De har etter litt om og men fått en ny trener i Eirik Horneland, men spørsmålet er om han har det som skal til for å lede en klubb der kravene er to hakk opp fra det han var vant med i Haugesund. Tipset er at det blir litt for tøft for Rosenborg å forsvare tittelen.

KEEPER:
Har en meget solid sisteskanse i Andre Hansen som muligens er Eliteseriens beste keeper, og som TIL- fans veit vi alt om hvor vanskelig han kan være når han slår seg vrang. Gjør få om noen feil og varter i tillegg opp med feberredninger som sender sjokkbølger i publikum. Arild Østbø er resvere og Rosenborg vil neppe komme i kjempetrøbbel i denne posisjonen sjøl om førstekeeperen skulle måtte stå over noen kamper.

FORSVAR:
Det laget som slapp inn færrest scoringer i Eliteserien i fjor og har vært det de siste fire sesongene. Det vitner om et bunnsolid defensivt fundament. Tore Reginiussen har blitt en veteran hos trønderne og er en ledertype i de bakre rekkene for dem, og han har dermed bevist at han slettes ikke ofrer alt for TIL som det tidligere ble sunget. Har henta Gustav Valsvik fra Eintracht Braunschweig som som forsterkning, og har ellers Even Hovland, Birger Meling og Vegar Hedenstad som er sentrale. De blir vanskelig å score på også i år.

MIDTBANE:

Anders Konradsen, Anders Trondsen og Mike Jensen er sentrale på trøndernes midtbane og er fortsatt tiltenkt å bidra der. Sistnevnte bidrar riktignok like mye med en oppførsel som ikke hører hjemme noen plasser, men heldigvis var det ikke dagens dommerstand som kjempa for Norge når danskene ble sendt tilbake i skam etter å ha okkupert landet vårt.
Gjermund Åsen som ble solgt fra TIL for en billigpenge er en enorm forsterkning som kommer til å heve laget vanvittig offensivt. Holder han seg skadefri ligger det til rette for mange assists og scoringer fra han, og det er ingen tvil om at Gjermund er blant de største favorittene til å vinne poengligaen dersom han holder seg skadefri.

Foto: absnyheter.no (Ole Martin Wold, NTB scanpix)

ANGREP:
Man kan ikke sove i timen når man møter denne angrepsrekka. Alexander Søderlund var med åtte scoringer den som satte inn flest for RBK i fjor, men også Pål Andre Helland og Nicklas Bendtner bidrar med scoringer og totalt sett er dette et av de mest målfarlige lagene i Eliteserien. Har kvitta seg med Mathias Vilhjalmsson, men det kommer de bokstavlig talt ikke til å merke sammenligna med fjoråret ettersom han ikke noterte seg for ei eneste scoring i serien da. Har lånt inn David Akintola fra Midtjylland.

TRENER:
Det er en helt ny hverdag som møte Eirik Horneland som kommer til å få merke at det stilles helt andre krav i Rosenborg enn det blir gjort i Haugesund, der han tok laget til en 10. plass i 2017 og 4. plass i fjor. Mangler erfaring fra å lede en klubb av denne størrelsen, men rettferdig nok skal det sies at man må begynne en plass.

BENKEN:
Det seier seg sjøl at med den økonomien klubben har, så har de også råd til å ha en benk som kan komme inn å bidra. Eller rettere sagt så kan spillerne som sitter på benken komme inn å bidra (greit, den var tørr). Har sendt flere på lån, men likevel er det god dekning i alle posisjoner og konkurranse om plassen i førstelleveren. Likevel vil også Rosenborg merke det dersom de  noen av mest sentrale er ute med skade eller suspensjon, men det sistnevnte blir vel ikke et stort problem med den dommerstanden som er i Eliteserien.