Av Adrian Bjørkan Pedersen

Foto: nordlys.no (Astrid Pedersen)

Denne søndagen spiller TIL den såkalte hovedkampen når Gutan skal i aksjon på Intility Arena. VIF på bortebane har ikke vært noe enkelt sted å reise til i nyere tid, men forledenår ble det 0-0 og uavgjort og det første poenget med Simo Valakari som trener.
Det er ti år sida forrige seier mot VIF i Oslo. Den gangen sørga scoringer av Morten Moldskred (2), Sigurd Rushfeldt og Lars Iver Strand for at det ble 4-2 til de røde og hvite. Sida da har ikke engang Gutan makta å score mot dem der. Da får vi trøste oss med at statistikk er statistikk, og at der vi fikk seiersrekka mot Viking brutt forrige søndag har vi denne gangen mulighet til å snu ei negativ rekke i vår favør. TIL har ofte dominert disse kampene på Alfheim og kommet høyere enn VIF på tabellen, men det er på høy tid å gjøre noe med denne bortestatistikken.
Skadelista har desverre blitt lengre denne uka. Det som er sikkert er at Artem Sokol ikke kommer til å spille. Dessuten er både Robert Taylor og Mikael Norø Ingebrigtsen usikre til oppgjøret etter at de har pådratt seg skader på trening, og det er foreløpig ikke sikkert om Gudmund Kongshavn rekker denne. Når det gjelder Runar Espejord kommer det forskjellige meldinger som gjør at man blir usikker på når han kan være klar, men det er ikke realistisk at han skal være klar nå. Helhetlig sett er det merkbart mange som ikke er tilgjengelige. Vi har dog nok av spillere som kan trøkke til.

Med noen spillere ute med skade gir det mulighet for andre å vise seg fram. Marcus Holmgren fikk en drøy halvtime på banen sist, mens Sigurd Grønli venter på å få slippe seg løs. Her får oppfordringa være å gripe sjansen med begge hender når man får den, og det er forventninger om at begge de to skal prestere for TIL.
For TIL sin del handler det om å reise kjerringa å komme tilbake på vinnersporet. Dersom man klarer å ta tre poeng her vil begynnelsen av sesongen totalt sett ha vært ganske så brukbar, og det vil gi anledning til å legge et feilskjær bak seg. Det er heller ikke på noen måte en umulig oppgave som venter. Vålerenga har tapt de to siste av sine tre kamper og dersom Gutan setter dem på plass kommer det til å være krisestemning for deres del.

Kanskje kan dette være oppgjøret der Brayan Rojas markerer seg, og det er viktig å få costaricaneren i gang med scoringer. Når den første sitter får vi forhåpentligvis en utløsende ketchupeffekt. Det er lenge sida vi har hatt en ordentlig målscorer av rang i klubben, men la oss nå håpe at der noen på gang nå for det trenger vi.

Daniel Berntsen har levert varene så langt og vi veit fra tidligere at han har hatt en ekstra motivasjon i å vise sin tidligere klubb at de tok feil når de ikke satsa på han. I fjorårets seriekamp på Alfheim herja han med VIF- forsvaret og toppa det hele med ei scoring av det utsøkte slaget. Forhåpentligvis markerer han seg denne gangen også.
Isberget har oppladning til kampen fra 15:00 på Tordenskiold som er vår etablerte stampub i Oslo.
Er du i Tromsø anbefales det å ta turen til NO24 som er stampuben i vår egen by. Sjekk ut https://isberget.no/no-24-er-isbergets-samlingssted-i-tromso/ for informasjon om medlemsrabatter og den slags.
For oss som skal se kampen hjemme i egen stue er det Max som gjelder og sendestart er 1930, så får vi krysse fingrene for at TIL får en mer verdig dekning enn tilfellet har vært etter kampene hittil sjøl om det nok er å forvente for mye av visse.