Av Adrian Bjørkan Pedersen

Foto: vg.no (Ned Alley, NTB scanpix)

Da har dagen endelig kommet og Gutan skal spille sin aller første kamp i Eliteserien i 2019. Som vanlig har tida gått uhorvelig fort, og det føles ikke lenge sida vi rusla avgårde etter fjorårets serieavslutning mot Sarpsborg. Det føles også veldig greit at TIL spiller den første kampen borte ettersom det innebærer at vi får avslutte hjemme mot Stabæk i siste runde.

Gutan har et godt tak på Ranheim og vant begge kampene mot dem i fjor med 4-0 på Alfheim og 2-1 på Extra Arena.

Med en del nye ansikter på plass er det duka for at noen skal få sine offisielle TIL- debuter.  Juha Pirinen, Anders Jensen og Artem Sokol er alle aktuelle for forsvaret når lagoppstillinga blir annonsert, mens Bryan Rojas sannsynligvis blir å finne på topp. «Piri» var i aksjon for Finland når de slo Armenia 2-0 på bortebane i EM- kvalifiseringa på tirsdag.

Derimot er ikke August Mikkelsen og Oliver Kjærgaard med på flyet til Trondheim. Personlig ville undertegnede ha tatt med førstnevnte i troppen basert på en del av det han har vist i vinter, men det er Simo som ser spillerne på trening.

En som derimot er med og til tider har vist lovende spill er Mikael Norø Ingebrigtsen, som er en av de som har hatt mest arbeidsvilje. Forhåpentligvis finner han veien til nettmaskene allerede i første runde.

Robert Taylor er tilbake etter at han i likhet med «Piri» stod over generalprøven som følge av at han var tatt ut i Finland sin landslagstropp, der han fikk noen minutter på tampen av kampen på tirsdag.

Jostein Gundersen, Runar Espejord og Mushaga Bakenga er alle uaktuelle med sine langtidsskader. Av disse er det Runar som er nærmest et comeback, men denne kampen kommer for tidlig, og han må få anledning å komme i kampform når han er klar. Det betyr nok en del spill på reservelaget til å begynne med.

Det skal bli interessant å se hvordan Gutan responderer etter at treningskampene i det siste ikke har gått som man har ønska. Det er dog nå det virkelig gjelder og oppnår de røde og hvite resultater i Eliteserien blir treningskampene glømt umiddelbart. Samtidig skal det jo sies at laget har hatt en del gode opptredener i oppkjøringa og til tider har vist noe av det vi vil se.

Hva med Ranheim? De spilte mange imponerende kamper i fjor og vil nok være fornøyde dersom de klarer å bevare den sjokkerende 7. plassen i Eliteserien. Resultatene har variert i treningskampene, og det endte 1-1 i generalprøven mot Sundsvall i Sverige etter at Ola Selvaag Solbakken satte inn trøndernes scoring. De kommer fortsatt være veldig avhengige av Mads Reginiussen.

Ettersom TIL sliter med en del skader og har hatt en del trøbbel i siste del av oppkjøringa, samt at Ranheim virker lovende også i år, vil undertegnede være godt fornøyd dersom det blir et poeng med i bagasjen nordover. Når det er sagt håper man selvfølgelig bestandig på tre poeng.

Isberget er som alltid på plass og vil være representert når Gutan løper ut på Extra Arena klokka 18:00. Samlingsted i Tromsø er vår stampub NO24, der man får diverse rabatter når man viser fram medlemskort. Dersom du skal se kampen hjemme på TV er Eurosport Pluss 4 riktig kanal å trykke seg inn på med fjernkontrollen. Sendestart er ti minutter før avspark.