Av: Adrian Bjørkan Pedersen

Foto: Magne Nilsen, Isbergets styre

Møtet ble åpna med at Morten Svendsen ønska Simo Valakari og William Frantzen velkommen. Det ble lattermildt når Simo fikk høre en engelsk variant av sangen til sønnen  Onni Valakari (he is better than his father, oh, oh, oh osv).

Det var en åpenhjertig Simo Valakari som tok til ordet under Isbergets medlemsmøte som ble avholdt torsdag 12. september. Innledningsvis snakka vår hovetrener om hvordan situasjonen har forbedra seg sida sist vi avholdt et slikt møte, og har selvfølgelig rett i det når man ser på tabellen som viser at TIL tross alt er i en bedre situasjon nå og sånn sett har tatt noen steg i riktig retning. Samtidig var Simo klar på det er mye som kan bli bedre, og sa at måten vi rota bort 2-0- ledelser både mot Mjøndalen og Haugesund på Alfheim, sånn at begge to kampene endte med uavgjort, gjorde han sint. Det handler om å være på samme nivå uansett motstander vi møter, og at vi må være påskrudd hele kampen like mye når vi møter lag på nedre halvdel av tabellen som når vi møter Rosenborg, Molde og Brann (tre lag som TIL har slått i årets sesong).

De nye spillerne høsta mye ros fra både Simo og supportere som var tilstede på møtet på Alfheim. Eric Smith liker seg godt i byen, og fikk skryt for debuten sin mot Haugesund, der han noterte seg for assist. I den kampen ga han laget en ekstra ballast på midtbanen, og det at seieren glapp må bli sett i sammenheng med at han måtte byttes ut etter en knapp times spill og at bortelaget reduserte like etterpå. Simo kunne også fortelle at svensken etter at par dager hadde kommet bort til han å sagt: – Vi har et problem. Når kjæresten min flytter opp hit om et par uker kan vi aldri reise herfra igjen. Sånn klinger godt i Tromsø- ørene våre.

Fitim Azemi og Aiden Barlow fikk også gode omtaler, og fra supporterhold ble det ytra ønske om at alle de nye spillerne skal bli værende i klubben. Ingenting har foreløpig blitt lovd, men vi kan håpe og kanskje til og med tru at det er mulig å få noen permanente avtaler til. Fitim ble som kjent tidlig en publikumsfavoritt. Aiden Barlow har handtert det å flytte til Nord Norge på en bra måte. Simo beskrev han som en rolig fyr med unntak av på trening og i kamp. Han høsta også skryt for å handtere å være for seg sjøl i nye omgivelser.
Ellers ble holdninger et tema, og Simo snakka om det å tåle å måtte være ute av laget uten å henge med hodet, og navnga også noen som behøver å gå inn i seg sjøl i forhold til det.

William Frantsen tok opp temaer som kosthold og livstil, og det å gjøre drittjobben som må til både for slå gjennom og for å bli værende god. Han viste til den jobben som for eksempel Christiano Ronaldo gjør, som ingen ser, for å komme opp på øverste nivå. En TIL- spiller som fikk mye skryt for gode holdninger var Magnus Andersen. Øksfjordingen var som kjent bankers i førstelleveren i ei årrekke før han opplevde å bli satt ut av laget. Til tross for at han lenge sleit med å få spilletid har han aldri klagd i media og aldri gått ut og ytra noe ønske om klubbskifte. Tvertimot har han bretta opp ermene og kjempa seg tilbake til å få mer spilletid. Det verdsette selvfølgelig høyt av både klubben og oss supportere.

Det ble også snakk om supporterutstyr og ikke minst hva vi kan vente oss til jubileumsesongen til neste år. William kunne meddele at det er planlagt en ny hjemmedrakt i forbindelse med at Tromsø Idrettslag fyller 100 år i 2020. Det er også spennende nytt hva angår bortedrakt. Det er nemlig planer om en drakt som skiller seg ut fra den tradisjonelle blå for å komme med et spennende alternativ. Ingenting røpes enda om farger, men William kunne forsikre oss at det ikke blir en knæsjrosa drakt (puh!). Det er selvfølgelig også totalt uaktuelt å kjøre en gul variant, men det er det vel heller ingen som er i tvil om. Det jobbes også med andre supportereffekter. Klubben har et ønske om å lansere klær som det passer at man har på seg for eksempel når man ferdes i byen. Dette er et tiltak for å presentere klubben på en kul måte, og det høres unektelig veldig interessant ut! Det er for øvrig ingen planer om en tredjedrakt.