Av: Adrian Bjørkan Pedersen

Foto: til.no

Gutan får ei ny mulighet til å plukke tre poeng når de tar mot Kristiansund på søndag. I det som er ei vanskelig tid for klubben finnes det ei trøst i at det er flere lag som har tatt lite poeng i høstsesongen og at TIL fortsatt har tre lag bak seg på tabellen, og dermed ligger over kvalikplassen. Samtidig må det bli tatt flere poeng for å sikre plassen i Eliteserien. Tar TIL mer enn ti poeng på de siste sju rundene burde det holde. Skulle det derimot bli færre poeng enn det kan det bli for lite.

Det gjenstående kampprogrammet er overkommelig, men prestasjonene må opp for å få de nødvendige resultatene. At man kun har klart å kapre seks poeng de siste åtte kampene er nå en ting, men måten poengene har glippet på er bekymringsverdig, og særlig at man ikke har klart å levere varene hjemme på Alfheim. Det er det dog ingenting å gjøre med nå, og nå gjelder det å se på mulighetene som er framover. Vi har på en måte blitt vant til at Gutan havner i denne knipa hvert år, samtidig så bruker plassen å bli  berga såvidt det er.

Det er mange som mener mye om hva som må til for å få klubben på fote igjen, og det er en bra ting. Hadde ingen brydd seg hadde det vært verre. Samtidig må fokuset her og nå være kortsiktig, og det er at TIL skal gjøre det som skal til for å holde plassen. Jeg velger å være blant dem som trur at det går også denne gangen.

Det må være slitsomt å gå rundt å tru at TIL kommer til å rykke ned. Det kan umulig føles bra å konkludere med at det kommer til å gå i dass og at det ikke er sjanse for at laget skal holde seg. Selvfølgelig er det muligheter for at TIL skal klare det. Jeg vil dra det så langt som at det er sannsynlig at TIL spiller i Eliteserien 2020. Så får det være om noen mener at det er naivt. Man får gjøre sin egen oppfatning. Det som hvertfall er sikkert er at det ikke nytter å gi opp.

En god start på å gjøre det motsatte av å gi opp er at TIL slår Kristiansund når de gjester Alfheim på søndag. Det er ikke sånn at hele sesongen står og faller på akkurat denne kampen, men tre poeng vil være vanvittig godt for stemninga og gi oss alle som er glade i Tromsø IL en boost som vi virkelig trenger nå. Det vil også gjøre at TIL har framtida i sine egne hender. Det er en klisje, men det er sant at vi ikke kan belage oss på hjelp fra andre.

Så er det positivt at typer som Kent-Are Antonsen og Runar Espejord i intervjuer gir klart utrykk for at det må leveres bedre framover. Ingen unnskyldninger og bortforklaringer. Dønn ærlighet som vitner om at man vil ta tak. Da gjelder det å få spillergruppa som helhet å forstå dette. For innsatsen kan bli bedre av mange, og alle spillerne har selvfølgelig lyst til å vinne. Det handler bare om å være villig å kjempe nok og blø for det.

Kom igjen folkens, nå drar vi til Alfheim på søndag for å støtte klubben vår! La oss vise at vi bryr oss uansett hvordan ståa er. Det kommer til å bli delt ut gratisbilletter, så det koster altså heller ingenting å komme innafor stadionporten på A- feltet. Ta kontakt med Isbergets leder Alf Edvard Masternes på mobil 995 68 595 dersom du ønsker å benytte deg av muligheta. Det er også mulig å skaffe seg ekstrabilletter for sesongkortholdere. I tillegg vanker det gratis pølse og kaffe.

Avspark er 18:00, og Isberget har som vanlig forspill på No24 fra 15:00. Dersom du ikke har nubbesjans for å komme deg til Alfheim kan du se kampen på Eurosport pluss på TV- skjermen.