Av: Adrian Bjørkan Pedersen

Foto: Karin Mikalsen (Isbergets styre)

Denne helga kan bli svært avgjørende i bunnen av Eliteserien. Tromsø tar mot Ranheim i en kamp begge lagene burde, og nesten må, vinne. Det er tett som som en snøstorm i februar på nedre halvdel av tabellen, og med fem runder igjen skiller det bare seks poeng fra 16. til 9. plass. Det er dermed mange lag som kan rykke ned til nest øverste nivå. Ingen av de klubbene kan nemlig føle seg trygge.

TIL har etterhvert skaffa seg et ordenlig god innbyrdes overtak på Ranheim. I 2014 vant Gutan 3-0 på bortebane, og når Ranheim ankom Eliteserien i fjor ble det seier i begge kampene mot dem med henholdsvis 4-0 på Alfheim og 2-1 på Extra Arena. På sistnevnte sted vant som kjent TIL også 2-1 i årets seriepremiere. Det skjedde etter at scoringer av Mikael Norø Ingebrigsten og Onni Valakari i løpet av oppgjørets siste drøye 20 minutter gjorde at de røde og hvite snudde kampen. Med andre ord har TIL et overtak på 11-2 i målprotokollen i løpet av de siste fire kampene mot den kommende motstanderen.

Det gir unektelig en god følelse at TIL har såpass god statistikk mot Ranheim, og det er noe å ta med seg inn mot kampen. Ikke for å undervurdere trønderne på noen som helst måte, men man skal ikke undervurdere betydninga av å ha vinnferfølelsen. Det gir en ekstra boost inn mot kampen, så får vi se om det kan bli utslagsgivende.

Det er også verdt å ta med seg at TIL, sjøl om det ble 2-1 tap i Stavanger i forrige runde, gjorde veldig mye riktig på bortebane mot et medaljejagende Viking. Gutan skapte bra med sjanser i førsteomgang og kunne meget fort ha gått til pause med ledelse istedenfor å ligge under. I tillegg lyktes man med å mobilisere en sluttspurt som resulterte i scoring av Jostein Gundersen i andreomgang. Hadde TIL ikke fått mot seg den unødvendige andre scoringa eller om kampen hadde vart ti minutter lengre, så trur jeg faktisk Gutan hadde tatt poeng der. Dessuten ble man snytt for straffe for endte gang i år. Det var mye vilje og energi, og det likte jeg.

I tillegg til vårt eget oppgjør spilles det flere bunnkamper i denne runden. Mjøndalen møter Sarpsborg i Nedre Eiker og Lillestrøm møter Vålerenga på Åråsen. Det er dermed seks lag i risikosona som møter lag i lignende situasjon. Det kan altså fort vise seg at denne 26. runden blir helt utslagsgivende, men det veit vi ikke enda. Det er hvertfall viktig at TIL skaffer seg en best mulig posisjon for å lykkes med å holde plassen.

Avspark er til det tradisjonelle klokkeslettet 18:00. Vi håper at de 3000 som fast møter opp på Alfheim bidrar til å lage mest mulig trøkk på tribunen, og vi klager heller ikke på om noen ekstra møter opp. Det var hvertfall veldig god stemning i den forrige hjemmekampen, som TIL vant 5-0. Har man ikke mulighet å møte opp på stadion kan man se kampen på Eurosport pluss på televisjonen.
Isberget har oppladning på vår stampub No.24 fra 15:00.