Av: Adrian Bjørkan Pedersen

Foto: Karin Mikalsen, Isbergets styre

Nå kommer kampene i bunnstiden på løpende band for TIL sin del, og neste oppdrag er Sarpsborg på bortebane i Østfold. Med to seiere på tre kamper i oktober er Gutan nå i en bedre posisjon enn hva tilfellet var for en måned sida, og har fortsatt kontrakten i Eliteserien helt i egne hender. En seier til vil kanskje holde, men det er fortsatt ikke sikkert det er nok.

Nok en gang venter det en motstander som TIL har et godt tak på. I bortekampene har Gutan tatt viktige poeng mot Sarpsborg de siste tre sesongene. I fjor ble det en deilig seier når de røde og hvite vant 3-2 etter scoringer av Lasse Nilsen, Jostein Gundersen og Robert Taylor. Samtlige av de tre scoringene kom i andreomgang, og de siste to i løpet av oppgjørets ti siste ordinære minutter.

Desverre må TIL klare seg uten en del spillere denne gangen. Lasse Nilsen har blitt sjuk denne uka, og er av den grunn ikke aktuell mot Sarpsborg. Fitim Azemi er selvfølgelig ikke klar etter skaden han pådro seg i duell med Mads Reginiussen sist. De to kommer i tillegg til de som har vært ute fra tidligere av.

Da er det enda godt at flere har vist at de kan levere scoringer. I 4-2- seieren mot Ranheim var det fire forskjellige spillere som gjorde mål, i form av Juha Pirinen, Onni Valakari, Magnus Andersen og Runar Espejord. Det er betryggende at flere står frem og viser at de bidrar offensivt.

Det defensive har også sett bedre ut i det siste, og TIL har fått tilbake noe av den strukturen i laget som man har sett i gode perioder tidligere. Man skal ikke undervurdere betydninga en viss Anders Jenssen har for det.

Sarpsborg har på sin side også plukka en del poeng i det siste, og står uten tap på de siste fire etter tre uavgjorte og en seier borte mot Ranheim. Det gjør at de har kommet seg opp fra direkte nedrykksplass, og ligger for øyeblikket på 14. plassen som gir kvalifisering.

Det er tre poeng som skiller Tromsø og Sarpsborg på tabellen med fordel de røde og hvite. Dersom TIL vinner denne kampen er mye av oppgaven med å sikre plassen gjort. Samtidig kan uavgjort være et godt resultat og avgjørende for å holde plassen. Da vil uansett fire lag ligge bak oss med tre runder igjen, ettersom Godset spilte uavgjort på fredag og de to nederste for øyeblikket ligger fire poeng bak oss. Selvfølgelig må Gutan gå for seier, det er den eneste rette innstillinga, men tar de poeng denne søndagen vil det hvertfall forsterke trua mi på at laget befinner seg i Eliteserien også i 2020.

Avspark er 18:00, og Isberget har satt opp buss fra Oslo med avgang 13:30 som bare koster 50 kroner for betalende medlemmer av vår supporterklubb. Du kan lese mer om vårt opplegg i forbindelse med årets siste kamper her: https://isberget.no/reisestotte-og-informasjon-om-gjenstaende-kamper/. Vi vil nok en gang sende ei takk til Trond Mohn for at han støtter Isberget. Det setter vi pris på.
Oppgjøret kan som vanlig også sees sammen på Isberget på vår stampub No.24 i Tromsø, og det er Eurosport pluss som viser kampen på televisjonen.