TIPS: 16. plass

Da er tida kommet for å avsløre det første laget på nedrykksplass i Isbergets lupe, og tipset er at en klubb med lang fartstid i den øverste divisjonen denne gangen endelig må kapitulere. Lillestrøm har nemlig holdt seg oppe helt sida tilbake til 1975, og har er med det klubben som har vært lengt oppe, men  denne gangen er det nok mest sannsynlig over og ut. Laget har nemlig slitt over flere sesonger på nedre halvdel og på tabellen og det har flere ganger vært på hengende håret de siste årene. Det er heller ingen hemmelighet at mange TIL- fans kommer til å si seg fornøyde dersom dette tipset slår til. I fjor hadde de ordentlig flaks og marginer med seg blant anna i form av en del dommeravgjørelser i nøkkelkamper, og kom kun tre poeng framfor Stabæk og Start som havna på henholdsvis kvalik og direkte nedrykk. De har mista Erling Knudtzon til Molde. Han scora riktignok kun et fattig mål i 2018, men var likevel en bidragsyter for Kanarifuglene

KEEPER:

Marko Maric er førstekeeper og Lillestrøm har hatt mer ustødige sisteskanser enn han, for å si det sånn. Han bidro mye til at de slapp inn færre baklengs enn samtlige lag bak seg på tabellen i fjor, og de er nok avhengig av at han fortsetter å levere varene. I bakhand har de Matvei Igonen som noterte seg for fem seriekamper forrige sesong og riktignok holdt nullen i to av dem, men da var ikke motstanderne de verste heller.

Foto: highlights.eliteserien.no

FORSVAR:

Er helt avhengige at forsvarsrekka fortsetter å holde tritt dersom de skal ha noen som helst mulighet til å få fornya kontrakt. Frode Kippe er en eldgammel veteran på 40 år som har vært viktig for at laget fra Åråsen har klart å holde plassen tidligere. Marius Amundsen og Simen Rafn er også viktige brikker i denne posisjonen. Det er usikkert hva sistnenvte hvisker i øret til dommeren på bildet til høyre. Verdt å merke seg er det at begge de to opplevde å bli sendt tidlig i dusjen i fjor, og at de noterte seg for henholdsvis seks og fire gule kort med samme farge som skjortene sine. Ingen sesong uten at Kippe er omstridt. Har henta inn Tobias Salquist fra Waasland- Beveren for å forhindre defensivt vås. Ellers har Mats Haakenstad vært sentrale, så gjenstår det å se hvem som får slite med spilletid dersom det blir like lite rotasjon i denne lagdelen som i fjor.

MIDTBANE:

Neppe god nok i denne lagdelen, som ikke virker å holde nivået. Ifeanyi Mathew er en stand til å bidra med noen scoringer, men han er på utlån til Osmanlispor til sommeren og sånne avtaler ender ofte med overgang dersom spilleren slår til. Må feste sin til typer som Simen Kind Mikalsen og Fredrik Krogstad. Har signert Daniel Gustavsson fra Elfsborg for å få orden på denne lagdelen, men stiller et stort spørsmålstegn ved om det løfter dem nok. Alex Dyer er henta på lån fra Elfsborg, og kan nok fort bli værende dersom Mathew ikke vender tilbake.

Angrep:
Velkjente Thomas Sutrekopp Lehne Olsen må fortsette å gjøre mål dersom LSK skal klare å karre seg ut av gropa. Han noterte seg for 12 fultreffere i fjor og man kan forvente at han setter inn et sted mellom sju og 12 i år i tillegg til å kaste seg i baken når laget er desperete. Ufin, men utvilsomt en effektiv spiss i forhold til det laget han spiller på.  Når man snakker om effektivitet kommer man ikke utenom islandske Arnor Smarason som ble henta i august og bøtta inn mål siste den siste delen av sesongen. Han ga seg ikke før han hadde satt inn sju på 13 kamper. Kommer til å bli passa bedre på i år. Såpass målfarlige spisser kan dog gi LSK håp.

Trener:
Jørgen Lennartsson ble ansatt for å hjelpe klubben for å berge plassen, og fikk akkurat de resultatene han trengte for å klare det. Ikke helt ulikt det Simo Valakari gjorde med TIL i 2017, sjøl om det reint spillemessig ikke var i nærheta av å være like imponerende. Spådommen er også at Lennartson i likhet med Simo får det tøffere i den andre sesongen, men der Tromsø i realiteten aldri var nedrykkstrua  i fjor så får Lillestrøm det langt vanskeligere i år.
Med det sagt så er Lennartson en erfaren trener og LSK har neppe muligheter til å hente noen som kan komme inn å gjøre en bedre jobb enn han. Har benytta nettverket sitt fra tida i Elfsborg til å hente forsterkninger.

BENKEN:

Det er grunn til å stille spørsmål ved hvor mange som kan komme inn å endre kampbilder. Har kvitta seg med til sammen ti spillere i form av utlån eller overganger til andre klubber, og dermed ser det tynt ut i rekkene. Er vel uansett heller usikkert hvor mye de som er borte kunne ha bidratt, og da er det like greit å låne ut de som eventuelt kan bidra seinere og selge de som ikke er gode nok. Ebiye Moses vender tilbake etter å ha vært på lån til Strømmen sida i fjor sommer. Kan benyttes på høyrevingen og som spiss og noterte seg for seks scoringer på 12 kamper i Obos. Kan vise seg å være en å se opp for.