Da er det plutselig kampdag igjen og Tromsø har mulighet til å sørge for den tredje strake seieren på ei uke når laget skal i aksjon på Nadderud. Gutan har virkelig funnet flyten og ser helt klart ut til å være i stand til å plukke tre nye poeng og årets første seier på motstanders gress. I den forrige bortekampen ville det med normal uttelling blitt seier, så om undødvendig rufs blir luka vekk er det veldig gode sjanser for at det går veien i dagens oppgjør.
Stabæk ligger på sisteplass på tabellen med to poeng på tre kamper. Faktisk er dette oppgjøret deres første hjemmekamp, og de vil selvfølgelig være desperate etter å skaffe seg sin første seier, men det hjelper forhåpentligvis ikke når de møter et TIL- mannskap som er i slaget. Faktisk er det sjelden Gutan er såpass store favoritter på bortebane, men kampen skal spilles og mostanderen skal på ingen måte undervurderes.
Jostein Gundersen går sannsynligvis rett fra tribuneplass og inn i førstelleveren ettersom det ikke blir tatt noen sjanser med Simen Wangberg som er litt smårusten etter den unødvendige småskaden han pådro seg på onsdag. Morten Gamst Pedersen blir også værende hjemme, og det kan nok være fornuftig å spare litt på de 36 år gamle føttene. Dermed blir det litt omrokeringer, men Gutan er så godt drilla inn i systemet til Simo Valakari at det burde gå bra og vi har folk som kan komme inn på laget å gjøre en god jobb.
Gjermund Åsen topper poengligaen etter sin fantastiske forestilling mot Strømsgodset og står foreløpig bokført med fire assists og to scoringer. Trønderen kan fort spille en avgjørende faktor på nytt igjen, og det er viktig at han fortsetter i det samme gode sporet. Sitter samspillet med resten av Gutan og Gjermund får fram egenskapene sine som playmaker så skal hjemmelaget virkelig få det hett rundt ørene.
Foto: vg.no/sport (Bjørn S. Delebekk)

Ellers har det vært betryggende å se nivået Gutan har vist både individuelt og kollektivt. Lasse Nilsen har for eksempel fortsatt å fosse opp og ned venstresida som i fjor og som om han ikke har gjort noe annet hele livet. Daniel Berntsen har også vært i praktslag og vist god bevegelighet i tillegg til å levere pasninger av meget høyt kaliber. Det er rett og slett artig å se på TIL om dagen, så vi får bare håpe at det gode spillet fortsetter. Etter dette oppgjøret skal de to neste seriekampene spilles hjemme på Alfheim mot meget overkommelig motstand. Det kan så absolutt lukte krutt ved utgangen av måneden, men først skal kampene vinnes og neste steg blir å sette Stabæk på plass denne søndagen.


Statistikk

TIL har en strålende statistikk borte mot Stabæk som Gutan nå skal følge opp. Det har blitt 11 seiere, to uavgjorte og sju tap i tellende matcher mot helgas motstander i Bærum. Med 32-29 er også målforskjellen positiv.
Klubbene møttes for første gang i 1995, og etter to sjølmål og 2-2 i den første kampen på Alfheim var Gutan ferdige med bistandsarbeidet når de dro sørover for å slå samme motstander 2-0 bare ei uke seinere. Tore Andre Flo og Jonny Hansen gjorde mål i hver sin omgang. (Kilde: til.no).
I fjor ble det atter en trivelig tur til Nadderud når Jostein Gundersen og Mushaga Bakenga fant veien til nettmaskene i første omgang, mens Gutan nekta Stabæk noe mer enn ei redusering etter hvilen. Forledenår ble det en deilig 3-0- seier når Gutan rundspilte hjemmelaget. Scoringene ble besørga av Henrik Gjesdal, Simen Wangberg og en fyr som sutra seg til Lillestrøm i vinter. Gangen før det ble det et surt tap på overtid i en periode der mye gikk på tverke for TIL.
Sida 2008 har det uansett blitt seks seiere og to tap på åtte møter på Nadderud eller Telenor Arena. Det er knallsterk bortestatistikk som vitner om at Tromsø stortrives i disse oppgjørene. (Kilde: nifs.no).

Foto: bt.no/100Sport (NTB Scanpix)