TIPS: 9. PLASS

Jostein Grindhaug, mannen som på mange måter har tatt Haugesund dit de er i dag, vender tilbake som hovedtrener etter å ha hatt andre og roligere arbeidsoppgaver tidligere. De har også henta inn en del nye spillere, samtidig som de har mista noen. Det har vært gjort mye riktig i klubben i nyere tid og det skal ikke undervurderes, men rogalendingene har også vært tjent med at klubber man forventer mer av ikke har fungert optimalt. Det blir nok tøffere for dem i år, og man kan stille spørsmålstegn ved hvor godt de tåler kampprogrammet dersom de klarer å kvalifisere seg til Europaligaen.

KEEPER:

Tidligere førstekeeper Per Kristian Bråtveit har gått til Djurgården, og dermed må man finne andre å plassere mellom stengene. Maciej Desler har ankommet fra KS Cracowia som erstatter. Har beholdt reservekeeper Helge Sandvik som er beredt til å gi konkurranse.

FORSVAR:

Var blant de gjerrigste lagene i fjor, men det blir vanskelig å erstatte Kristoffer Haraldseid som har gått til Molde. Han er ikke den eneste sentrale som er borte og dermed må de sånn sett sette opp et nytt forsvar. Sånn tar noen ganger tid. Som en liten klubb merker de at de beste blir snappa opp av andre lag, og dermed er de avhengige å få fram talenter eller hente inn noen nye som kan bidra. Har spennende spillere i Fredrik Knudsen og Benjamin Karamoko i denne posisjonen, men mister rutine inn og med at Vegard Skjerve har lagt skoene på hylla. Mikkel Desler er henta fra Odense.

Foto: varden.no (NTB scanpix)

MIDTBANE:
Avhengige av at de som har prestert fortsetter å levere varene. Torbjørn Kallevåg og Joakim Våge Nilsen er viktige figurer. Sistnevnte er omskolert forsvarspiller og kan også brukes der. Midtbanen til Haugesund har klart seg bra i Eliteserien, men kommer ikke til å få det like enkelt dersom andre lag hever seg. Christian Grindheim mangler tempo og kan bli en akkilleshæl. Klarte å sikre seg Niklas Sandberg fra Start etter at de rykka ned. Talentet Martin Samuelsen er lånt inn fra West Ham i håp om å bevise London- klubben om at han er klar for Premier League, og dersom han leverer så forsvinner han nok like fort når avtalen går ut til sommeren.

ANGREP:

Her har Haugesund mista mye. David Akintola har reist tilbake til Midtjylland etter at han ble lånt derfra i fjor, og Frederik Gytkjær har også reist tilbake til Danmark. Beholder Ibrahima Wadji som var på lån fra Molde i fjor og mye av forhåpningene demmes ligger der, men totalt sett lukter det ikke svidd.

TRENER:

Jostein Grindhaug innehar mye av de kvalitetene som en fotballtrener behøver. Er karismatisk og har forståelse for sitt fag. Det er på ingen måte noen svekkelse at han tar over for Eirik Horneland. Grindhaug og Haugesund har oppnådd mye sammen tidligere, men det er ikke alltid enkelt å vende tilbake som hovedtrener man for en klubb man har hatt suksess med før og forventningene blir fort vanskelige å innfri.

BENKEN:
Mangler den bredden som lag høyere opp på tabellen ofte har, men samtidig tar de nivået bedre enn de svakeste lagene. Tobias Svendsen på midtbanen og Ibrahima Kone på topp er unggutter som skal forsøke å spille seg inn på laget.