Av Adrian Bjørkan Pedersen

Foto: aftenposten.no (Rune Stoltz Bertinussen, NTB scanpix)

TIL skal forsøke å omsette godt spill til tre poeng når Gutan møter Molde denne søndagen.
Sjelden eller aldri har Gutan vært såpass underdog hjemme på Alfheim, men kanskje er det nettopp ved ei sånn anledning at det endelig klaffer. Kanskje er det nå at marginene endelig bikker i de røde og hvite sin favør. Dessuten bruker TIL å heve seg mot de beste (den har du hørt før og veit stemmer).
Det blir avgjørende at Gutan klarer å være mer kliniske i både egen og motstanders boks. Ballen har spretta drøyt mange ganger feil vei de siste kampene, men når tendensen er så klar er det mer enn tilfeldigheter det handler om. Det viser bare at man må være mer besluttsomme og få fandenivoldskheta mer fram. Samtidig er det fullt forståelig at det går til hodet på spillerne når man har så til de grader utur, så det blir Simo Valakaris oppgave å få dem til å legge det litt bak seg.

Vår finske trener valgte å spare flere nøkkelspillere i midtuka når TIL tok seg videre i Norgesmesterskapet etter en hårfin 2-1- seier mot Melbo, som viste seg å være langt mer ubehagelige å møte en Norild som ble slått med 8-1 i den første runden. Det var dog fullt forståelig at typer som Runar Espejord, Daniel Berntsen og Mikael Norø Ingebrigtsen ble værende hjemme og fikk lada opp til helgas kamp. Det samme kan man si om Kent-Are Antonsen, men det spørs om ikke dette oppgjøret kommer for tidlig for han ettersom han pådro seg en kneskade forrige søndag. Det som hvertfall var viktig var at man fikk hvilt en del av spillerne som kan bidra i Eliteserien som tross alt er det viktigste. Det er der poengene som skal til for å spille på øverste nivå i 2020 deles ut, så cupen blir sekundært og Simo får tommelen opp fra undertegnede for å ha prioritert riktig.

Brayan Rojas var frisk i de få minuttene han fikk på banen mot Godset og satte inn den viktige første scoringa mot Melbo. Costaricaneren har slitt med spilletid, men forhåpentligvis kan han slå tilbake. Det ser hvertfall ikke ut til å skulle stå på innsatsen og han bidrar med ei fart som dette TIL- laget skriker etter. Jeg sitter litt med følelsen av han plutselig scorer dersom han får nok tid på banen, og ser gjerne at han får starte kampen eller kommer inn med minst en halvtime igjen å spille. Det hadde også vært flott om August Mikkelsen, som satte inn 2-1 mot Melbo, får sjansen ettersom han har vært spennende.

Det er ingen tvil om at det er en av de vanskeligste motstanderne i Eliteserien, og kanskje den vanskeligste, som venter for TIL. Molde har en økonomi som få andre kan matche og har både førstellever og benk deretter. Vi kan ikke la en type som Magnus Wolf Eikrem få fred og det blir også viktig å passe nøye på Ohi Omoijuanfo som står med vanvittige ni scoringer på ti kamper (møringene står med en kamp mer enn de fleste andre ettersom de fikk omberamma en kamp).

TIL er er på ingen måter det eneste laget som har tapt kamper i Eliteserien, sjøl om det kan virke sånn på enkelte uttalelser fra for eksempel Kjetil Rekdal. Det er andre som kommer til å fortsette å tape, og veien for å passere en del av de lagene er fortsatt ikke lang. Det er enda 63 poeng å spille om og etter denne kampen er det kun en tredjedel av sesongen som er spilt. Det fungerer ikke sånn at alle andre enn TIL kommer til å ta tre poeng i hver runde, men det er jo mer eller mindre sånn det høres ut på noen. Det er dessuten mye av det spillemessige som tilsier at laget kan plukke bra med poeng framover, og får man først den ene seieren igjen så kan mye løsne.

Avspark er som normalt klokka 18:00 og Isberget har forspill på vår stampub NO24. Gratis buss fra byen og opp til Alfheim 40 og 20 minutter før avspark.
Du kan lese mer om avtalen med N024 her:  https://isberget.no/no-24-er-isbergets-samlingssted-i-tromso/

Kampen blir også vist på vår flereårige og flotte stampub i Oslo, Tordenskiold.
Eurosport pluss viser kampen på TV.