Av Adrian Bjørkan Pedersen

Foto: til.no

Da nærmer det seg plutselig at den aller første seriekampen i 2019 skal spilles på Alfheim. Etter å ha snudd oppgjøret i Trondheim på overtid forrige søndag til en solid 2-1 seier ligger det nå ordentlig godt til rette for ei utrulig flott sesongåpning. Da må Viking bli slått, og med respekt å melde er det god grunn til og absolutt lov å holde TIL som favoritter til å ta tre poeng her.

Sist rogalendingene var oppe i Eliteserien så tok TIL seks poeng mot dem. I 2017 ble det nemlig 2-1 i Stavanger, mens det endte 3-0 på Alfheim når Gutan etterhvert tok full kontroll på det oppgjøret. Hele tolv mann fra de to kamptroppene forledenår er borte fra dagens TIL- stall. Det går fort i svingene får man si, men det er jo også helt naturlig ettersom Simo Valakari har satt sammen sitt eget lag og utskiftninger er en del av dagens fotball.

Det er såvidt det er undertegnede bekjent ikke kommet noen nye meldinger på skadefronten, og da drøyer det nok foreløpig for Runar Espejord i tillegg til de som kommer til å være lengre ute av spill.

Det var Gudmund Kongshavn som tok første stikk i kampen om konkurransen om keeperplassen, og da kan man regne med  at det fortsatt er han som blir å finne mellom stengene. Med det sagt ønsker Jacob Karlstrøm seg seg mer spilletid, men nå tyder mye på at muligheta kommer til å la vente på seg.

Mikael Norø Ingebrigtsen har tatt tak etter hjemkomsten fra IFK Göteborg og har vist tegn på at det kommer til å fortsette denne sesongen. Vi ser nå en Mikael som er i ferd med å bli mer og mer voksen og bidrar når lesten av laget sliter, og det kommer ikke til å overraske dersom han noterer seg for ny scoring denne helga.

Gutan har opparbeida seg ei imponerende rekke med seiere mot Viking. Hold torsken, for etter 2009 har de tre poengene blitt værende hjemme i ishavsbyen ved samtlige møter. Med andre ord har TIL vunnet de siste sju strake kampene på Alfheim, så her snakker vi om et rimelig overbevisende overtak.

I 2012 sørga de røde og hvite for at det ble en knusende 5-1 seier. Den gangen da stod Magnus Andersen for både scoring og målgivende, så får tida vise om øksfjordingen får sine første minutter på banen i 2019 denne søndagen. Det som hvertfall er sikkert er at veteranen er den eneste fra det nevnte oppgjøret som fremdeles er TIL- spiller.

I likhet med TIL fikk Viking den åpninga man ønsker seg ettersom de beseira Kristiansund 2-0. Zymer Bytyqi og Zlatko Tripic sørga for målene. Laget drar med seg en god følelse, men forhåpentligvis får de det langt tøffere når de skal i aksjon på Alfheim der de ikke får den støtta fra publikum som på eget gress. La det være ei oppfordring til å heie Gutan fram.

Isberget har forspill på vår flotte stampub NO24 med arrangementstart 15:00. Trenger du oppdatering på rabatter og sånne ting kan du klikke deg inn på: https://isberget.no/no-24-er-isbergets-samlingssted-i-tromso/.

Har du enda ikke skaffa deg sesongkort eller kampbillett kan du gjøre det via TIL sin hjemmeside: https://www.til.no/billetter/billettinformasjon.
Du som leser denne saken er selvfølgelig mest gira på å stå sammen med Isberget, og det er fortsatt A- feltet som er plassen vi oppholder oss. Er du enda ikke medlem finner opplysning om innmelding her: https://isberget.no/alt-om-isberget/bli-medlem/

Vår stampub i Oslo, Tordienskiold, holder åpen fra klokka 17:00 og er en flott plass dersom du har forvilla deg ut av Nord Norge.

Dersom du ikke har anledning å møte opp på Alfheim eller pub er Eurosport pluss 4 riktig kanal å trykke seg inn på. Sendestart er 17:50.