Ny helg og ny TIL- kamp på Alfheim for andre søndagen på rad. Denne gangen skal Gutan fortsette den gode formen når de tar mot Kristiansund.

TIL er nok en gang klare favoritter, så får vi se hva gjestene har å komme med. På papiret virker de litt uforutsigbare. Med den scoringsformen Gutan er i er det naturlig å tenke at Kristiansund kommer til å ligge kompakt, men samtidig skal vi passe oss for overganger.  Romsdølingene har hatt en litt merkelig sesongstart med resultatmessig jevne kamper uavhengig av hvem de har møtt. De har for eksempel spilt uavgjort både på Lerkendal og hjemme mot Glimt, mens de har knepen seier hjemme mot Lillestrøm og knepent tap borte mot Brann (kilde:altomfotball.no). Forhåpentligvis blir TIL med den formen Gutan er i det første laget som er i stand til å grisebanke Kristiansund.
Det er nemlig langt fra tilfeldig at Tromsø med 14 fulltreffere er det mestscorende laget i Eliteserien. Det handler om at Simo Valakari er meget dyktig til å la spillerne slippe seg løs under noen gitte rammer. Kall det gjerne strukturert frihet. Dermed skaffes det rom for de offensive spillerne som kan leke seg så til de grader at det når et barnslig nivå, og det hater motstanderne våre å møte.
Runar Espejord har virkelig funnet scoringsformen vi veit bor i han og står nå med tre scoringer på de siste to kampene på Alfheim, og vår lokale helt er uten tvil bankers i førstelleveren. Samtidig har Slobodan Vuk vært effektiv når han har fått spille og står med to scoringer på 133 minutter. Slobodan viser iherdig innsats og fortjener å få sjansen til å vise seg fram videre. Dersom han får spille en rolle i dette oppgjøret, enten fra start eller som innbytter, så er det hvertfall vel unt.

Foto: dagbladet.no (Rune Stoltz Bertinussen, NTB Scanpix)

Det har blitt varsla fra AIK si side at de ønsker å hente Robert Taylor tilbake tidligere enn planlagt, men det har TIL papirene i orden på og kommer ikke til å la det skje. Robert sier også sjøl til Nordlys at han trives og kommer til å bli værende. Dersom TIL ønsker det kan overgangen gjøres permanent, og fortsetter vår nummer 11 det gode spillet tyder mye på at han blir værende i Nordens Paris også etter 2018. Robert har allerede vist seg fram på en god måte, og kommer til å bli bedre og bedre når han og resten av laget tilpasser seg hverandre mer. Legg bare merke til hvor dyktig 23- åringen er til å skaffe massevis av rom for seg sjøl og andre, og se for deg hvor bra det blir når pasningslegggerne våre blir enda bedre på å finne finlenderen.
Med tre poeng kommer Tromsø hvertfall til å passere Ranheim og Vålerenga, som har spilt uavgjort denne runden, og ligge på minst fjerdeplass. I tillegg er det mulig å passere Rosenborg dersom de ikke vinner i Drammen og Molde om de går på ei blemme hjemme mot Odd. Det siste skal vel godt gjøres, men det her hvertfall mulig ha trua på at RBK ikke vinner borte mot Godset. Det som i alle fall er sikkert, og er det viktigste, er at TIL har alt i egne hender og Gutan kan sørge for at de spiller toppkamp i Bergen neste helg. For å få den virkelige storkampopplevelsen må det uansett først bli tre poeng mot Kristiansund, så skal det bli spennende å se hvor TIL ligger på tabellen om et par, tre uker. Det lover veldig godt sålangt.

Statistikk

Tromsø har kun møtt KBK fire ganger etter sammenslåinga av KFK og Clausenengen. Den første kampen ble spilt på Alfheim i mai 2014 og endte med 3-1 og hjemmeseier. Scoringene den dagen ble signert av Magnus Andersen og Zdenek Ondrasek i førsteomgang og Morten Moldskred i begynnelsen av andreomgang. Runard Espejord noterte seg for assist på den tredje scoringa. (Kilde: nifs.no)
I bortemøtet mot slutten av september det året bydde været på alle fire årstider i førsteomgang. Det var før Kristiansund bygde om stadion. For undertegnedes del ble det tidenes kaldeste kampopplevelse, til tross for at jeg har sett Gutan i cupoppgjør i Lakselv i det «søringan» ville kalt kraftig vind. Været er ingenting å klage på, men verre var det med et surt baklengsmål i andreomgang som gjorde at kampen endte med et ufortjent tap.
I fjor spilte Kristiansund før første gang på øverste nivå. Hjemmekampen oppsumerte i bunn og grunn alt som var feil med Bård Flovik sin filosofi, eller mangel på sådan. TIL tok en tidlig ledelse, men ble etter det tafatte og slapp bortelaget tilstrekkelig nok inn i kampen til at de fikk utligna kort tid før pause. En gørrkjedelig kamp som gjorde at TIL- supporterne nådde et nytt kokepunkt.
Bortekampen endte heller ikke godt når et skadeskutt TIL- mannskap gikk på et 4-1 tap. Kampen var ikke i nærheta av standarden vi har blitt vant til med Simo Valakari, men kan enkelt forklares med at flere nøkkelspillere stod over med skade eller suspensjon. KBK- supporterne ga Gudmund Kongshavn masse tyn og var direkte ufine mot han. Det gjør ikke lysten på seier noe mindre i den kommende kampen, og forhåpentligvis serverer Gutan en kald revansje.