Av Adrian Bjørkan Pedersen

Foto: nye-troms-no (Rune Stoltz Bertinussen, NTB scanpix)

Neste motstander ut for TIL er Odd i det som blir en kamp Gutan må vinne. Den sisteplassen laget for øyeblikket har på tabellen må man nemlig bort fra kjappest mulig for at dette ikke skal bli nok en utrivelig sesong. Da kan det, til tross for null poeng på hjemmebane sålangt, gjøre godt med et par Alfheim- kamper på rad. En kikk litt oppover på tabellen viser også at de fleste lagene i Eliteserien mangler stabilitet, og det er ikke uten grunn at dette i flere år har blitt kalt bingoligaen. Det betyr også muligheter for et lag som ligger dårlig an på tabellen, men da må man begynne å vinne kamper.
Odd har på si side gjort det ganske brukbart og har foreløpig tapt kun en kamp. Først og fremst har de lyktes fordi de har vært gjerrige og sluppet inn lite mål, kun fem, og kun Sarpsborg har vært like tette bakover. Dermed ligger laget fra Skien for øyeblikket på tredjeplass.
TIL gjorde mye riktig i Kristiansund forrige søndag, og det var surt at poenget glapp på overtid. Dette blir dog etter alt å dømme en helt annen type kamp, og da må følgelig Simo Valakaris utvalgte omjustere seg i forhold til det oppgjøret. Det vil overraske dersom Dag-Eilev Fagermo ikke vektlegger en defensiv struktur, og dermed trenger man ikke noen nærmere beskrivelse av hva TIL må gjøre for å bryte det ned.
Torsdag kunne Nordlys melde at skaden Simen Wanbergs mediale leddband er av grad to, og dermed må trønderen belage seg på å måtte stå over en del kamper i sesongens mest hektiske periode. Det er også lite som tilsier at Artem Sokol blir tilgjengelig, og som kjent er Jostein Gundersen fremdeles et stykke unna å bli spilleklar. Mitt tips er at Juha Pirinen blir benytta  midtforsvaret sammen med Anders Jenssen, og da får vi fort mer ut av «Piri» enn hva tilfellet har vært når han har blitt brukt på venstresida. Robert Taylor og Lasse Nilsen tar plass på hver sin back/ vingback. Dersom Simo bestemmer seg for å stille med tre stopper er det nok ei omrokering av Kent-Are Antonsen som er mest aktuelt. Det blir spennende å se, og vi får svaret seinest en time før kampstart når lagoppstillinga blir offentliggjort.
Lengre fram på banen har vi nok av spillere å ta av til tross for en litt irriterende suspensjon av Marcus Holmgren Pedersen som har vært spennende når han har vært i aksjon. Det er ikke undertegnede bekjent med 100% sikkerhet om Mikael Norø Ingebrigtsen er klar igjen etter at han måtte stå over sist, men forhåpentligvis dreier det som om sjukdom av det kortvarige slaget og da er det nok eventuelt rett tilbake i startoppstillinga i det som fort kan vise seg å være en helt riktig type kamp for hannes del. Mikael sine finesser kan nemlig være nettopp noe av det TIL trenger for å løse opp forsvaret til Odd.
Tilsvarende kamp i 2018 endte med 2-1 til TIL etter at Runar Espejord og Simen Wangberg i hver sin omgang satte inn tidlige scoringer i en kamp som ble spilt 1. juli. Vi tar gjerne tre poeng også denne gangen.

Kampen ser du best på Alfheim, og det oppfordres til å møte opp heller enn å sitt hjemme å klø seg i ræva. Dersom klubben skal gå i den retninga vi ønsker må vi som supportere bidra både i form av å støtte Gutan på stadion, og at klubben trenger den slanten den får i kassa fra salg av billetter og suppotereffekter. Det er lett å kreve, men alle fotballklubber trenger støtte av den typen for å fungere.
For kjøp av billetter kan du klikke deg inn her: https://www.til.no/billetter/billettinformasjon
Vår stampub i egen by åpner klokka 12:00, og Isberget har forspill der fra klokka 15:00. Informasjon om supporterpriser finner du  samarbeidet med NO24 finner du her: https://isberget.no/no-24-er-isbergets-samlingssted-i-tromso/ . Det går gratis buss til Alfheim 40 og 20 minutter før avspark.
Kampen vises også på Isbergets stampub i Oslo, Tordienskiold. Ellers kan du se oppgjøret på Eurosport pluss.