TIPS: 6. PLASS
Ranheim er første motstander for TIL i Eliteserien i år og neste lag ut i Isberget- lupen. Trønderne åpna sin første sesong i den øverste divisjonen med et brak og var ordentlig gode på vårparten. Var på forhand dømt rett ned, men de viste fort at de aldri var noen nedrykkskandidat. Det er ingenting som tilsier at de skal havne i trøbbel i år heller. Det er riktignok gjort store endringer i troppen med en haug av spillere både ut og inn, men de har likevel beholdt viktige brikker. Havner fort foran et par av lagene de kom bak i fjor.

KEEPER:

Even Barli stod i mål i samtlige seriekamper i 2018 og kommer nok fortsatt til å være fast innslag  dersom han holder seg unna skader. Magnus Lenes er reservekeeper, men må nok først og fremst belage seg på spilletid i cupen.

FORSVAR:

Man veit aldri helt hvor man har forsvaret til Ranheim. I den ene kampen kan målene renne inn, mens i den neste stenger de helt av. For eksempel scora TIL fire ganger mot dem i andreomgangen på Alheim, men de holdt også nullen ved flere anledninger. Daniel Kvande og Aleksander Foosnes er bankers. Det samme var Aslak Fonn Witry, men de må klare seg uten han sida han gikk til Djurgården. Jørgen Olsen Øveraas vender tilbake til klubben etter at han har vært i Egersund. Har lånt inn Torbjørn Heggem fra Rosenborg.

Foto: altaposten.no (Ned Aley, NTB scanpix)

MIDTBANE:

Har en forholdsvis sterk midtbane som er ei viktig drivkraft i dette Ranheim- laget. Mads Reginiussen blomstra seint men godt, og har hatt en voldsom progresjon i sin karriere. Meget anvendelig spiller som bidrar med scoringer titt og ofte, og i fjor endte han opp med ni fulltreffere på 26 kamper. Han skulle vi gjerne fått tilbake til Tromsø. Man kommer heller ikke utenom Kristoffer Lie Løkberg som fant veien til nettmaskene seks ganger på 28 oppgjør i fjor. I tillegg er Eirik Valla Dønnem sentral. Adria Mateo Lopez har kommet inn fra Levanger, så der forsøker de seg bokstavlig talt på en spansk en.

ANGREP:

Man kan forvente at spissene fortsetter å bidra med scoringer, og Ranheim kan prise seg lykkelige over å ha beholdt både Michael Karlsen og Erik Tønne som satte inn henholdsvis åtte og sju scoringer i fjor. Særlig førstnevnte er effektiv og en som det absolutt må passes på for at man ikke gå rett på ræva. Har henta Ivar Sollie Rønning fra HamKam og Erlend Sørhøy fra Kolstad inn for å få enda bredere dekning i denne lagdelen.

Foto: adressa.no (Christine Schefte)

TRENER:
Svein Maalen har styrt Ranheim sida 2015 og beviste klart og tydelig at han får laget til å fungere også i den øverste divisjonen. Står fast ved sin filosofi og det er Rainheim utvilsomt tjent med. I tillegg er han helt klart med på å skape det vanvittige samholdet i laget. Får spillerne til å tru på seg seg sjøl og det han sier. Han har egentlig kun en ting å gjøre, og det er å fortsette med sin stil. Dersom han lykkes like godt med det i framtida bekrefter han at han er blant Eliteseriens beste trenere.

BENKEN:

Vanskelig å forutsi for mye med såpass store utskiftninger. Ser dog ikke så aller verst ut på papiret. Kan fort å noen ekstra strenger i angrepsrekka med en del ungutter som Andreas Helmersen på 20 år som den kanskje mest lovende, i tillegg til de som har henta inn. Aldrende Øyvind Storflor kan fortsatt komme til å få en del innhopp.