Av: Adrian Bjørkan Pedersen

Foto: Karin Mikalsen (Isbergets styre)

Denne helga er det omsider klart for ordentlig fotball igjen. Gutan reiser til Stavanger proppfulle av sjøltillit etter en knallsterk 5-0- seier mot Kristiansund før landslagspausen. Det var vel få om noen som så for seg at de røde og hvite skulle ta en såpass stor seier i akkurat den runden, etter å ha vært i en vanskelig periode før det, men vi har jo lært oss at Tromsø aldri slutter å overraske.

TIL sin situasjon før den siste delen av sesongen er at man fortsatt behøver å plukke en del poeng for å sikre fortsatt spill i Eliteserien. Det er ingen krise om det ikke blir seier borte mot Viking, men det vil gjøre saken enklere. De fleste av oss i Isberget er nå en gang skrudd sammen sånn at vi trur på seier nær sagt uansett hva. TIL har vunnet kampen inntil det motsatte eventuelt er bevist. Isolert sett vil uavgjort dog være et brukbart resultat borte mot laget som ligger på femteplass, og ett poeng i denne runden kan vise seg å være veldig kjærkomment når serien er ferdig.

Ettersom Viking i fjor måtte finne seg i å spille på nest øverste nivå blir dette TIL sin første kamp i Stavanger sida 2017. Som de fleste husker gikk det riktig så godt forleden år, sida Gjermund Åsen sørga for en sterk seier med sin scoring på overtid i andre omgang. Sjøl om rogalendingene rykka ned den sesongen hører det med til historia at de hadde en del marginer mot seg i de første kampene, så at TIL vant der i den andre runden var en solid prestasjon.

Det ble også tre poeng i oppgjøret på Alfheim i 2017, og da endte det med komfortable 3-0. Det skjedde i et tidsrom der TIL vant fire strake kamper, og det på rimelig nøyaktig samme tid på kalenderen som vi befinner oss i nå. Skal vi kalle det et godt tegn?

Daniel Berntsen er ikke aktuell for den kommende kampen, og kommer til å være ute en del uker med sin strekkskade. Det er ikke snakk om noe alvorlig, men det kommer  på et lite høvelig tidspunkt for 26- åringene som har spilt 20 seriekamper i år og sikkert hadde lyst å bidra mest mulig i de siste og avgjørende rundene. Vi ønsker Daniel lykke til og håper han slår sterkt tilbake. Totalt sett er det ingen krise for TIL i forhold til skadesituasjonen. Både Anders Jenssen og Runar Espejord har bidratt godt etter at de kom tilbake, og dermed er situasjonen bedre nå enn den var tidligere.

Vi har til gagns fått bekrefta denne høsten hvor viktig det er at TIL har nøkkelspillere tilgjengelig, og hvor vanskelig en del av dem er å erstatte når de ikke kan spille. Det er realiteten for en liten klubb en som ikke har mulighet til å signere spillere som kan fylle opp stallen. Det gjør det på en måte ekstra viktig at de sentrale som har måtte stå over tidligere nå er tilbake og kan kjøre på i femte gir.

Viking har ikke tapt på sine siste åtte kamper, og med fem seiere og tre uavgjorte er det kun Molde som har gjort det bedre på de rundene. Det sier noe om hvor vanskelig kamp det er TIL skal ut i. Samtidig blir det litt samme tilnærming som til bortekampen mot Brann som TIL vant 3-2, så det kan jo være noe å ha med seg i minnet for Gutan når de skal ut i ny dyst på vestlandet.

For undertegnedes del kommer mye av følelsen etter kampen til å handle om prestasjonen. Det er så viktig at laget holder flyten og viser den samme innsatsviljen som sist. Selvfølgelig er resultatet like viktig, men det er essensielt at dynamikken i laget fungerer nå som sesongen drar seg mot slutten.

Avspark er, og nå må du altså ikke skvette, klokka 18:00. Isberget har sammen med øvrige TIL- fans levert solid i flere bortekamper, og kommer sikkert til å gjøre det denne gangen også. Kampen vises nok en gang på Eurosport pluss, og du kan selvfølgelig se kampen sammen med Isberget på vår stampub No.24.