Foto: til.no

Denne søndagen er det ny hjemmekamp når Tromsø tar mot Haugesund til kamp på Alfheim. Etter en solid 3-2- seier i Bergen i forrige runde stiller Gutan med fornya sjøltillit og ambisjoner om en ny seier. TIL og gjestene ligger jevnt til på tabellen, og dersom alt går som det skal i kampen og det blir hjemmeseier vil begge lagene stå med 24 poeng etter denne runden.

For tredje Alfheim- kamp på rad kan vi få en TIL- debutant ettersom det denne uke ble klart at Eric Smith er klar for klubben. Reint umiddelbart virker det veldig fornuftig å hente inn en defensiv midtbanespiller som også kan benyttes som stopper, i alle fall etter de skussmålene han får å dømme. Det er også på sin plass å gi Svein- Morten Johansen skryt for de spillerne som har kommet på plass. Det er nemlig ingen tvil om at de som har kommet inn sålangt løfter laget, og nå er det altså nok en spennende signering i boks.

Det ligger vel i lufta at å møte Haugesund på hjemmebane er noe helt annet enn å møte Brann borte, så det blir en omstillingsprosess for TIL som det alltid forventes skal skape mange scoringsmuligheter på Alfheim. Likevel er det noe betryggende over det at ballpresset har blitt bedre og bedre utover i august, og mye av nøkkelen for å lykkes i disse kampene er å vinne ballen høyt i banen og ikke minst bevegelsene rundt egen ballfører.

De kreative ferdighetene til TIL sine offensive midtbanespiller er god nok, det er jeg helt klar på, men flere må gjøre seg spillbare og/ eller dra med seg motspillere oftere en hva tilfellet har vært i en del kamper. Da flyter Simo- fotballen, og når man klarer å gjenskape det i uke inn og uke ut kommer TIL til å ta mye poeng. Samme faen hvor mye motstanderne veit hva de møter. Det blir som å prøve å brøyte to meter snø med bare hendene.

Verken TIL eller FKH har noen suspensjoner å måtte forholde seg til i denne runden. Det er ikke undertegnede bekjent om Simen Wangberg er klar etter Daouda Bambas sinnsyke overfall forrige søndag, men det drøyer vel ikke så alt for lenge før vi får noen svar angående det. Helsetilstanden må prioriteres, og særlig i tilfeller med hodeskade er det mest fornuftige å la spilleren stå over dersom det er den minste tvil. Det blir også spennende å se om Lasse Nilsen er tilbake etter å ha stått over sist.

Generelt sett er det bra konkurranse om plass i førstelleveren, samtidig som det er en stamme som er rimelig fastsatt og bankers på laget. Jostein Gundersen går vel rett inn på stopperplass etter prestasjonen når han ble bytta inn sist. Mye kan nok tyde på at det blir de samme offensive spillerne som får starte, og at kampbildet vil være med på å avgjøre hvem som kommer inn fra benken.

Avspark er, hold dere fast, 18:00, og kampen oppleves best på Alfheim. Oppgjøret vises på Eurosport Pluss dersom man ikke har mulighet. Isbergets stampub No.24 åpner klokka 12:00, og om det er noe du trenger å vite om avtalen mellom oss dem kan du sjekke denne lenka: https://isberget.no/no-24-er-isbergets-samlingssted-i-tromso/