Vi du delta i en undersøkelse som kan gjøre arrangementet i eliteserien bedre? Linken finner du her: Undersøkelse

Preben Hool og John Just Jarre skriver en bacheloroppgave om Eliteserien i fotball. Begge går 3. året i Markedsføringsledelse ved Handelshøyskolen BI Bergen. Dem tar for seg forbrukeratferd, kundetilfredshet, og kundelojalitet blant supporterne i Eliteserien.

Slike undersøkelser har det vært mange av opp gjennom årene – Hvorfor ny undersøkelse?  Ja, vi vet at det er gjort flere lignende undersøkelser, og vi tar utgangspunkt i den undersøkelsen som ble gjort av Sponsor Insight for 2016-sesongen. Vi prøver heller å gå litt dypere inn på felt vi mener ikke er besvart. Formålet bak oppgaven er å bl.a. avdekke hvorfor folk ikke drar på kamp, hva som kan forbedres på stadion for å skape et bedre totaltilbud.

Det er bra at dere ser til tidligere undersøkelser – Er dere sikker på at dere treffer stort nok område for at undersøkelsen kan brukes i studiet? 
For 2 uker siden var vi i møte med Norsk Toppfotball/Eliteserien på Ullevaal og har fått en del veiledning fra de. Vi har vært i kontakt med alle klubbene i Eliteserien og forløpig fått sendt ut undersøkelsen til 10 klubber, enten via klubben selv, eller via supporterklubber. Skal oppgaven være representativ og kunne avdekke forskjeller på landsbasis vil det være essensielt for vår del å få en best mulig spredning av svar både geografisk, og fra  sesongkortinnhavere og enkeltbillettkjøpere.

Vår undring er hvorfor det er fulle stadioner i feks England og Tyskland, langt nedover i divisjonssystemet, ja også i øverste divisjon i Sverige og så dårlig oppmøte i Norge. Mange svarer at nivået i norsk eliteserie er lav, det er for mange fotballtilbud på tv mv. Det er ikke klare svar men arrangører må begynne å ta supportere på alvor og ikke betrakte oss som kunder, support er noe mer enn det. Hvilke inntrykk har dere?
Helt korrekt det dere registrerer! Vi kommer nok til å dra inn en del suksesshistorier fra andre ligaer, bl.a. Allsvenskan som har hatt en veldig fra vekst siste årene. Dog veldig mye negativt med tanke på hooligantendenser.
 
Ja, hooligans ønskes ikke i norsk fotball. Her er supporter liason officer (supporterkoordinator) en viktig brikke i hver klubb. Dette er et lisenskrav men som flere opplever ikke blir tatt på alvor av NTF/NFF og da heller ikke av klubbene. Ser dere noe på dette i oppgaven?
Vi vet ikke om vi kan komme med noe som vil hjelpe Eliteserien eller klubber på dette området foreløpig. Vi er studenter, og hva som kommer ut av undersøkelsen vil alltids variere. Forhåpentligvis, og noe vi har hatt som mål siden starten, er at vi kan komme med litt nytt i det minste. Om ikke så stort så i hvert fall noe som kan gi klubbene i Eliteserien nye innspill.
Isberget ønsker studentene  Preben og John lykke til og vi håper mange tar seg tid til å svare på undersøkelsen.