I ettermiddag er det endelig klart for årets første kamp i Eliteserien på Alfheim. Både Gutan og motstanderen Strømsgodset har noe å revansjere fra første runde etter et henholdvis stygt tap på bortebane og bare uavgjort mot Stabæk på hjemmebane. Ingen av resultatene samsvarte altså med ambisjonene til lagene forrige søndag. For Tromsø sin del blir det viktig å oppretholde de gode resultatene og prestasjonene med Simo Valakari på hjemmebane, og da er det kun tre poeng som er godt nok.  Etter finlenderen sin ankomst har Alfheim omsider blitt det fortet, i alle fall langt på vei, vi i flere sesonger måtte etterlyse og vet at det egentlig skal være. Det er essensielt for  TIL at det vedvarer og blir dyrka videre.
Da passer det bra å møte et lag som i likhet med TIL vokste stort utover sesongen i fjor. Seier i en type kamp som det her vil spre optimisme og gi energi til alle med hjertet i TIL, både på banen og tribunene. Med tre poeng vil fokuset plutselig ligge på stegene TIL har tatt sida i fjor sommer. Så kort er veien.

Foto: aftenposten.no (NTB Scanpix)

Da må prestasjonene mange hakk opp fra forrige runde, og Gutan må tilbake på det sporet de var i under de fleste treningskampene i vinter når mannskapet så veldig solid ut. Vi vet at de kan atskillig bedre enn forrie grunde, og det er viktig at vi som supportere ikke får panikk etter en dårlig treningskamp og en dårlig seriekamp.

Vi har fortsatt god grunn til å tru at TIL kommer til å ta steg i riktig retning denne sesongen. La Jesper Mathisen holde på med det han er flink til, nemlig å snakke tøv i media, så konsentrerer vi supportere oss om å støtte Simo og Gutan. Selvfølgelig er de fleste av oss, undertegnede inkludert, kritiske til det som skjedde sist, men det er uansett god grunn til å tru at det var et unntak og ikke normalen.
Dette kan fort vise seg å bli et tett og jevnt oppgjør, og i sånne kamper er det ofte ekstraordinære involveringer som blir avgjørende. Det har vi spillere som er i stand til å vise. Kanskje vil et dribleraid av Gjermund Åsen og ei krempasning til Runar Espejord bli tunga på vektskåla. Kanskje blir det en effektiv langpasning fra Morten Gamst Pedersen som finner veien til Runar Espejord som avgjør matchen. Kanskje får vi en av dagene når alt sitter med en rekke strålende prestasjoner som ryster Godset. Samtidig må vi være flinke til å eliminere de truslene som bortelaget har å komme med. Det inkluderer selvfølgelig Marcus Pedersen, som kommer til å bruke sine sedvanlige tjyvtriks i tillegg. Ingen blir sjokkert om han prøver å gjemme armene sine, gjerne i snøføyka når det blir ekstra vanskelig å observere, for å rive ned noen av spillerne våre. Enkelte er nemlig ikke mer redelig enn at de trener på å jukse.
Til tross for bekymringer hos NFF vedrørende snøværet vi har fått nå i helga, så tar TIL det hele med knusende ro og Beate Andersen nærmest garanterer at det blir kamp til Nordlys. Dermed kan vi sånn sett tilby hjemlige omgivelser til drammenserne som burde være vant til vinterlige omgivelser, men har en klar tendens til å reagere og handtere det på en annen måte enn oss her nordpå.
Endelig er ventetida over. Det skal godt å komme i gang med fotball på Alfheim igjen! Isberget oppforder til å hyre seg godt å møte opp for å gi Gutan den støtta og kampen den ramma den fortjener. Vil du få med deg debuten til den spennende nygsigneringa Daniel Berntsen der dette også anledninga til det.

Statistikk
Gutan har historisk sett hatt et godt overtak på Godset, og kommer fremdeles positivt ut til tross for å ha slitt mot drammenserne de siste sesongene.
I fjor kokte det over blant oss TIL- supportere når det kun ble 1-1 og uavgjort etter ei tam forestilling på Alfheim. Tålmodigheten med Bård Flovik nådde da et bunnpunkt. Forledenår ble det derimot seier med 2-0 i en kamp som Gutan kontrollerte. Scoringene kom mot slutten av hver omgang. Først fra Runar Espejord og så Sofien Moussa i andre.


4-0- kampen i 2012 når TIL fillerista drammenserne fortjener også å trekkes fram. Scoringene i det oppgjøret ble besørga av Ruben Kristiansen, Saliou Ciss, Thomas Drage og Zdenek Ondrasek.
Samtidig har vi fortsatt friskt i minne o-o i 2013 som bidro sterkt til at vi året etter måtte ta en sesong på nest øverste nivå og resultatet fra 2015 som ikke trenger å nevnes i tall, så til tross for at vi tradisjonelt har gjort det godt mot helgas motstander så har vi også helt klart både ei og to høner å plukke med dem.
Totalt sett har dog resultatene som sagt som regel gått i favør av TIL. I Nordens Paris har det blitt 11 seiere, fem uavgjorte og tre tap og en målforskjell på 12 plussmål for de røde og hvite. Til sammen har det blitt 17 seiere, åtte uavgjorte og 13 tap og pluss åtte i måldifferanse. (Kilde: nifs.no).

Vi satser på ny seier i ettermiddag.                                                                                                                             Foto: dagsavisen.no (NTB Scanpix)