Av Adrian Bjørkan Pedersen

Foto: til.no

Tromsø tar denne søndagen mot Lillestrøm til kamp på Alfheim. TIL har kun tatt ett poeng på de siste tre kampene, og er nødt til å komme tilbake på vinnersporet umiddelbart. Denne høsten kommer også til å handle om å beholde plassen i Eliteserien, og Gutan er nødt til å slå motstandere som Lillestrøm hjemme på eget gress. Tre poeng vil gjøre at TIL kan passere opptil tre motstandere på tabellen og få kontakt med en rekke andre, deriblant den kommende motstanderen. Dette er utvilsomt en sekspoengskamp.
De siste tre foregående sesongene har lagene bytta på å slå hverandre, og dermed har det endt med tre seiere til hver i Eliteserien. To av tapene kom i fjor, og dermed må vi tilbake til forledenår for å finne forrige TIL- seier. Da leda de røde og hvite 2-0 før det var spilt 20 minutter av oppgjøret på Alfheim i oktober, og bortelaget kom aldri nærmere enn ei redusering i andreomgang. Dermed ble det 2-1 til Tromsø.

TIL har benytta seinsommeren til å forsterke laget, og for andre hjemmkamp på rad kan vi få se en debutant. Denne uka ble det nemlig gjort klart at Aidan Barlow hentes på lån fra Manchester United, og 19- åringen ble presentert i en pressekonferanse som ble holdt tirsdag. Det er utrolig spennende at klubben får en sånn avtale sammen med det som kanskje er verdens mest veldrevene fotballakademi, som er eksperter på å få fram førstelagspillere enten til eget mannskap eller ved overganger til andre lag. Forhåpentligvis får Svein- Morten Johansen det som han ønsker og at det blir inngått et langvarig samarbeid med De Røde Djevlene. Dessuten fikk jo Fitim Azemi en god debut for Gutan i forrige kamp på Alfheim, og vi håper at scoringa han satte inn da bare var den første av mange.

På de siste to kampene har TIL scora to mål begge gangene, og isolert sett er det greit nok og burde holdt til flere poeng. Når man lekker som ei sil i forsvar blir det dog vanskelig, og man er nødt til å få orden på det defensive umiddelbart. Så er det ingen tvil om at laget er skadeutsatt i denne posisjonen og veldig avhengig av de faste er tilgjengelige. Dermed har det blitt merkbart de kampene Anders Jenssen ikke har kunnet spille, så også i forrige kamp. Ellers er vel Simen Wangberg den som har har vært nærmest å komme greit fra det. Riktignok har han vært litt rufsete innimellom, men han har tatt duellene bedre enn de andre og forhåpentligvis vil det hjelpe han og resten av forsvaret å få Anders tilbake. De har jo tross alt vært solide tidligere i sommer.

Når det gjelder LSK vant de sin forrige kamp 3-2 mot Mjøndalen, og med seks poeng på de siste tre har de desverre passert TIL på tabellen. Det er en situasjon som må snus igjen. Gutan er nødt å ta tre poeng i disse nøkkelkampene utover høsten, og må gjøre det bedre enn hva man har klart så langt for å ikke henge i en tynn tråd. For øyeblikket ligger vi på 14. plass som gir kvalik ved sesongslutt, og vi vil selvfølgelig komme oss over den plasseringa og sikre plassen tidligst mulig.

Da er det bare å møte opp på Alfheim å gi TIL den nødvendige støtta. Vi er nødt til å stå sammen om dette, og Gutan trenger supporterne i ryggen. Både for å beholde plassen i Eliteserien og for å kunne sikte høyere i framtida. La oss vise «søringan» at vi ikke finner oss i noe mer tull.
Avspark er til normal tid søndag 18:00. Isberget kjører som vanlig forspill på No.24 klokka 15:00.

Informasjon om avtalen med stampuben vår finner du her: https://isberget.no/no-24-er-isbergets-samlingssted-i-tromso/ .

Kampen vises også på Eurosport Pluss, men det burde kun være ei løsning dersom du ikke har anledning til å møte opp på Alfheim.