Av Adrian Bjørkan Pedersen

Rune Stoltz Bertinussen / NTB scanpix

Det er klart for sesongens aller siste bortekamp når TIL tar turen til Trondheim for å spille mot Ranheim. Der skal de forsøke å følge opp det flotte 4-0- seieren fra i april, som innleda en god periode der Gutan tok 10 poeng på på fire kamper. De røde og hvite rundspilte da trønderne som var i god form og fikk sitt eneste poengtap på fem seriekamper mot oss. Mye har skjedd sida den gang, men når 2018 snart skal oppsummeres er det et av høydepunktene å se tilbake på, og en kamp som viste hvor mye det bor i dette mannskapet når de først får ut potensialet sitt.
Gutan sikra i praksis kontrakten i Eliteserien med seieren mot Brann for en drøy måned sida, og ettersom LSK og Glimt spilte uavgjort i forrige rundes siste kamp er det nå heller ikke teoretiske muligheter for nedrykk. Dermed kan ikke kvalikplasserte LSK ta igjen TIL. Viktig nok var det også at våre erkerivaler fra Nord-Norges skamplett hvertfall ikke fikk mer en et poeng, og dermed er sjansen mindre for at de kan ta Gutan igjen. Det er selvfølgelig viktig for absolutt alle og enhver med hjertet i TIL at vi kommer foran Glimt, og det kan Gutan fikse på egenhand med å ta minst fire poeng på de to siste kampene.

Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB scanpix

Gjermund Åsen jakter stadig vekk assisttittelen, og har tre flere enn de neste to på lista. Trønderen gjorde en stor kamp sist vi møtte Ranheim, og noterte seg da for to scoringer mot sin tidligere klubb. Det er de to eneste scoringene til Gjermund i år, men totalt har han ti målgivende i Eliteserien. Det spørs om det ikke frister med ei bakoverpasning sjøl om han er på åpent mål denne gangen for å skaffe seg målgivende (jeg bare tuller).  Tidligere TIL- spiller Mads Reginiussen var ikke tilgjengelig for Ranheim i kampen på Alfheim, men har nok en gang gjort en god sesong for dem. Det har blitt ni scoringer og to assists. Dermed kan det bli en liten innbyrdes duell mellom Gjermund og Mads om å komme øverst i poengligaen.

Det er bestandig vanskelig å forutse disse kampene mot slutten av sesongen når begge lagene langt på vei allerede har fått sine sesonger avgjort og ikke lenger kjemper om verken medalje/ europacup eller for å forhindre degradering. Noen ganger slipper lagene seg løs for å underholde publikum, mens det andre ganger blir 90 minutter med gjesp. La oss håpe at hvertfall TIL gir jernet og ønsker å vise seg fram på en positiv måte. Kanskje kan dette være ei anledning for noen til å vise Simo Valakari hvorfor han burde satse på dem videre.  Nå har nok klubben allerede ei formening om hvem man ønsker å terminere kontraktene til, men noen kan nok være i gråsona og det burde i seg sjøl være en motiviasjonsfaktor nok.
Det skal bli interessant å se om noen av de med lite spilletid får sjansen til å vise seg fram. Christian Landu Landu gjorde gode opptredener i vår. Han var blant banens beste når TIL vant på Aspmyra og var den som tross alt sendte laget videre når han ble matchvinner på tampen av andre ekstraomgang mot Senja. I tillegg har Magnus Andersen vist positive tendenser når han har fått muligheta og han kan nok fort få en del spilletid de avsluttende kampene. Øksfjordingen har vært en lojal spiller for TIL i mange år og fortjener hvertfall å bli vist såpass verdighet at han får bra med tid på banen de neste par helgene.
Som vanlig vil Isberget ha en del supportere til stede. De som har bestemt seg for å reise på kampen er nok enten allerede i Trondheim eller på god tur, så da får oppfordringa bli å farge byen i rødt og hvitt og forhåpentligvis rekrutere noen nye supportere.

Statistikk

TIL har aldri tapt en seriekamp mot Ranheim ettersom det har blitt to seiere og en uavgjort de tre gangene lagene foreløpig har møttes. De første møtene kom i 1. divisjon i 2014, og da ble det 1-1 på Alfheim  etter at Jonas Johansen utligna for Gutan bare to minutter etter at en viss Gjermund Åsen hadde scora for bortelaget. Det gikk bedre i bortekampen når Gutan vant med komfortable 3-0 i lyn og torden på Extra Arena. Scoringene ble signert av Thomas Drage, Remi Johansen og Morten Moldskred. Dermed er ingen av de fire som scora på de to kampene i 1. divisjon lenger en del av spillertroppen til TIL. Som nenvt tidligere satte Gjermund Åsen inn to scoringer i årets oppgjør på Alfheim, og i tillegg fant Lasse Nilsen (husker du den feiringa?) og Slobodan Vuk veien til nettmaskene hver sin gang i den flotte 4-0- seieren.
TIL og Ranheim har  møttes to ganger i cupen. Det har gitt et avansement med 3-0- seier borte i 2008, mens Gutan røyk ut etter 0-2 på Alfheim i 2010 (kilde: nifs.no). Vi satser på de gode resultatene på bortebane fortsetter og at Ranheim blir et lag vi gjør for vane å sette på plass i sin egen stue.