TIPS: 3. PLASS

Det siste laget ut i Isberget- lupen er Brann, og bergenserne blir spådd å kopiere fjorårets tredjeplass som gir bronsemedaljer. De spilte strålende fotball på våren i 2019, men ble etterhvert mer og mer innhenta av realitetene og ble etterhvert forbigått av både Rosenborg og til og med Molde som hadde vært langt bak dem på tabellen tidligere i sesongen. De to blir nok å være mer stabile i år, og da skal det bli tøft for Brann som heller må seg over skuldrene og til lagene bak seg. Når det er sagt gjorde de en del kjøp i fjor sommer som sannsynligvis først slår ordentlig til nå som de har fått en ordentlig sesongoppkjøring med seg.

KEEPER:

Har signert Håkon Opdal fra Start som skal erstatte Samuel Sahin- Radlinger som har reist tilbake Hannover 96 etter fjorårets låneopphold. Østerrikeren var solid i fjor og bidro sterkt til at Brann slapp inn nest færrest. Opdal er ingen dårlig målvakt, men holder ikke samme nivå, og Brann kommer nok til å få flere baklengs i år.

FORSVAR:

En av Eliteseriens sterkeste forsvarssrekker.  Vito Wormgoor og Bismor Acosta er en del av kjernen i Brann. Vanskelig å bryte ned med så solide defensive spillere. Forventer at de blir like utfordrende i 2019.  Taijo Teniste er også sentral.

Foto: firda.no (Arne Ristesund)

MIDTBANE:

Brann dominerte på midtbanen i mange av sine kamper i fjor, og de ser fortsatt like sterke ut i denne lagdelen. Nøkkelspillere i Peter Orry Larsen, Kristoffer Barmen og Fredrik Haugen som etter visse uttalelser har gjort seg meget dårlig likt i Tromsø. Haugen fikk dog smake sin egen medisin og vi har satt han godt på plass i ettertid. Ruben Yttergård Jensen kommer til å bli møtt av pipekonsert på Alfheim etter at han valgte å gå til Brann sjøl om han tidligere har sagt at kun TIL er aktuelt i Norge. Han blir nok desverre dog en solid forsterkning for dem når han får med seg hele sesongen, men skal fortsatt få kjørt seg skikkelig mot TIL. Kristoffer Løkberg har kommet inn fra Ranheim og gir nok et betraktelig løft.

ANGREP:

Har mista sin viktigste målscorer fra i fjor, og Steffen Lie Skålevik vil helt klart bli savna bli savna. Fester mye av sin lit til Daouda Bamba som kom fra Kristiansund forrige sesong, og er nok veldig avhengig av at han får det til å fungere.

TRENER:

Det var nok ikke mange som hadde trudd at Lars Arne Nilsen skulle ta Brann dit han har gjort, men han har så absolutt lyktes etter han tok over laget i forkant av sesongen i Obos- ligaen. Satser altså på en som har god innsikt i klubben, og det har vist seg svært så nyttig sammenligna med flere fadeser. Nilsen handterer presset i Bergen og er dyktig på å sette opp kampplaner, men han mangler karisma og det er nok hannes største svakhet.

BENKEN:

Har bedre muligheter til å rotere enn del fleste andre lagene i Eliteserien. Azar Karadas ble bytta inn svært ofte i fjor og er en de satser på når de trenger noe ekstra lengst framme.