Av Alf Edvard Masternes og Adrian Bjørkan Pedersen

Det er klart for å stemme på den spilleren du vil skal få isbergets utmerkelse «Årets Isbjørn»

Spilleren som får flest stemmer gjennom en sms-avstemming får den ærefulle tittelen Årets Isbjørn. Gjennom hele sesongen har det også vært avstemming på TILs beste etter hjemme- og bortekamper. Den som har fått flest stemmer, til juryen blir satt, vil også være nominert i tillegg til de fire spillerne som juryen velger ut.
Årets jury har bestått av Morten Svendsen, Arne Johnsen og Adrian B. Pedersen.

Foto: snl.no

Send sms til 2030 med kodeord Isberget og nr på den du vil stemme på. Du kan stemme så mange ganger du vil og på flere kandidater. Hver sms koster kr 5,-

Vi trekker ut en signert TIL-drakt for en av de som stemmer på vinner av Årets Isbjørn. Avstemming stopper onsdag 21.november kl 23:59.

De nominerte er: 

Robert Taylor – 11
Robert har levert en meget god debutsesong, og markerte seg umiddelbart med det som kanskje er årets scoring allerede i sin første kamp når han ble spilleklar i andre runde av Eliteserien. Den finsk/ engelske høyrevingen er ofte helt «on fire» og herjer mange ganger både når han dribler langs kanten og når han skjærer inn i banen. Flink til å skape rom for seg sjøl og andre. Har en god innleggsfot og kraft i skuddene sine. Er villig til å avslutte i situasjoner der andre ikke ville ha gjort det, og skaper mange sjanser med det. Vår nr. 11 er helt klart blant de mest underholdene spillerne å se på og får ofte smilet fram blant publikum. Vil du stemme på Robert? Send sms: Isberget 11 til 2030.

Foto: tv2.no (Rune Stoltz Bertinussen/ NTB scanpix)

Gjermund Åsen – 23
Har til tross for skadeproblemer nok en gang markert seg som en nøkkelspiller for TIL. I skrivende stund topper Gjermund Eliteseriens assistliga med ni målgivende på 18 kamper, og han kan fort komme til vinne denne prestisjefylte statistikken som vel for oss supportere er like viktig som årets toppscorer. Trønderen er en meget sentral brikke i Tromsø sitt offensive spill, og det har flere ganger blitt bekrefta når laget har slitt med å få til angrepspillet i kamper som han har måtte stå over. Flink til å skape kaos dypt inne på motstandernes banehalvdel bidrar veldig mye til at det er Gutan som styrer kampbildet. Dermed får fjorårets vinner av kåringa mulighet til å bli den andre spilleren i historia til å bli Årets Isbjørn to år på rad. Vil du stemme på Gjermund? Send sms: Isberget 23 til 2030.

Foto: aftenposten.no (Rune Stoltz Bertinussen, NTB scanpix)

Kent-Are Antonsen – 3
Har hatt funnet seg meget godt til rette i systemet til Simo Valakari, og viser samtidig at han er en anvendelig spiller som kan kompansere for fraværet av andre når TIL sliter med skader, noe han blant annet viste når han scora i spissrollen han ble tildelt i den herlige seieren mot Brann. Det er dog først og fremst på midtbanen Kent-Are har markert seg, og med sin fandenivoldskhet og utrettelige jobbing har nessingen vært viktig både i den offensive og defensive delen av spillet til Gutan, og han gjør en god jobb både med og uten ball. Nevnes allerede som potensiel framtidig TIL- kaptein i en alder av 23 år. Er også den som har fått flest stemmer i kåringa av TIL sin beste spiller etter kampene, og det var i seg sjøl nok til å bli nominert. Han ble også kåret til Årets Isbjørn i 2015. Vil du stemme på Kent-Are? Send sms: Isberget 3 til 2030.

Foto: nye-troms.no (Rune Stoltz Bertinussen NTB scanpix)

Gudmund Kongshavn – 1
Har etablert seg som Tromsø sin ubestridte førstekeeper etter at han har holdt seg unna skadene som var en hemsko for han i tida etter han kom til klubben. Er en dyktig skuddstopper og har gode reflekser, i tillegg til at han viser at han har kontroll når ballen kommer høyt i feltet. Gudmund har i 2018 vist mer stabilitet enn tidligere og han har flere ganger varta opp med matchvinnende redninger som har sikra viktige poeng for TIL. Han har gjort jobben på treningsfeltet og utvikla fotarbeidet sitt. Bruker derfor «å komme seg ut av knipa» til tross for at han mange ganger fortsatt blir blitt satt i vanskelige situasjoner med regelrett bedritne tilbakespill. Står ofte fram når det er behov for det og er like konsentrert uansett kampbilde. Vil du stemme på Gudmund? Send sms: Isberget 1 til 2030.

Foto: nordlys.no (Astrid Pedersen)

Morten Gamst Pedersen – 7
På sitt beste leverer Gamst’n ting på banen som i Eliteseriesammenheng er ekstraordinært, og det går ikke en kamp uten at man får noen pasninger av høy kvalitet fra han. Er dyktig på å rive opp motstandernes forsvar med sine lange baller, og er i stand til å skape farligheter ut av ingenting. Finnmarkingen har i skrivende stund vært involvert i 25 av 27 kamper, og dermed har alderen ikke vært til noe hinder for 37- åringen. Han er en sentral brikke i Simo Valakari sitt system, og har vist seg å være en verdifull spiller for TIL. Bidrar til ro i perioder når laget er under press. Viser at han kan utgjøre en forskjell som bikker resultatet i de røde og hvites favør. Vil du stemme på Morten? Send sms Isberget 7 til 2030.

Foto: dagbladet.no (Rune Stoltz Bertinussen, NTB scanpix)

Tidligere vinnere:

2017: Gjermund Åsen

2016: Thomas Lehne Olsen

2015: Kent Are Antonsen

2014: Jonas Johansen

2013: Thomas Kind Bendiksen

2012: Fredrik Björck

2011: Thomas Drage

2010: Kara

2009: Tom Høgli

2008: Tom Høgli

2007: Sead Ramovic

2006: Tore Reginiussen

2005: Ole Martin Årst

Dette er utmerkelsen som Gjermund fikk i fjor, er det han som drar det i land i år også?