TIPS: 4. PLASS

Hadde man for kun noen få år sida tippa at Kristiansund skulle være en medaljekandidat i Eliteserien i 2019 hadde man fort dratt på seg et stempling som en galning. Møringene har dog tatt nivået og vil vil nok med stor sannsynlighet være med på å kjempe om nettopp det. De avslutta den forrige sesongen vanvittig og plukka mange poeng, og det er vanskelig å finne noen grunner til at det ikke skal fortsette. Nøkkelspillerne  fra siste del av 2018 er fortsatt tilstede, og de viste at det klarte seg godt uten Daouda Bamba som ble solgt til Brann i fjor sommer. Vi kan forvente at Kristiansund fortsatt ofte vil spille kynisk og dra med seg poeng på den måten. Dette er et lag som ofte er rett og slett ekkelt å møte. De møter motstanderne sine med intensitet samtidig som man føler at man taper ansikt når man avgir poeng mot dem.

KEEPER:
Så ut til å ha mista Sean McDermott etter at han gikk til Dinamo Bucuresti i januar, men overgangen dit gikk ikke som forventa og etter at kontrakten ble terminert vente han tilbake til KBK. En grei keeper som nok snarere bidrar til at møringene tar poeng enn at de mister. Serigne Mor Mbaye er henta inn fra Vikingur, så spørs det hvor mye spilletid det blir på han med McDermott tilbake.

FORSVAR:
Vanskelig å bli klok på ettersom prestasjonene varierer veldig. 41 baklengs i fjor er mer enn lag som kom lengre ned på tabellen. De har likevel også dager de er ekstremt vanskelig å score på, noe vi fikk erfare fryktelig godt i det målløse oppgjøret på Alfheim når de kvelte kampen og hadde marginene med seg i tillegg. Christoffer Aasbak, Dan Peter Ulvestad, Aliou Coly og Sondre Sørli var mer eller mindre faste innslag i fjor, og kommer nok til å spille mye også i den kommende sesongen. Har ikke kjøpt inn noen i denne posisjonen.

Foto: tk.no (Svein Ove Ekornes, NTB scanpix)

MIDTBANE:

En lagdel som Kristiansund har både kvalitet og litt bredde i. Stian Semb Aasmundsen og Lirodon Kalludra er i stand til å bidra med en del scoringerm, og Bent Sørmo og Amidou Diop er etablerte i lagoppstillinga. En av Kristiansunds styrker er at det er i stand til å styre tempoet i kamper, og det er mye takket være et midtbaneledd som både kan spille med intensitet samtidig som de ofte får dratt ned tempoet når det er nødvendig. Har henta inn Hans Cirak fra Nest- Sotra som bidro sterkt til at de kjempa om opprykk fra Obos- ligaen i fjor.

ANGREP:

Ledes an av Bendik Bye som satte inn ni fulltreffere i fjorårets Eliteserie. Har kjøpt Kristoffer Hoven fra Hønefoss. Han er sønn av to tidligere hekkeløpere, så der har de forhåpninger om at han skal klare å hoppe over tacklingene til forsvarerne og samtidig ha fart nok å springe fra dem, men det er ikke tvil om at forskjellen på Eliteserien og 2. divisjon er stor. Flamur Kastrati er også en risiko for motstanderes forsvar, i tillegg til at han er en kynisk spiller som sånn sett passer inn i profilen til Kristiansund.

TRENER:

Christian Michelsen tar fatt på sin ellevte strake sesong i Kristiansund etter at han gikk fra å være spiller til å bli trener i 2014- sesongen. I løpet av tida han har vært trener har klubben hatt en vanvittig progresjon og i 2016 rykka de opp som divisjonsvinnere etter å ha kjempa på øvre halvdel i noen sesonger. Han er utvilsomt rett mann på rett plass og det er nok fornuftig for både klubben og at han sjøl at han blir værende der. KBK kom på 7. plass i debutsesongen i Eliteserien og i fjor kom de altså helt opp på 5. plass, så pila peker oppover for deres del.

BENKEN:

Virker ikke å være spesielt svak eller sterk, men har folk i bakhand som kan bidra. Muligheter til å rotere en del og er nok ikke blant de mannskapene som vil være mest utsatt dersom man blir utsatt for skader. Ser ut å ha til å ha brukbar dekning på midtbanen og der har de blant andre Brent Lepistu og Pål Erik Ulvestad som håper på mer tid på banen. Det kan bli en del konkurranse om spissplassene.