Av Adrian Bjørkan Pedersen

Foto: vol.no

Det er klart for ny kamp på Alfheim når Tromsø tar mot Sarpsborg fredags kveld. Gutan har stort sett gjort sakene bra i det siste, men må respondere på ei skuffende forestilling sist. Klarer man det er man fort på rett spor igjen.

Gutan har begynt å få et visst tak på Sarpsborg. Etter at Simo Valakari ankom klubben har det blitt to seiere og et tap, men det kom i en kamp av mindre betydning i fjorårets serieavslutning. I 2017 ble det 5-0- seier etter å ha rundspilt østfoldingene på Alfheim. Da var det Simen Wangberg (2), Christian Landu-Landu, Mushaga Bakenga og Mikael Norø Ingebrigtsen som noterte seg for scoringene i ei forrykende forestilling i duskeregnet på Alfheim. I 2018 ble det en sterk 3-2- seier på bortebane. TIL lå under to ganger, men mål av Lasse Nilsen, Jostein Gundersen og Robert Taylor gjorde at det ble med tre poeng hjem i bagasjen nordover.

Det blir viktig at Gutan klarer å vise at kampen forrige helg ikke er representativ for hvor vi er, men heller er et unntak. I min bok var det kun to av de som starta sist som fikk godkjent. Simen Wangberg var TIL sin beste, og Robert Taylor forsøkte å få det til offensivt. Resten var ikke påskrudd. Mikael Norø Ingebrigtsen og Daniel Berntsen forsøkte å få ting til når de ble bytta inn etter hvilen. For meg er de fire de som burde leses først opp i førstelleveren når vi tar mot Sarpsborg. Så veit man at Lasse Nilsen og Kent-Are Antonsen normalt sett gjør det bedre enn hva tilfellet var, og at Jostein Gundersen fikk vanskelige vilkår i sin første kamp fra start etter skaden. Forhåpentligvis er Anders Jenssen tilbake og da vil det være naturlig å dytte Kent-Are fram på midten.

Så kan det, dersom spillerne klarer å være like påskrudde uansett hvem vi møter, være en fordel å ha det kampprogrammet som gjenstår. De fire lagene som ligger bak oss på tabellen skal alle ta turen opp til Alfheim. Det samme gjelder de tre som ligger på plassene foran oss. Da snakker vi om sju kamper det skal være fullt mulig for TIL å vinne og som isåfall betyr 21. poeng, og det er kun fem poeng opp til sjetteplassen, men TIL må begynne å vinne de kampene som skal vinnes og da kreves det full konsentrasjon på trening og kamp. Det TIL først og fremst har mangla er stabilitet, og det skal det være mulig å gjøre noe med. Toppnivået er godt, og da kan man reise til Lerkendal, Aspmyra og Molde å få med seg noe.
Selvfølgelig ville det vært naivt å tru at TIL vinner alle de kampene som nevnt over her, men poenget er å få fram mulighetene som ligger der bare man er villige å ofre svette og blod i hver eneste runde. Det gjelder like mye for oss supportere som for spillerne, og det er viktig at både vi og dem trør til når det butter mot. Gutan trenger oss akkurat like mye enten det står 0-0, 0-1 eller 1-0. TIL har kun klart å vinne en kamp etter at motstanderen har tatt ledelsen i år, og det var borte mot Ranheim i seriepremieren. Det handler vel så mye om mentalitet som om fotballmessige kvaliteter.
Vi vil oppfordre til å møte opp på Alfheim for å lage topp fredagsunderholdning sammen med de røde og hvite. Avspark er 19:00 og Isberget vil være tilstede på stampuben NO24 fra ettermiddagen av. Det kommer til å være grilling fra 16:00. Du finner informasjon om avtale med NO24 her:
https://isberget.no/no-24-er-isbergets-samlingssted-i-tromso/
Kampen kan også sees på Tordenskiold i Oslo og om man er hjemme er det som det som oftest er Eurosport Pluss som viser den på TV.