TIPS: 1. PLASS

Enten man liker det eller ikke så ser Molde ut til å få en god sesong til tross for at de har mista to essensielle figurer. De avslutta 2018 med vanvittige resultater, og tapte ikke en eneste av de siste ti kampene i Eliteserien etter åtte seiere og to uavgjorte. Har også gjort en del signeringer som kommer til å forsterke laget, og møringene ser ut til å ha forbedra seg mer enn både Rosenborg og Brann. Hadde investorer så det holder i ryggen fra før av, og de stiller med enda mer sinnsyke ressurser etter de gunstige avtalene med Manchester United som denne uka endte med en permanent overgang for treneren.

KEEPER:

Har ikke brukt penger på ny keeper, og det betyr at de er trygge på de som var i stallen fra før av. Andreas Line etter alt å dømme som førstekeeper, mens det er flere som konkurrerer om å få komme inn dersom han må stå over.

FORSVAR:

Har mye bredde i denne lagdelen med de forsterkningene som har kommet inn i tillegg til de som var der fra før. Vegard Forren, Ruben Danielsen, Christoffer Remmer og Kristoffer Haugen var faste innslag i fjor, men flere kjemper om plassene i år. Har henta Martin Bjørnbak og Kristoffer Haraldseid fra henholdsvis Glimt og Haugesund. Med Forren, Danielsen og Bjørnbak i samme forsvarslinje stinker det ufine triks lang vei, så her har dommerne en oppgave med å følge med.

Foto: nettavisen.no (Svein Over Ekornesvåg, NTB scanpix)

MIDTBANE:

Solide både offensivt og defensivt. Magnus Wollf Eikrem løfta midtbanen enormt etter at han returnerte til Molde, og han må regnes for å være blant Eliteseriens beste i sin posisjon. Erik Hestad og Fredrik Aursnes er også nøkkelspillere. Kvitta seg omsider med Babacar Sarr som fikk velfortjent tyn av norske fotballsupportere etter utenomsportslige aktiviteter i form av det som tilsammen var flere voldtektsaker som han ikke kom godt ut av. De taper seg ikke uten han tilgjengelig.

ANGREP:

Har mista sin fremste målgjører i form av Erling Braut Håland til Real Bull Salzburg, men har likevel henta inn flere nye. Det blir vanskelig for ikke å si umulig, å erstatte Håland, men det er nok av trusler å finne blant spissene. Eirik Ulland Andersen har ankommet fra Strømsgodset og får følge av Erling Knudtzon fra Lillestrøm og Ohi Omoijuanfo fra Stabæk. Helhetlig sett blir nok disse spissene ikke enkle å møte.

TRENER:

Det er Erling Hagset Moe som får den store oppgaven med å ta over laget etter Ole Gunnar Solskjær. Skal ikke dra det så langt som at det blir å hoppe etter Wirkola, så gode har nemlig ikke Molde vært, men det blir helt klart utfordrende. Han har en fordel i at han kjenner klubben godt fra tidligere. Fortsatt et ubeskrevet blad og anser han ikke for å være i nærheta av beste trenerne i Eliteserien, men drar nytte av at han er i en klubb med langt flere midler til kjøp av spillere enn de fleste andre

BENKEN:

Har mye bredde og dermed muligheter til å rotere i alle lagdeler. Det er ikke dermed sagt at dette er den beste benken i Eliteserien, men den holder nivået såpass at man har erstattere ved skader og dersom noen av de faste trenger hvile. Petter Dahle Strand (midtbane) og Leke James (spiss) er blant de som ønsker seg mer spilletid.