Av: Adrian Bjørkan Pedersen

Foto: til.no

TIL spiller denne runden lørdagskamp mot Rosenborg på Lerkendal. Det er ikke lenge sida lagene møttes sist, og i oppgjøret som ble spilt på Alfheim i slutten av juni sørga Simen Wangberg for at TIL sikra en imponerende 1-0- seier med sin scoring etter 65 minutter. Dermed er Gutan de eneste som har slått trønderne på de siste åtte kampene, og det sier jo ikke så lite. Både i fjor og for forledenår tok lagene hver sin seier mot hverandre når de møttes i Eliteserien. Etter Tromsø sin tilbakekomst i Eliteserien har det blitt tre seiere, to uavgjorte og fire tap mot Rosenborg, så lagene står nesten likt i statistikken, og stort sett har det vært jevnspilte oppgjør også. Det er nesten så man skulle ønske at vi møtte dem oftere for Gutan gjør det mange ganger bedre i disse kampene enn ellers.

TIL behøver å gi seg sjøl bedre vilkår i det offensive spillet enn hva tilfellet var i den skuffende 2-2- kampen mot Mjøndalen i forrige runde. Onni Valakari sin scoring var praktfull. Fitim Azemi gjorde en god debut og noterte seg også for scoring. Han viste at han kan være en trussel på topp og det blir viktig at han fortsetter å bidra med det mot Rosenborg. Begge scoringene i forrige kamp kom etter godt samspill i forkant, men ellers jobba man for mye hver for seg. Dermed ble det totalt sett tynn suppe. Selvfølgelig ble det ikke enklere av at man hele tida fikk uforståelige frispark mot seg, men TIL- spillerne er nødt å gjøre mer for å gjøre hverandre gode.

Får RBK for mye arbeidsro blir de vanskelige å handtere og de er fortsatt et av de vanskeligste lagene å møte i Eliteserien når de styrer kampen. TIL kommer trolig, lik det eller ei, til å være defensivt orienterte på Lerkendal, men er nødt til utfordre hjemmelaget. Dette blir fort en type kamp som passer den ballbesittende stilen til Simo Valakari. Klarer Gutan å få Rosenborg frustrerte og lurer dem fram i banen, så kan de fort være på hælene.

Desverre må TIL klare seg uten Anders Jenssen etter at han pådro seg en kneskade midt i uka, og det er helt klart et tap. Riktignok er det nok av spillere som kan gå inn i den posisjonen, men Anders har tatt store skritt og vært en av lagets beste spillere i sommer. Det blir ikke mindre trist av at det virker som at det er kunstgresset på Alfheim er grunnlaget for skaden. Jeg skal ikke konkludere med hvem som ikke har gjort jobben sin med underlaget ettersom jeg ikke har kjennskap til det, men det er ikke bra for TIL som klubb når gressmatta ikke holder mål (litt humoristisk ordspill midt i elendigheta) og det er noe som på ordnes snarest.

Tromsø er ikke det laget som pådrar seg flest suspensjoner og heller ikke denne gangen er det noen som må stå over som følge av kort. Derimot må Birger Meling, som hittil har starta samtlige kamper for Rosenborg, stå over og forhåpentligvis gjør det at de mister noe av den defensive ballasten sin. Det er mulig å gjøre dem sårbare, samtidig som de har dager de klarer å låse av dersom de ikke ikke blir trua nok, så nok en gang handler det for TIL om å gå ut på Lerkendal å tørre å være tøffe i trynet sjøl om man stiller som underdog.

Avspark er 15:30 og det bruker alltid å være godt med TIL- supportere representert i disse oppgjørene. I tillegg bruker man å møtes på Three Lions for å lade opp til kampen. Skulle du likevel velge å oppholde deg i verdens flotteste by er det mulig å se kampen på Isbergets stampub NO24. Info om avtalen med dem ligger her: https://isberget.no/no-24-er-isbergets-samlingssted-i-tromso/

Skal du se kampen hjemme på TV er det Max som sender den direkte med studio fra 15:00. Avspark er 15:30. Det meldes noen steder at den går på Europsort Norge, men der er det altså snakk om en reprise til tross for at det står oppført at den går direkte i programinformasjonen.