Det nærmer seg en ny lørdagskamp for TIL, og denne gangen går turen til Drammen for Gutan som skal forsøke å kapre sine første poeng sida 1. juli. Etter fem strake nederlag har de røde og hvite gått fra å være en medaljekandidat til å måtte begynne å plukke poeng for å forhindre å havne i nedrykkstriden. Sånn kan det gå når man er det mest ustabile laget i det som muligens er Europas mest ustabile liga. TIL spilte Godset av banen på Alfheim i april . Det endte 3-1, men kunne ha blitt mer og nok en gang er det all mulig grunn til å grisebanke drammenserne.  TIL sitt fall på tabellen viser selvfølgelig at veien for å avansere oppover er kort, men det har vært frustrerende å se hvordan laget har kollapsa. Jeg husker at jeg i juli sa til min samboer at jeg frykta at de kommende oppholdene av kamper kunne ødelegge den gode formen TIL var i, men at det skulle gå så elendig som det har gjort var umulig å forutse. Vi må håpe at laget benytter denne helga til å tømme ut all sin frustrasjon og la Strømsgodset få unngjelde.

Foto: moss-avis.no (Rune Stoltz Bertinussen)

Så kan man spørre seg om hvem som skal spille på topp for TIL i den kommende kampen. Både Daniel Berntsen og Mikael Norø Ingebrigsten svikta sist og ble anonymisert. Runar Espejord kom inn på tampen, men er igjen helt uaktuell og sitter ikke på flyet sørover. Det blir heller ikke noen debut for Sigurd Grønli som er på akademiopphold i Spania. De melder Nordlys. Da sitter vi igjen med Mushaga Bakenga som ikke har funnet veien til nettmaskene på en evighet. Selvfølgelig kan det løsne for noen av de andre offensive spillerne, som Gjermund Åsen eller Robert Taylor som gjør mye riktig og bare trenger å bli mer presise i avslutningene, men det er jo ganske viktig at noen av spillerne lengst fremme også utgjør en reell trussel, så vi må håpe at noen klarer å slå tilbake.
På motsatt banehalvdel finner man vår gamle kjenning Marcus Pedersen som med 14 fulltreffere er suveren toppscorer i Eliteserien (kilde: altomfotball.no). Da skjønner man at forsvarspillet må mange hakk opp får å forhindre at vi kommer i trøbbel. Pedersen er ikke en godt likt mann blant TIL- fans, så får vi håpe at alle i forsvarsrekka er like innbitte på å stoppe han.

Som nevnt tidligere i saken ble det 3-1 til TIL når lagene møttes på Alfheim i vår. Scoringene ble signert av Runar Espejord, Kent-Are Antonsen og Daniel Berntsen, før Amahl Pellegrino reduserte mot slutten av oppgjøret. Kent-Are har vist en voldsom progresjon de siste årene og bare mer og mer satt sitt preg på laget. Ikke dårlig for en som for bare et par år sida måtte tåle å bli utskjelt som ungutt, men som nå blir nevnt som en potensiell framtidig kaptein for TIL.

Ellers har vi jo blitt vant til at dette TIL- laget slår tilbake når det virkelig er nødvendig og når mange overhodet ikke forventer det. Det mangler jo heller ikke kvalitet når laget er i form, og det er heller ikke noe sjokk at prestasjonene og resultatene varierer når man er i en oppbyggingsfase som TIL enda er inne i med Simo Valakari som trener. Det sier seg sjøl at finlenderen trenger tid med laget etter kaoset som har vært i klubben i flere år før han ankom Nordens Paris. Verken Agnar Christensen eller Bård Flovik var i nærheta av å lykkes, og begge de to var planløse og raserte laget. I tillegg stemte ikke kjemien mellom Steinar Nilsen og spillerne, og dermed må vi forholdsvis langt tilbake for å finne når ting sist faktisk fungerte ordentlig bra i vårt kjære Tromsø Idrettslag. Å snu den situasjonen lar seg ikke gjøre over natta, så undertegnede vil hvertfall oppfordre til å være tålmodig. For å komme tilbake dit vi vil er vi helt, HELT avhengig av kontinuitet på trenersida, og vi må tåle dårlige perioder underveis og være i stand til å legge dem bak oss.

Foto: til.no

Isberget har satt opp supporterbuss fra Oslo til oppgjøret som har avspark klokka 15:30 og som også kan sees på Max om man skal ha den med seg på fjernsyn.

Statistikk
TIL har med seks seiere og tre uavgjorte tatt poeng nesten halvparten av de 19 gangene laget spilt mot Godset i Buskerud. Totalt viser statistikken at Gutan har 18 seiere, åtte uavgjorte og 13 tap, så det er TIL som har kommet klart best ut av møtene opp gjennom årene. Det er dog lenge sida det ble poeng på Marienlyst. Vi må tilbake til 2011 når en utligning av Kara Mbodj gjorde at det endte 1-1 for å finne sist Gutan tok poeng der. Det er hele ti år sida sist det ble tre poeng. Da snudde TIL oppgjøret til 3-1- seier med scoringer av Tommy Knarvik, Kevin Larsen og Miika Koppinen (kilde: nifs.no). Det er altså på høy tid med en ny seier i Drammen.
Den første sesongen lagene møttes var i 1990, og da vant TIL begge oppgjørene. En scoring av Lars Espejord og to av Trond Johansen sørga for komfortable 3-0 på Alfheim. På Marienlyst sikra to fulltreffere av Mike McCabe og en av Lars Espejord en 3-2- seier for TIL (kilde: statistikk..til.no).