Vi har i to år mottatt støtte fra Trond Mohn for å ha ei reisekasse for supportere, dette er blitt tatt godt imot og midlene er brukt med omhu.

Nå er det det slik at det ikke bare er milliardæren og æresmedlem nr ti million i Isberget som gir. Rundt 70 personer har Isberget som grasrotmottaker så det er mange måter å bidra økonomisk til supporterklubben.  Vi kan nå også avsløre at Halvard «Haffe» Fredriksen i to omganger har overført penger til isbergets reisekasse. Haffe har derfor bidratt med kr 20.000,-. Det er jo fantastisk – Tusen takk for gode bidrag!

En alltid smilende Haffe, ja spesielt når GUTAN vinner

TJUE TUSEN kroner fra en helt ordinær lønnsmottaker, hvorfor det er vel det naturligste spørsmålet å stille? «Fordi jeg elsker Isberget og ønsker at så mange som mulig har mulighet til og motta reisestøtte og gode fotballopplevelser».

For Haffe ble det TIL som klubb etter og ha sett Cupfinalen 96 på tv. Ja, så er det ikke galt å ha «nessinger» på laget. Red anm: Storsteinnes.

Du har ikke vært så mange år medlem i Isberget. Hvorfor betalende medlem?  «Det er et godt fellesskap, vi får rabatterte billetter, har forkjøpsrettigheter, og kanskje det viktigste er få gode venner og følelse av å være nærmere knyttet til Tromsø IL. Husker ikke helt nøyaktig når jeg ble betalende medlem men tror det er 4 år siden».

Du som mange andre har reist på TILs bortekamper, hvilke bortetur har du beste og værste minne fra? «Har ikke vært med på så mye, men White Hart Lane i E-cup, peker seg meget positivt ut. Værste minne er dessverre cuptapet i 2012 på Ullevål, HUFF!!!! Megabommert av PMH på laguttak der. Jeg er sikker på at vi hadde fått «bøtta» om Årst og Koppinen hadde startet. Og ikke noe vondt å si om Benny, men hvorfor han fikk keeperplassen, er en gåte for meg. Vi hadde en finne som stod en prikkfri seriekamp uka før, men blir altså henvist til benken…»

Enn på Alfheim, hva er beste og værste? «Beste må være 3-2 seieren i 1997 mot Chelsea og værste er nok E-cup hjemme mot Athletic «cheating» Bilbao, der en fjottdommer vi ikke nevner med navn, ødela for oss… Fra den dagen har jeg HATET franske dommere og UEFA…»

Du er ivrig på sosiale medier og kritisk til klubbens disposisjoner – hva mener du klubben må gjøre i vinterpausen? «Trene godt og effektivt, bli komfortabel med sine posisjoner på banen. Hente inn forsterkning(er) som kan gå rett inn på laget. Egentlig så mener jeg de burde avsette Bård Flovik og få inn en trener som ikke har noe med «gutteklubben grei» på Alfheim og gjøre, men det skjer dessverre ikke. Jeg bare håper vi ikke får enda en sesong nede i gjørma, samt at Bård klarer og kvitte seg med klippekortmentaliteten sin».

Flere på sosiale medier og andre steder har uttalt at de ikke kommer på kamp med Bård som trener. Når du er så kritisk; vil du også vente til et trenerskifte? «Nei, nei, jeg kommer til å være på kamper for å støtte GUTAN»

Du er medlem i Isbergets styre, opplever du at det er vanskelig å være kritisk til klubben når du er i styret i Isberget? «Jo, i grunn så er det egentlig det. Men jeg har alltid sagt nøyaktig hva jeg mener, dessverre litt for krass til tider. Så gjenstå det og se om dette går ut over min plass i styret. Er jo faktisk på valg på årsmøtet 4.februar».

Isbergets styre møter Sporten og ledelsen i TIL fra tid til annen – hvor viktig er den kontakten? «Den kontakten synes jeg er særdeles viktig. Da får vi som ledelse i supporterklubben luftet våre tanker og ideer ovenfor klubben».

Mener du at koblingen mellom TIL og isbergets styre hindrer det å være kritisk eller er dette bra for TIL’s offisielle supporterklubb? «Det burde iallfall ikke være noen hindring. En supporterklubb MÅ kunne være kritisk ovenfor egen klubb og hvis TIL nå skal begynne og målbinde supporterne, tror jeg de skyter seg selv i foten».

Hvilke oppfordring har du til isbergets medlemmer, til publikum og til de som bare lever sitt liv på sosiale medier? «Delta i fellesskapet, møt opp på Alfheim og på bortekamper. Vil også si til kritiske røster på sosiale medier at er dere ikke på kamp selv om dere ikke bor langt unna stadion, synes jeg heller ikke dere har berettiget kritikk og komme med».

«Min oppfordring til alle som er fotballinteressert og glade i TIL; Bli med i Nord-Norges beste supporterklubb, vi trenger kreative personer både til tifo, sang, kamprop og stemning på feltet. Da står vi sterkere sammen ovenfor TIL som klubb. Bli med og bygg opp et unikt samhold.  Klubbens motto er – Isberget for alle! Så sammen er vi sterkere».

Du er litt svensk…»Svorsk er jeg nå. Var bare noen få år når Nord-Norge ble mitt hjem.

Bursdag på lillejulaften – blir lite gaver på deg – Hvorfor gir du så mye sjøl da? «Ja, det blir svært lite gaver på meg nå. Bedre når jeg var liten, da fikk jeg gaver 2 dager på rappen. DET var tider det» sier en smilende Haffe. «Jeg har valgt å gi pengene til Isberget fordi jeg er glad i supporterklubben, glad i TIL og ønsker at medlemmer skal kunne få reisestøtte til kamp og at vi fortsetter å ha et godt samhold». Er du en bedre supporter enn andre når du gir slik du gjør? «Nei, for all del. Alle kan bidra, for eksempel dersom du er en tipper kan du gi av grasrotandelen. Så er det også slik at det ikke bare er penger som kan gis. det kan gis av fritida. Bruke noen timer hver måned til dugnad for å bidra til å produsere tifos, kanskje bidra til å lage sanger eller andre dugnadsoppgaver. Så min oppfordring først og fremst er: meld deg inn i supporterklubben» sier Halvard «Haffe» Fredriksen.

Gratuler med dagen Haffe!