Da er det igjen kampdag når TIL, som reiste sørover på onsdag, skal i aksjon på Lerkendal med ambisjoner om å tette luka til Rosenborg til ett fattig poeng. Det er under en måned sida Tromsø tok mot trønderne til dyst på Alfheim når Gutan sikra en solid 2-1- seier. I det oppgjøret var det Jostein Gundersen og Lasse Nilsen som satte inn scoringene i hver sin omgang, og da betydde det ingenting at Tore Reginussen reduserte.
TIL er som kjent i knallsterk form og etter seieren mot Odd forrige helg står laget nå med fem seiere på de siste seks oppgjørene i Eliteseieren. Det lukter det både krutt og medaljer av.

Foto: t-a.no/sport (NTB scanpix)

Med seier på lørdag vil TIL etter kampen ligge foreløpig ligge på bronseplass. Riktignok med en kamp mer spilt enn Ranheim og Molde, men de kan fort avgi poeng mot henholdsvis Sarpsborg borte og Vålerenga hjemme, og da vil Gutan være på topp tre etter runden. Med tanke på at formkurven peker oppover og at sesongen bare har blitt bedre og bedre for TIL blir det skapt drømmer som det helt klart er lov å ha trua på at Gutan skal leve opp til.
Det er selvfølgelig ingen enkel oppgave som venter på Lerkendal som fremdeles er et av de vanskeligste stadioene i Norge å reise til. I likhet med Tromsø har de kun tapt en kamp på eget gress sålangt, og det kom mot Brann som de er desperate etter å ta igjen på tabellen. Legg til at de er revansjesugne etter at vi slo dem i fjorårets 16. mai- oppgjør og nå sist på Alfheim, så skjønner man at de kommer til å gi alt.
TIL kan uansett reise med skuldrene senka og uten forventingspress. Laget ligger i en behagelig posisjon på tabellen og har alt å vinne. Nettopp det er en situasjon dette mannskapet trives i, og taler helt klart som en fordel. Til tross for å være bevisste på at uavgjort vil være et bra resultat, så går Gutan på banen også denne gangen knallsterke i trua på seier og kommer til å våge å slippe seg løs. Tenk så kult det må være for dem å være i den her situasjonen etter å ha levd med kniven på strupen nær sagt hver helg i flere år.
Morten Gamst Pedersen har etter han tok til fornuft å gjorde TIL- spiller av seg igjen blitt litt av en ekspert på å irritere vettet av Rosenborg. I fjor fikk han Lerkendal til å koke over på tampen av oppgjøret når han gikk i bakken etter å ha fått et korrekt frispark og  hjemmepublikum var utålmodige. Snakk om å få smake sin egen medisin. Etter kampen på Alfheim i juni ville ikke Mike Jensen ta han i handa, men seieren smakte selvfølgelig ikke mindre for vadsøværingen av den grunn.
Andre Hansen har vokta Rosenborgs mål i samtlige oppgjør i Eliteserien og dermed bidratt til at de har sluppet inn nest færrest mål (kilde: altomfotball.no). Denne gangen møter han dog et Tromsø- lag som sprudler i angrepsspillet og dermed har scora nest flest (sammen med Sarpsborg og Molde). Runar Espejord noterte seg for scoring og en flott assist forrige helg, og får nok selskap av Gjermund Åsen som sier til Nordlys at han er klar for kamp igjen .
Samme avis melder at Tom Høgli ikke er med i troppen ettersom han fremdeles har problemer med hamstringa i begge lårene. Det er synd, men TIL er godt besatt på stopperplass og Jostein Gundersen, Simen Wangberg og Magnar Ødegaard er i stand til å holde Nicklas Bendtner og co unna. I tillegg har Kent- Are Antonsen klart seg bra som stopper om det har vært nødvendig.
Vi satser på at Gutan fortsetter med de gode resultatene og nok en gang sikrer en deilig seier på Lerkendal.

Statistikk

Gutan har tatt med poeng i bagasjen etter 13 besøk til Lerkendal. Første gang var i tilbake i 1988. Den gangen havna TIL først under, men kom tilbake og snudde oppgjøret til 2-1- seier. Legendariske Mike McCabe klikka i vinkel på dommeren og satte i forbannelsen inn scoringer i det 70. og 85. minutt. Seieren ble ikke mindre imponerende av at Gutan måtte klare seg med ti mann etter at Erik Pedersen fikk direkte rødt kort for kjeftbruk. (kilde: statistikk.til.no).
Det mest minneverdige oppgjøret kom i 2003 når Arne Vidar Moen med sin scoring i kampens siste angrep sikra fornya kontrakt på øverste nivå for TIL.
De øvrige seierene som foreløpig har kommet var i 2008 (1-o etter scoring av Miika Koppinen) og 2017 (2-1 etter scoringer av Mikael Norø Ingebrigtsen og Aron Sigurdarson).

Foto: nordlys.no (Anders Chr. Cederløv)
Det har tilsammen blitt fire seiere, ni uavgjorte og 17 tap i ligaoppgjør (kilde: nifs.no). Det betyr at Gutan har sikra resultater og tatt med noe hjem i nesten halvparten av møtene i Trondheim, og med tanke på hvor ofte det har vært den mest krevende kampen i løpet av sesongen er det nok mange som har kommet verre ut av det. Vi satser på at den femte seieren kommer i dag.