Av: Adrian Bjørkan Pedersen

Foto: Karin Mikalsen (Isbergets styre)

Dersom du synes det virker som at TIL spiller en nøkkelkamp hver helg nå, så har du fått med deg helt riktig. Til de som eventuelt har bodd under en stein det siste året, så kan vi bekrefte at Gutan kjemper i bunnstriden også nå som denne sesongen drar seg mot slutten.

Det meste tilsier at TIL kommer til å beholde plassen i Eliteserien, men vi vil gjerne ha de nødvendige poengene og fjerne enhver tvil så fort som mulig. Da er det greit å ta med seg at de røde og hvite totalt sett har levert bra de siste fire kampene. De to foregående kampene på Alfheim har gitt seks poeng og 9-2 i målforskjell for TIL, og i tillegg har laget skapt bra med sjanser som kunne gitt enda flere scoringer i de oppgjørene. Sjøl om det ikke har blitt poeng de siste bortekampene er det verdt å ta med seg at TIL har spilt bra i de også, og hadde fortjent å få noe med seg både fra Stavanger og Sarpsborg. Det er med andre ord over en måned sida Gutan spilte en dårlig kamp, og det er et steg i riktig retning. Da er det også for min del helt i orden at Simo Valakari trekte fram prestasjonen etter kampen forrige søndag. Med unntak av det første kvarteret av andreomgang var det nemlig TIL som var det pressende laget gjennom hele kampen, og statistikken bekrefter det kampbildet.

Denne søndagen står Vålerenga på motsatt banehalvdel, og det er dermed duka for et ordentlig slag mellom nord og sør. Det er en spesiell rivalisering mellom disse klubbene, og med en seier på søndag kan TIL fort havne framfor osloenserne ved sesongslutt. Det må i seg sjøl være motivasjon nok til å gi jernet!
Bortelaget er heldige nok som slipper å møte sin beste spiller, som de som kjent har lånt ut til TIL, ettersom han fortsatt er ute med skade. Det er likevel nok av spillere som er i stand til å score for TIL, så «søringan» skal nå få kjørt seg likevel.  Helt nøyaktig har TIL 14 forskjellige målscorere i seriespill i 2019. Aidan Barlow markerte seg med ei perle i krysset etter flott veggspill i forkant når han kom inn etter 80 minutter sist, og viste med det innhoppet han har tenkt å bidra før han reiser tilbake til Manchester om noen uker.

Samtidig er det selvfølgelig ikke gunstig at TIL må klare seg uten Fitim Azemi i tillegg til at Onni Valakari må stå over etter et uforklarlig gult kort. Bare nok et eksempel på at det er en regel for TIL sine spillere og en regel for resten. Vi kan ikke forvente noe bedre dømming denne gangen heller ettersom NFF har prestert å sette opp Dag Vidar Hafsås som dommer i en så viktig kamp, en pipeblåser som ikke akkurat kan forvente seg noen hjertelig velkomst i Tromsø. Det får vi ikke gjort noe med, men de skal få høre det så de setter snittene de sitter og gomler i halsen, der nede i Oslo dersom (eller når) Håfsås gjør det han er kjent for.

Som sagt har TIL dog nok spillere som kan sette på plass VIF, og det er god sannsynlighet for at de tre poengene skal bli værende igjen hjemme i 9000- byen. Jeg er på ingen måte objektiv, men med handa på hjertet kan jeg trygt si at jeg føler at Tromsø har et vel så bra lag som Vålerenga, og med Alfheim- publikumet i ryggen er trua på at Gutan igjen skal rocke Alfheim tilstede.

Kampen sparkes i gang 18:00, og som vanlig kan du gire deg opp til kampen sammen med Isberget på No.24. Har du ikke mulighet til å møte opp på Alfheim kan du få med deg kampen på Eurosport pluss. Det er for ordens skyld ikke en gyldig grunn til å holde seg hjemme at det er snø ute. Her nordpå setter vi pris på den slags.