TIPS: 12. PLASS

Neste lag ut i Isberget- lupa er våre erkerivaler i Bodø/ Glimt. Tross vanvittige resultater sesongens oppkjøring kommer de etterhvert til å møte hverdagen i Eliteserien. Obligatoriske oppgjør og treningskamper er to vidt forskjellige ting. Med det sagt kommer de nok desverre ikke til å rote seg bort i bunnstriden så mye at de går ned, men de må nok etterhvert finne seg i å kjempe på nedre halvdel. De har hatt seiersrekker før og gått på trynet når det har gjeldt som mest.
Den største styrken i laget er nok pasningssikkerheta som de er i stand til å frustrere mange motstandere.

KEEPER:
Kommer verken spesielt godt eller dårlig ut av det i denne posisjonen. Ricardo Friedrich Khaikin har etablert seg som førstekeeper, men får konkurranse av nyerverlsen Nikita Khaikin.

FORSVAR:
Roterte en del i forsvar i 2018 og deres mest sentrale brikke Martin Bjørnbak har gått til Molde. Er dog kjent for å være et gjerrig forsvar og man kan forvente at de blir vanskelige å score på også i 2019. Har beholdt Isidoro som blir viktig for dem dersom de skal holde stand. 21- Fredrik Andre Bjørkan, som for ordens skyld ikke har slektskap til undertegnede, kommer nok til å få mer spilletid på venstreback enn de 13 kampene han hadde i fjor. Har henta Vegard Amundsen Bergan fra Odd som de har forhåpninger om at skal være en direkte forsterkning. Erlend Dahl Reitan er lånt inn fra Rosenborg ut sesongen og er nok ment som et tilskudd før han returnerer til trønderne.

Foto: highlights.eliteserien.no

MIDTBANE:
Er nok en god del bedre enn de svakeste lagene i denne lagdelen. Opptrer kynisk og kommer nok til å fortsette å dra med seg en del poeng på det. Ulrik Saltnes har på mange måter blitt Glimt sin leder og er essensiell for dem. Har en midtbane som er dyktige til å hjelpe forsvarslinja. Kommer til å merke at Jose Angel er lånt til Sheriff Tiraspol hele sesongen. Belager seg på kontringer og spiller med andre ord klassisk Glimt- fotball. Kan objektivt sett være gørr kjedelig å se på i lange perioder sida de ønsker å dra ned tempo, men samtidig kommer de nok til å plukke poeng på det og i såfall oppnår de jo akkurat det de er ute etter. Vegard Leikvoll Moberg  og 21- årige Patrick Berg, som de har har store forhåpninger til, er viktige for dem.

ANGREP:
Ikke den sterkeste lagdelen. Har mista sin fremste målgjører i Kristian Fardal Opseth ettersom han har meldt overgang til Erzurumspor, og sagt med andre ord er ti scoringer fra i fjor borte fra laget. Han erstattes av nigerianske Victor Boniface som må tilpasse seg nordnorsk klima dersom han skal lykkes, og det er et faktum at spillere fra de strøkene ofte ikke evner det.  Likevel har de spillere i flere posisjoner som fort kan putte en del, og man kan ikke ta lett på Glimt. Philip Zinkernagel var ikke fryktingytende i fjor, men samtidig noterte han seg for seks scoringer og gjorde seg dermed ikke helt bort sammenligna med spisser fra andre lag rundt Glimt på tabellen, så han må man også ta høyde for.

TRENER:

Kjetil Knutsen tar fatt på sin andre sesong som hovedtrener etter at han tidligere har vært assisten til Aasmund Bjørkan (fortsatt ingen slektskap). Lyktes med å holde laget oppe i Eliteserien i debutsesongen, og da må man kunne si at forventningene ble innfridd. Ble omdiskutert i Bodø etter at han sendte Trond Olsen på dør og fikk sine skeptikere. Ikke den mest karismatiske treneren og fortsatt et litt ubeskrevet blad.

BENKEN:
Har muligheter til å rotere en del og kommer nok til å fortsette å gjøre det. Egentlig ingen typer som skiller seg vanvittig ut, men de har spillere i bakhand med ferdigheter som tilsier at de kan komme inn å gjøre en jobb for laget. Thomas Drage er borte, men det kommer de ikke til å merke nevneverdig ettersom han i bunn og grunn også i Bodø viste at han aldri var i nærheta av å bli den spilleren han så ut til å bli.