Av: Adrian Bjørkan Pedersen

Foto: til.no

Det nærmer seg endelig kamp på Alfheim igjen. TIL tar mot Godset til en nøkkelkamp på Alfheim som fort kan være helt avgjørende for begge lags del når Eliteserien skal oppsummeres 1. desember.

TIL- mannskapet har slutta å tape på eget gress. Desverre har det dog blitt for mange uavgjorte. På de siste seks kampene på Alfheim har det blitt tre seiere, men det har altså like mange ganger endt med poengdeling. Det er gledelig nok at bortelagene kommenterer at Alfheim er et vanskelig sted å komme til.

Dersom Gutan klarer å være skjerpa i hele kampen blir det fort til at «vi tapte uansett på et stadion det er vanskelig å komme til» blir en gjenganger igjen. TIL har nemlig i løpet av de nevnte oppgjørene kun opplevd å ligge under ved en anledning, og det var fram til Simen Wangberg utligna  mot Lillestrøm. Det vitner om at Tromsø som regel styrer kampene på Alfheim, og det beviser at laget utvikles i riktig retning.

Utfordringa ligger altså først og fremst i at Gutan klarer å holde på ledelsen ofte nok, og at man fortsetter å spille sitt spill også når man tilsynelatende har en kontrollert ledelse. Undertegnes oppfatning er at det ikke er så veldig mye til for at det skal skje. Under Isbergets medlemsmøte for halvanna uke sida var Simo Valakari inne på det å gjøre grovjobben også når man leder mot lag fra nedre halvdel, og han var utvilsomt inne på et viktig aspekt der. Mye av nøkkelen ligger i å være villig til å ta de sugene løpene og bevege seg de ekstra meterne sånn at man spiller som et lag hele veien inn. Klarer Gutan å gjøre det vil det komme mange trepoengere på Alfheim.

Har du enda ikke lest om medlemsmøtet kan du gjøre det her: https://isberget.no/fra-medlemsmotet-torsdag-12-09/

Godset har av flere blitt avskrevet og dømt ned, men med tre seiere på de siste fem kampene håper de at de kan kjempe seg tilbake. For Tromsø sin del handler det derimot om muligheta til å skaffe seg ei luke ned til drammenserne, og en seier vil gjøre at vi har seks poengs forsprang til dem.

Det kan fort bli en målrik affære på Alfheim når de to lagene som har sluppet inn flest scoringer i Eliteserien skal møtes. TIL har 43 og SIF har 39 baklengs (kilde: altomfotball.no). Det som er mer gledelig er at Gutan scorer oftere enn dem, og det håper og trur vi selvfølgelig fortsetter. De som har skilt seg mest ut er Onni Valakari med sine fem fulltreffere og Fitim Azemi som har tre nettkjenninger på seks kamper etter at han kom inn fra VIF. Godset har ikke hatt noen målscorer av rang i årets sesong, men man må passe seg for Lars- Jørgen Salvesen som har satt inn to scoringer på fire kamper etter at han ble henta inn fra Sarpsborg.

Skadesituasjonen har blitt bedre og bedre for TIL. Anders Jenssen har vært i aksjon for reservelaget og er nok høyaktuell for den kommende kampen for førstelaget. Dermed er det kun Mikael Norø Ingebrigtsen som ikke er tilgjengelig for spill. Det er nemlig ikke noen suspensjoner å måtte forholde seg til denne gangen, så TIL får «betalt» for å spille redelig og fair.

Avspark er 18:00, og dette er et oppgjør man absolutt burde få med seg! Når Gutan spiller nøkkelkamp på Alfheim på høsten, så skjer det noe helt spesielt med stemninga på stadion. Ta på deg TIL- skjerf og møt opp! Isberget kjører som vanlig forspill på vår stampub No.24 fra klokka 15:00, mens dørene åpner klokka 12:00 så det er mulig å møte tidlig opp dersom man er tørst.

Trenger du ei oppdatering på avtalen vi har med vår stampub klikker du deg bare inn her: https://isberget.no/no-24-er-isbergets-samlingssted-i-tromso/

Skulle du overhodet ikke å ha mulighet til å komme til Alfheim kan du se kampen på Eurosport pluss på TV.