Da var det kampdag igjen, og det er et formsterkt Tromsø som tar mot Sandefjord som har spilt tre strake hjemmekamper i Eliteserien og kun tatt to poeng på dem. Dermed er Gutan klare favoritter til å plukke tre nye poeng.
Flere spillere fikk hvile i onsdagens cupoppgjør mot Skjervøy. Det kan komme godt med. Det er enda såpass tidlig i sesongen at tre kamper på ei uke ikke burde by på veldig mye belastning, men det er uansett greit å kunne rokere og la flere slippe til.
Dermed ble det verdigfull spilletid for blant andre Magnus Andersen og Hans Julius Norbye, mens Sigurd Grønli imponerte når han kom inn og noterte seg for scoring. Det skal bli spennende å følge Sigurd når han får prøve seg i serien, så vil tida vise om det er aktuelt med et innhopp nå eller om han må vente på muligheta, men 17- åringen var et friskt pust og satte sitt preg på kampen.
Gudmund Kongshavn er desverre ikke klar etter skaden han pådro seg mot Stabæk og er dermed uaktuell. Jacob Karlstrøm har dog tidligere vist seg som en god erstatter og har i tillegg utvikla seg fra i fjor, så det burde ikke være noen grunn til bekymring. Morten Gamst Pedersen og Simen Wangberg er fit for fight og heldigvis klare til denne kampen.

Foto: nrk.no/troms (Rune Stoltz Bertinussen, NTB Scanpix)

Pontus Engblom har notert seg for tre scoringer i Eliteserien (kilde: altomfotball.no) og det er viktig at han ikke får slippe til. Magnar Ødegaard, Tom Høgli og Simen Wangberg har dog vist at de er dyktige på å ta motstandere ut av kamper og dermed har de bidratt til å gi Gutan en defensiv ro. Det er dermed ingen grunn til å svette fordi vi møter noen som har målteft. Gutan er nemlig meget godt organiserte. Som en direkte konsekvens av det våger laget å spille med risiko og lykkes med det.
Med seier i dagens oppgjør vil TIL ha tatt ti poeng på de siste fire seriekampen og dermed vil forventningene til laget fortsette å øke. Mye av grunnen til det er at Simo Valakari har fortsatt å være tro mot sin filosofi. Finlenderen lot seg ikke skremme av at det gikk trått i de to første rundene, men han veit hva han holder på med og da er det heller ingen grunn til å gå bort fra det som fungerer. Som tidligere skrevet er det med Simo sin stil lett å skjønne hva TIL kommer med, men det er samtidig uhorvelig vanskelig for motstanderne å handtere det.

Statistikk

Lagene har møttes til dyst ved åtte anledninger på Alfheim. TIL har aldri tapt hjemme mot Sandefjord, men med fem uavgjorte har det kun blitt tre seiere.
Det første møtet kom i 2002 når Gutan måtte ta et år på neste øverste nivå og lagene møttes i seriepremieren. Det endte riktig så godt med 4-0. Morten Gamst Pedersen satte ballen i mål to ganger, mens også Roger Lange og Bjørn Johansen tegna seg på scoringslista (kilde: til.no). Dermed innfridde Gutan det massive forventningspresset og triumferden på veien tilbake til øverste nivå var i gang.
De tre siste oppgjørene i Tromsø har endt med uavgjort, og vi har noe å revansjere mot dagens motstander. Totalt har det blitt fire tap, fire uavgjorte og seks tap, så da satser vi på at det går noen jævler i Gutan i dagens oppgjør og neste gang lagene møtes sånn at det står 6-6-6 i statistikken etter det.

Vi må tilbake tilbake til 2010 for å finne de forrige trepoengerne TIL har tatt mot Sandefjord. Mye av årsaken til det er at vestfoldingene ofte har spilt i divisjonen under Tromsø og at lagene dermed ikke har møttes. For åtte år sida ble det derimot seier både borte og hjemme. I kampen på Alfheim kom Gutan tilbake etter å ha havna under. Mo Ahamed utligna mot slutten av førsteomgang, mens Thomas Drage sikra seier på overtid av andreomgang (kilde: nifs.no).