Søndag ettermiddag er det endelig duka for årets første kamp i Eliteserien på Alfheim. Det skal bli godt med to hjemmekamper på rad, og forhåpentligvis vil det hjelpe til å rette opp i poengfangsten som sålangt har vært laber. Gutan viste dog lovende takter i Molde og spilte bedre enn hjemmelaget, og hadde sånn sett helt klart fortjent å få med seg poeng i bagasjen nordover. Med full klaff i de to kommende kampene på Alfheim ser ting veldig annerledes ut enn for øyeblikket, og det vil selvfølgelig gi fornya sjøltillitt i spillergruppa. Vi må uansett vente til det er spilt sånn cirka ti kamper før det gir noen mening å se på tabellen.

Det er duka for gjensyn med sine tidligere klubber for både Gjermund Åsen og Mads Reginiussen sin del. Gjermund har tatt fatt på sin fjerde sesong for TIL etter at han ble overbevist om at det var riktig å fortsette i klubben etter Simo Valakari sin ankomst og revitalisering av laget. Han har sålangt notert seg for 83 opptredener for Gutan i serie og cup og har har vist mye bra spill. Særlig i fjor var han toneangivende. I løpet av årene som Tromsøgutt har det blitt åtte scoringer og 19 målgivende i seriespill hittil for 26- åringen. Lysluggen vil naturligvis være innstilt på å bidra til å vise gamlekluben at TIL er en klubb som er både et og to hakk opp i forhold til dem.

Foto: fotballnerd.no (starsandfriends.no)

Reginiussen hadde på si side sitt første år i TIL i 2009 og fikk sine siste kamper for klubben i sesongoppkjøringa i 2011, før det ble bestemt at han ikke skulle satses på videre. Han kom inn på Alfheim- matta i det 89. minutt av oppgjøret mot Odd i august 2010, og det er hannes siste registrerte obligatoriske opptreden for TIL. Sesongen endte med bronsemedaljer, og  Mads fikk med 11 kamper nok spilletid til å skaffe seg en medalje som burde ha hedersplass i stua. Finnmarkingen har vært sentral for Ranheim etter at han gikk dit, og er en å se opp for. I fjor bidro han sterkt til opprykket og ble som midtbanespiller lagets toppscorer med 10 fulltreffere. I tillegg hadde han fire assists. Ellers Hadde Michael Karlsen og Mats Lillebo henholdsvis ni og åtte scoringer, og er muligens noen som Gutan må vokte seg ekstra godt for. (Kilde: altomfotball.no)

Forrige helgs TIL- debutanter, Daniel Berntsen og Robert Taylor, gjorde mye bra ut av seg og forhåpentligvis bærer det bud om hva vi har i vente. Scoringa til sistnevnte fortjener i framtida å nevnes når man snakker om tidenes mål. Måten han kjempa til seg ballen på, teknikken og samspillet etterpå og selvfølgelig selve avslutninga var praktfull. Scoringa var ikke bare tatt ut av læreboka. Det er fulltreffere av den kvaliteten som gjør at noen får lyst til å skrive lærebøker om scoringer.
Forhåpentligvis fortsetter de to å levere, så vil det gi uttelling.                                                                             Foto: til.no

Dersom Gutan fortsetter med det gode samspillet og luker vekk unødvendige feil er det veldige gode sjanser for tre poeng. Ranheim skal ikke undervurderes, de er i Eliteserien fordi de er et lag med kvaliteter, men Tromsø skal være et bedre lag. På en god dag blir det fort utklassingsifre, men da må grunnjobben gjøres. I tillegg vil det selvfølgelig gjerne hjelpe med noen tidlige scoringer.

Statistikk
Lagene har kun møtt hverandre ved fire anledninger opp gjennom historien, og det første møtet kom så seint som for ti år sida i 2008. TIL står med to seiere, en uavgjort og et tap. Det spesielle er at Gutan aldri har slått Ranheim i Tromsø ettersom de to seierene har kommet i Trøndelag.

De to første oppgjørene var kamper i Norgesmesterskapet. I den første sørga to nettkjenninger av Morten Moldskred og ei av Sigurd Rushfeldt for en komfortabel 3-0 seier for de røde og hvite. Desverre ble det tap bare to år etter når lagene møttes igjen i cupen. TIL klarte den gangen aldri å komme tilbake etter to scoringer i førsteomgang, og dermed la Gutan å gremte seg på gresset etter oppgjøret på det som var en glovarm dag i Nordens Paris.

I 2014 ble det nye oppgjør mot Ranheim, når TIL måtte ta et ettårsopphold på nest øverste nivå. Hjemmekampen ble spilt i mai og endte med poengdeling. Gjermund Åsen spilte på den tida for Ranheim og sendte de i føringa etter 18 minutter, men Jonas Johansen utligna kun to minutter etterpå. Vi satser på at Gjermund setter ballen i riktig mål i søndagens kamp. Det ble dog ikke flere scoringer i den kampen. Det gjorde det derimot til gangs når TIL klinte til med en 3-0- seier i august. Thomas Drage og Remi Johansen sørga for scoringene i førsteomgang, mens Morten Moldskred fullførte triumfen i andreomgang. (Kilde:nifs.no.)
Vi satser på den første hjemmeseieren mot Ranheim denne helga.